Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Endodonție

Programează-te rapid!

Endodonție microscopică

Un tratament endodontic realizat corect înseamnă păstrarea dintelui în cauză, pe termen nelimitat, fără apariția unor probleme ulterioare.

 

Dintii nu sunt doar niste structuri inerte, în interiorul lor se află pulpa dentară ce conține nervi și vase sangvine. Daca dintele este lovit, cariat, fisurat sau are obturații profunde se declansează semnale din partea pulpei, traduse prin durere ascendentă.

 

Până să vă prezentați la stomatolog este posibil ca pulpa să fie distrusă de bacterii, iar spațiul pulpar infectat, cauzând un abces dentar. Chiar și în acest moment tardiv, dintele mai poate fi salvat, prin curățirea minuțioasă a canalelor pulpare infectate. Un sistem de izolare, numit digă, este imperios necesar în acest proces, pentru a elimina salivă și bacterii suplimentare din zona de lucru.

 

Tratamentul de radacină cunoscut și sub denumirea de tratament endodontic este o procedură extrem de laborioasă consumatoare de timp, rata de succes poate ajunge până la 95%, dacă tratamentul este efectuat conștincios și cu o aparatură modernă - endodonție microscopică.

 

Canalele radiculare trebuie curățate, lărgite, dezinfectate, spălate, uscate și în final sigilate ermetic pentru a împiedica alți microbi să mai pătrundă în acest spațiu.


De asemenea, foarte importantă este reconstrucția coronară, obturație dentară sau coroană cu sigilare suplimentară tot împotriva factorilor biologici.

Programează-te acum!

clinica stomatologica baia mare