Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Parodontologie

Programează-te rapid!

Ce este boala parodontală?
 

Boala parodontală este o infecție cronică, datorată bacteriilor din cavitatea orală, ce afectează structurile care mențin dintele pe arcadă:

  • gingia,
  • ligamentul parodontal
  • osul alveolar.

 

Una din variantele acestei afecțiuni este parodontoza.

 

Beneficiază de tratament parodontoză Baia Mare la clinica IDentify.

boala parodontala

boala parodontala

Gingivita

Gingivita este primul stadiu al bolii, inflamația gingiei, aceasta devine roșie-violacee, sângerează la periaj sau în masticație, este asociată cu respirație urât mirositoare.

 

Pe masura ce boala avansează apare senzația de tensiune și discomfort, mobilitate dentară, iar in cele din urmă, dacă nu este tratata, duce la pierderea osului și a dinților.

 

Medicii nostri specialiști în parodontologie Baia Mare te așteaptă la o consultație pentru a identifica tratamentul potrivit pentru tine!

Cauzele parodontozei

Igiena orală necorespunzatoare este prima dintre cauze. De asemenea, acumularea de placă bacteriană și tartru sunt alte cauze ale apariției bolii parodontale.

 

Există însă și factori de risc ce pot influența apariția și agravarea acestei boli, cum ar fi: restaurările dentare inadecvate (obturații, lucrări protetice), factori genetici, stresul psihoemoțional, fumatul, diabetul zaharat sau alte boli generale.

 

Situația poate fi remediata prin tratament parodontoză Baia Mare la clinica stomatologică IDentify.

 

boala parodontala

boala parodontala

Tratament Parodontoză Baia Mare

Boala parodontală este o afecțiune ireversibila, dar care poate fi oprită în evoluție, iar simptomele reduse.

 

În cadrul tratamentului bolii de parodontoză este recomandată o bună igienă orală, tratamentul la timp al cariilor, înlocuirea obturațiilor sau lucrărilor protetice defectuoase, antibioterapie localizată, iar în cazurile foarte avansate se recomandă intervenții chirurgicale minim invazive (chiuretaj parodontal, intervenții cu lambou)

 

Afecțiunea parodontală odată stabilizată, se recomandă înlocuirea dinților lipsă, preferabil prin implante. Pentru viitor este esențială o igienă orală perfectă și controlul periodic la 6 luni cu efectuarea unui detartraj urmat de periaj profesional.

 

Programează-te acum pentru a beneficia de tratament parodontoză Baia Mare!

Programează-te acum!