Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Profilaxie

În tehnica de igienizare şi profilaxie Air-Flow nu este afectată, ci protejată suprafaţa dinţilor

Air-Flow este o foarte eficientă tehnică stomatologică de igienizare şi protejare a dinţilor, atât ca tratament profilactic, cât şi ca metodă de curăţare şi pregătire a dinţilor pentru alte tipuri de tratamente, precum sunt cele estetice de aplicare a faţetelor.

 

Este una dintre alternativele căilor de obţinere a unei danturi mai curate, a unui zâmbet mai luminos. Air-Flow este un sistem inovator şi minim invaziv, apreciat de pacienţi din întreaga lume şi foarte solicitat în cabinetele dentare.

 

În ce cazuri poate acţiona eficient tehnica Air-Flow?

 

În cazul în care aveţi dinţi decoloraţi sau pete care persistă pe suprafaţa dinţilor dvs. şi care nu pot fi îndepărtate doar prin periaj, se aplică cu mult succes această procedură.

 

Multe sunt cauzele care duc la pătarea dinţilor, cum ar fi consumul de ceai, cafea, alcool, vin roşu sau alte băuturi colorate, precum şi fumatul. Pentru toate acestea, Air-Flow-ul poate interveni deosebit de eficient (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Curățare mai eficientă decât cea realizată prin tratament parodontal

 

Air-Flow-ul dentar este o metodă inovatoare de curățare a dinților, care acționează blând asupra suprafeței dentare. Dispozitivul generează un jet de apă, aer și particule fine de bicarbonat de sodiu, jet care acționează cu o presiune mare.

 

Cu ajutorul acestui dispozitiv este curățată foarte bine suprafața dinților, aceasta constituindu-se într-o variantă foarte confortabilă pentru pacient.

 

Fluxul de aer, apă şi particule fine de bicarbonat de sodiu, acţionând la presiune mare, este mult mai eficient în curăţarea eficientă a dinţilor decât metodele de detartraj tradiţionale, care, invaziv, răzuie efectiv suprafaţa dinţilor.

 

Acest jet poate curăța buzunarele adânci și zonele interdentare, ajungând în buzunarele parodontale de până la 5 mm adâncime (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

De asemenea, acea peliculă de bacterii şi zaharuri producătoare de infecţii şi degradări dentare, care este placa bacteriană, poate fi foarte uşor îndepărtată cu Air-Flow.

 

profilaxie dentara baia mare, profilaxie baia mare pret, air flow baia mare, identify baia mare

 

Curățare mai rapidă şi deloc abrazivă pentru dinţi

 

Viteza de acţiune şi eficienţa acestei proceduri de profilaxie şi igienizare este de trei ori mai mare decât metodele de curăţare convenţionale, ceea ce înseamnă confort pentru pacient din toate punctele de vedere: timp, energie, stat pe scaunul dentar, solicitare etc.

 

Pe de altă parte, procedura aceasta este mult mai puţin abrazivă, practic deloc; ba mai mult, ea închide porii suprafeţei dentare, ferind dinţii de pătrunderea în structura lor a bacteriilor dentare şi de deteriorarea ei.

 

Air-Flow-ul protejează complexul pulpo-dentinar

 

În detartrajul tradiţional, medicul stomatolog foloseşte instrumente care, prin acţiunea lor de răzuire, pot afecta gingiile şi provoca disconfort pacientului.

 

În schimb, procedura Air-Flow nu foloseşte nici un instrument în afara jetului puternic de apă, care, pur şi simplu, mătură gingiile, şi dinţii, curăţindu-le blând până în cele mai mici detalii anatomice ale lor – exact acele locuri mai predispuse la pătrunderea şi staţionarea bacteriilor şi a plăcii dentare (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Dispozitivul este ideal pentru cei care suferă de sensibilitate dentară, datorită absenței contactului direct cu suprafața dentară, neexistând vibrații și căldură.

 

De asemenea, și pentru că particulele fine, folosite de aparat, acționează ca un lipici pentru tubulii dentinari care se găsesc pe suprafața dintelui, cu protejarea astfel a complexului pulpo-dentinar. 

 

Pulberea folosită este netoxică şi aromatizată

 

Este, în mod concret, vorba despre o pulbere netoxică utilizată în timpul tratamentului de curăţare, mai puțin granuloasă decât pasta mai vâscoasă, utilizată în mod clasic pentru acest tratament profilactic.

 

Mai mult decât atât, pacienții au opțiunea de tratament aromatizat, cu arome precum menta verde, pentru a face experiența stomatologică mai confortabilă, mai plăcută, căci această pastă se găseşte în felurite oferte gustative.

 

Complet nedureros, plăcut, confortabil, rapid, tratamentul se realizează în doar 20-30 de minute (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Curăţarea de tip Air-Flow în pregătirea dinţilor pentru alte tratamente stomatologice

 

Am menţionat că procedura este foarte eficient de aplicat înaintea altor tratamente, mai ales a celor care implică lipire şi utilizarea substanţelor de etanşare (tratamentele estetice). Procedura Air-Flow poate elimina aproape 100% din endotoxinele și bacteriile care persistă să staţioneze şi să activeze pe şi în spaţiile dentare.

 

Fluxul de aer nu conține glicerină – baza pastei utilizate în mod tradiţional la curăţare şi care poate crea un mare neajuns procesului de lipire pe suprafaţa dentară a microdispozitivelor estetice. Absența glicerinei facilitează aderenţa şi fixarea materialelor de etanșare şi lipire pe suprafețele dinților.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

 

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Stomatolog Baia Mare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.