Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

La Clinica IDentify se face radiologie (digitală) de calitate

Radiografia dentară este menită şi utilizată de medicii stomatologi în scopul îmbunătăţirii capacitaţilor de diagnosticare. O simplă examinare vizuală a exteriorului dinţilor nu este, de cele mai multe ori, suficientă pentru ca medicul dentist să localizeze cariile, bolile parodontale sau orice alte probleme dentare care pot provoca leziuni ireversibile în timp.

 

Iar aceasta, mai cu seamă când afecţiunile în discuţie sunt plasate în zone mai profunde, neaccesibile vederii. Prin radiografie se pot identifica aceste afecţiuni şi interveni din timp pentru prevenţia complicaţiilor, cu atât mai mult cu cât unele pot necesita o atenţie urgentă.

 

Radiografiile afișează o imagine clară a dinților și a tot ceea ce le înconjoară, cum ar fi oasele și țesuturile moi – structuri dificil de examinat în mod natural, vizual. Primele semne ale oricăror probleme grave în sănătatea țesuturilor dure, a oaselor și a maxilarelor pot fi determinate numai folosind raze X (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Care sunt afecţiunile ce pot fi depistate radiologic?

 

Unele dintre complicațiile care pot fi diagnosticate prin utilizarea razelor X sunt:

 

  • Carierea dinților sub linia gingivală;
  • Chisturi, excescenţe solide sau tumori și abcese;
  • Deteriorarea structurii osoase;
  • Planificarea tratamentului pentru carii extinse sau profunde, tratamentul canalului radicular, implanturile dentare și extracţia dificilă a dinților;
  • Leziuni dentare, cum ar fi rădăcinile dentare rupte;
  • Vizualizarea structurilor dinților care nu cresc corect, înainte de efectuarea tratamentelor ortodontice;
  • Monitorizarea creşterii și dezvoltării arcadelor dentare şi dinților unui copil.

 

Tehnicile radiografice moderne sunt întreprinse fără nici un fel de disconfort, fără nici un fel de durere. Iar de la razele X tradiţionale, s-a trecut la imagistica digitală (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

radiografie dentara baia mare, radiologie dentara baia mare, radiografie panoramica baia mare

 

Radiologia IDentify lucrează cu echipamentul avansat X-Mind DC

 

Prestigioasa clinică iDentify, din Baia Mare, cea care oferă servicii de o înaltă calitate în toate specialităţile stomatologice, lucrează foarte eficient cu radiologia digitală, utilizând echipamentul avansat X-Mind DC.

 

El este dotat cu un generator performant, ce funcționează la frecvențe înalte și potențial constant, având ca rezultat emisia de radiații X de înaltă calitate (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Despre progresul întreprins de radiologia digitală

 

Digitalizarea radiografiei dentare a schimbat practica dentară în mai multe moduri.

 

Dar, pentru atingerea acestui stadiu al progresului, a trecut o bună perioadă de vreme, interval temporar în care prelucrarea razelor X se realiza pe bază de film, necesita o amenajare specială a unei camere obscure în cabinetul dentar pentru developarea filmului, spaţii şi dulapuri de depozitare a cantităţilor mari de filme care, fireşte, se acumulau.

 

Precum trebuie enumerat şi factorul caustic al substanţelor chimice aferente procesului, care dezvoltau noxe specifice.

 

Trecerea de la razele X dentare clasice, pe bază de film, la razele X digitale a oferit o serie de avantaje semnificative (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Care sunt avantajele utilizării dispozitivului imagistic X-Mind DC?

 

Echipamentul radiologic cu care lucrează specialiştii clinicii iDentify au la bază nişte tuburi generatoare care, prin poziționarea lor, asigură o mai bună protecție pentru pacient.

 

Timpii de expunere ai sistemului X-Mind DC sunt optimizați, fiind, astfel, mult scăzuţi (0,02s).

 

Următoarele măsuri de protecție au fost adoptate în proiectarea și construcția dispozitivului radiologic:

 

  • Protecție împotriva riscului de rănire electrică, asigurată de un cablu împământat;
  • Protecție împotriva scurgerilor de radiații, făcută neglijabilă de către carcasa ecranantă;
  • Protecție împotriva radiațiilor excesive, datorită activării imediate a dispozitivului de siguranță;
  • Protecția împotriva utilizării continue, deoarece sistemul este proiectat conform standardelor în vigoare pentru a nu permite excesul de radiaţii;
  • Protecție împotriva erorilor de expunere, prin intermediul unui software de compensare a rețelei cu funcţionare constantă (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare);
  • Protecția pacientului împotriva radiațiilor periculoase, prin îmbunătățirea calității

radiației  (adăugarea unui filtru de aluminiu, în conformitate cu standardele);

  • Protecția operatorului împotriva iradierii, asigurată de cablul extensibil de comandă manuală, care oferă o zonă tampon de peste 2 metri;
  • Protecția împotriva selecției involuntare a „filmului” sau „numărului”, obținută în conformitate cu standardele, prin confirmarea tastei tactile selectate.

 

Acestea toate reduc expunerea pacienților la radiații cu până la 90% (deși, chiar și în modul tradițional de a efectua radiografii dentare, cantitatea de radiații pe care o primesc pacienții este, în mod normal, scăzută, și nu dăunătoare). O teamă încetăţenită, care nu este deloc justificată…

 

Pe lângă cele de mai sus, radiografia digitală este mai ecologică, iar razele X digitale necesită mult mai puțin timp pentru a-şi produce concret efectele imagistice.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi ortodonţi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.