Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implantologie

Programează-te rapid!

Implanturi dentare - sunt alternativa modernă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Implantul dentar este o piesă din titan sau din zirconiu, sub forma unui șurub care înlocuiește rădăcina unui dinte natural lipsă.

 

După ce implantul s-a integrat în os, pe el se atașează o piesă, iar pe aceasta se fabrică o coroană dentară pentru a înlocui dintele absent.

 

Plasarea implantului se face printr-o intervenție chirurgicală minim invazivă, ce durează aproximativ 1 oră, sub anestezie locală, comparabilă cu o extracție dentară.

 

Integrarea implantului în os se realizează în aproximativ 6 luni.

implanturi dentare

implanturi dentare

Implanturi dentare -  pot înlocui unul sau mai mulți dinți și pot constitui suport pentru proteze totale sau parțiale.

Șurubul implantat este fabricat din titan sau zirconiu, materiale biocompatibile, încât osul reușește să le integreze în interiorul lui prin fenomenul de osteointegrare.

 

Implanturi dentare - Perioada realizării etapelor implantului dentar durează între 3, 6 sau mai multe luni. În tot acest timp se pot realiza lucrări protetice provizorii acolo unde este necesar pentru a îmbunătății condițiile de viață, până în momentul finalizării lucrărilor definitive pe implante.

Implanturi denatre - SISTEM FAST& FIXED BREDENT, GERMANIA

Recomandabil în situația în care nu mai există nici un dinte sau există mai mulți dinți mobili, ce urmează a fi pierduți în scurt timp.

 

Avantajul pe care îl oferă acest sistem este acela că într-o singură ședință se extrag dinții mobili, se poziționează implantele și se realizează o lucrare provizorie fixă, așezată pasiv pe implante.
 

Pacientul părăsește cabinetul stomatologic cu lucrarea provizorie, adică aspectul estetic este respectat.
 

Un alt avantaj este traumatizarea osoasă minimă și prețul mai mic, comparativ cu situația clasică, în care se aplică 10-12 implanturi.
 

Etape:

 • Se plasează 4 implante la maxilarul inferior și lucrare provizorie în aceeași ședință.
   
 • Se plasează  6 implante la maxilarul superior și lucrare provizorie în aceeași ședință.
   
 • După 4-6 luni, se realizează puntea definitiva, o lucrare protetică totală, fixă, ce se sprijină pe 4 implante la maxilarul inferior.
   
 • După 6-8 luni, se realizează puntea definitivă, o  lucrare protetică totală, fixă, ce se sprijină pe 6 implante la maxilarul superior.
   

Implanturile dentare sunt afectate de aceiași factori care au dus la distrugerea sau pierderea dinților naturali: igiena orală defectuoasă, fumatul, alcoolul, neprezentarea la controlul periodic, precum și alți factori ce țin de lucrarea protetică.

 

Pentru a verifica daca ești eligibil pentru implante, medicul tău va trebui să verifice cantitatea de os restantă, inălțimea și grosimea ei.

 

Dacă osul este insuficient, este necesară o intervenție suplimentară de reconstrucție osoasă.

 

Întreabă medicul stomatolog iDentify pentru mai multe informații referitoare la implantul dentar.

 

implanturi dentare

 

implanturi dentare

Programează-te acum!