Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Despre beneficiile şi riscurile coroanei dentare

Există frecvent cazuri în care deterioarea dinţilor impune refacerea structurii, rezistenţei şi funcţiei pentru îmbunătăţirea esteticii fizionomice, capacităţii dvs. masticatorii, zâmbetului, pentru ca încrederea dvs. în sine şi prezenţa dvs. în societate să fie sporite. În aceste cazuri, de dinţi afectaţi, traumatizaţi din varii motive, soluţia stomatologică a amplasării unei coroane reprezintă o procedură foarte potrivită şi solidă de restaurare.

 

Despre beneficiile şi riscurile coroanei dentare

 

O coroană dentară funcţionează ca un capac amplasat peste bontul (dintele şlefuit) dvs. dentar sau peste pivotul metalic şi are rost de acoperire estetică – apropiată de culoarea şi forma dinţilor naturali – pe toate părţile a suprafeţei dentare de deasupra liniei gingiei.

 

Rostul coroanei dentare este de a restabili forma, dimensiunea şi rezistenta dinţilor afectaţi, de a ascunde imperfecţiunile lor şi a le întineri aspectul.

 

Beneficiile coroanei dentare

 

Astăzi, posibilităţile domeniului stomatologiei, asociate cu dezvoltarea tehnologică a materialelor dentare şi cu cercetările tehnologice şi ştiinţifice în domeniu, au crescut foarte mult, coroanele dentare de porţelan, ceramică şi porţelan-metal oferite de Clinica de top iDentify – Stomatolog Baia Mare fiind perfect adaptate culorii dinţilor existenţi şi concepute special pentru perfecta dvs. restaurare fizionomică, pentru recâştigarea unui zâmbet frumos şi sigur pe el.

 

Rezultatele estetice şi funcţionale oţinute la această clinică în sectorul coroanelor dentare sunt remarcabile şi respectă un raport calitate-preţ imbatabil pe piaţa serviciilor stomatologice.

 

Restaurările cu coroane ceramice, după cum am mai spus, acoperă pe de-a-ntregul suprafaţa dentară afectată, ciobită, decolorată, cimentarea lor pe structurile de susţinere însemnând un dinte complet nou, frumos şi rezistent pentru dvs.

 

În cazul în care aceste coroane sunt amplasate pe un implant, ele se înscriu în cadrul unui angrenaj dentar care lucrează impreună cu dinţii naturali vecini existenţi şi de care realizarea estetică face să nu se diferenţieze.

 

De asemenea, când se anticipează deteriorări ulterioare suplimentare ale dinţilor slăbiţi sau fracturaţi, coroana dentară acţionează ca un acoperământ protector, făcând ca aceste neajunsuri să fie eliminate.

 

Pe lângă estetică, capacitatea funcţională masticatorie a dvs. este refăcută, căci coroanele dentare se comportă în mişcare şi eficienţă funcţională precum dinţii naturali, siguranţa muşcăturii fiind complet restabilită, alimentarea dvs. realizându-se confortabil şi în determinantele fiziologice fireşti, optime.

 

Pentru că această coroană ajută ca ocluzia, adică întâlnirea în contact masticatoriu a dinţilor superiori cu cei inferiori să se realizeze în mod corect şi să fie astfel menţinută o muşcătură echilibrată şi adecvată.

 

Riscurile coroanei dentare

 

La capitolul riscuri, sau efecte secundare, sau dezavantaje se pot menţiona sensibilitatea crescută la căldură sau frig ulterioră amplasării coroanei, mai ales în cazul în care dintele şlefuit şi acoperit mai are un nerv vital în el. În acest caz, se poate să resimţi sensibilitate la temperaturi scăzute sau ridicate (rece, cald) după amplasarea coroanei.

 

Mai poate exista deteriorarea nervului în momentul pregătirii dintelui pentru plasarea unei coroane. În acest caz, îndepărtarea completă a nervilor dentari (terapia canalului radicular) este inevitabilă.

 

Dar există şi riscul slăbirii sau pierderii coroanei. Această slăbire poate fi cauzată de deterioarare cimentului dentar de fixare a coroanei pe bontul natural sau pe pivotul metalic. În acest caz, din cauza faptului că lucrarea devine instabilă, bacteriile pot pătrunde uşor în spaţiul dintre coroană şi masa dentară naturală de suport (bontul dentar) ducând la dezvoltarea de carii sub coroană. Mobilitatea coroanelor poate ceşte până la decimentarea şi căderea lor.

 

Ca orice lucrare a omului, nici lucrarea dentară nu poate fi una infailibilă, ea se poate deteriora. Astfel, coroanele din porţelan se pot rupe sau ciobi, necesitând înlocuirea lor cu unele complet noi.

 

Alte posibile complicații pot include riscul de infecții carioase, gingivită, sângerări în jurul locului plasării coroanei și reacții la anesteziile utilizate pentru amorțirea dintelui și a țesuturilor înconjurătoare în timpul procedurilor stomatologice.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify - Stomatolog Baia Mare, specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te pentru o consultație în cadrul clinicii iDentify - Stomatolog Baia Mare!

coroane dentare baia mare, protetica dentara baia mare, identify baia mare, stomatolog baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.