Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Nici cel mai bun periaj personal nu este comparabil cu o curăţare profesională a dinţilor

Într-devăr, este un lucru bine cunoscut că atât periajul, cât şi folosirea aţei dentare de cel puţin două ori pe zi (şi, dacă este posibil, de fiecare dată după ce mâncaţi) sunt vitale pentru o bună sănătate dentară.

 

Dar, în acelaşi timp, nu sunt şi suficiente, căci oricât de sârguincios aţi efectua aceste igienizări dentare, dinţii dvs. nu sunt curăţaţi în mod profesionist. Iar modul de curăţare profesional nu poate fi realizat decât în cabinetul stomatologic, de către medici specializaţi în efectuarea acestei proceduri.

 

El este recomandat a fi întreprins cel puțin o dată la șase luni, în plus față de auto-îngrijirea regulată personală, realizată acasă prin periaj și folosirea aței dentare (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Despre ce este tartrul şi inevitabila lui formare

 

Iar aici nu este vorba despre faptul că dvs. nu ştiţi a vă spăla pe dinţi, a vă curăţa dinţii, ci despre faptul că o periuță obișnuită nu este capabilă să îndepărteze toată placa ce se formează pe dinți în timpul zilei și noaptea, în timp ce dormiți.

 

Acumularea, mineralizarea (deci, întărirea) plăcii dentare bacteriene care se depune peste tot pe dinţi (şi mai ales în spaţiile adânci, greu accesibile) nu este împiedicată de calitatea sau numărul igienizărilor dvs. dentare. Ea se depune oricum.

 

Când placa mineralizează și se întărește, se transformă într-o substanță numită tartru (sau calcul). Total inestetic pentru aspectul dinţilor, tartrul ce se acumulează în timp este imposibil de îndepărtat prin periaj obişnuit, fiind necesară o intervenţie profesionistă de curăţare, adică de detartraj.

 

Chiar și atunci când vă spălați dinții în fiecare dimineață și în fiecare noapte, placa pe care nu puteți să o eliminați se acumulează și, în timp, se mineralizează, ceea ce înseamnă că se întărește.

 

Pe lângă faptul că este foarte inestetic, tartrul este de-a dreptul imposibil de îndepărtat cu o periere regulată. Fără curățări profesionale, el se acumulează inevitabil în timp (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Foarte neplăcut la vedere acest tartru! Un fel de galben-brun zgrunţuros, asemănător unui mucegai, ce vă compromite aspectul dinţilor şi care îi plasează atât de departe de acel zâmbet frumos şi luminos pe care vi l-aţi  dorit dintotdeauna.

 

Pe lângă acest lucru de natură esterică, tartrul mai provoacă şi halitoză (respirație urât mirositoare), iar acumularea lui pe dinţi contribuie la descompunerea calciului din smalțul dinților. Acest lucru favorizează apariţia şi accelerează dezvoltarea cariilor dentare.

 

 

Despre procedurile curăţării dentare profesionale

 

  • Scalarea dinţilor

 

Toate aceste efecte deosebit de neplăcute ale prezenţei tartrului pot fi eliminate prin curăţarea profesională regulată a dinţilor. În mod obișnuit, o curățare profesionistă începe cu scalarea dinților, pe care medicul sau igienistul dvs. dentar o va întreprinde folosind un scaler pentru dinți, portabil.

 

Această unealtă nu arată prea bine şi ar putea speria la prima vedere, căci are un vârf metalic în formă de cârlig la un capăt (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Dar, în realitate, nu aveţi de ce să vă speriaţi, căci, în pofida aspectului (special conceput pentru a-i conferi eficienţă), utilizarea instrumentului nu este doar nedureroasă, ci şi obligatorie pentru dislocarea tartrului calcificat, astfel încât el să poată fi îndepărtat de pe dinți.

 

  • Curăţarea dinţilor

 

Următorul pas este curăţarea dinților, care se face cu o perie electrică specială, cu o mică piesă rotundă de periat care se rotește rapid, pe măsură ce medicul sau igienistul o folosește pentru a vă curăța dinții.

 

Este o operaţie cu dublu rol: • îndepărtează atât tartrul depus, cât şi • lustruieşte suprafaţa dinţilor pentru ca placa dentară să nu se mai folosească, în păguboasa ei staţionare, de neuniformităţile suprafeţelor dentare. Acest dublu rol este menit a asigura buna stare a dinţilor până la următoarea vizită la cabinet a pacientului (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

  • Debridarea

 

Dacă acumularea de tartru este severă, medicul poate alege, de asemenea, să efectueze o procedură cunoscută sub numele de debridare.

 

Este o procedură mai în forţă decât precedenta, care utilizează un dispozitiv cu ultrasunete, un scaler parodontal sau o soluție salină pentru a sparge tartrul care nu a putut fi slăbit prin scalarea normală a dinților. Astfel, se reuşeşte ca tartrul să fie înfrânt şi îndepărtat.

 

Curăţarea profesională a dinţilor – o procedură evoluată şi confortabilă

 

Repetăm: este recomandabil ca o astfel de curăţare profesională să o efectuaţi o dată la șase luni! (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Accesibilitatea procedurii, tehnologia care asigură instrumente moderne, evoluate, ce au atras după sine progresul tehnicilor clinice de curăţare, confortul actual, asigurat de procedură comparativ cu trecutul – toate acestea sunt argumente solide pentru a vă convinge să vă decideţi asupra efectuării acestui tratament fără nici o temere.

 

Astăzi, curățarea dinților este confortabilă și chiar plăcută. Iar efectul ei, la ieşirea pe uşa cabinetului, este de-a dreptul spectaculos; el vă va crea o stare de mulţumire, mai ales că sub aspectul exterior se ascunde o bună stare de sănătate dentară şi general orală.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

 

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Stomatolog Baia Mare!

profilaxie dentara baia mare, periaj profesional baia mare, igienizare baia mare pret

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.