Simptomele care anunță instalarea bolii parodontale
Știți care sunt simptomele bolii parodontale? Dacă nu, atunci trebuie să citești acest articol de blog! În el, vom discuta unele dintre cele mai frecvente semne care indică prezența bolii parodontale.
De asemenea, vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să preveniți apariția acesteia în primul rând. Așa că nu așteptați - citiți acum și aflați mai multe despre această afecțiune care poate duce la pierderea dinților!
Boala parodontală, cunoscută și sub numele de parodontoză, este o problemă dentară serioasă care poate provoca pierderea dinților și alte complicații de sănătate dacă nu este tratată. În această postare pe blog, vom discuta despre simptomele bolii parodontale, astfel încât să puteți fi atent la ele și să căutați tratament dacă este necesar. De asemenea, vă vom oferi câteva sfaturi de prevenire pentru a vă ajuta să vă păstrați dinții sănătoși și liberi de boala parodontală!
Simptomele bolii parodontale
Simptomele inițiale ale parodontozei (gingii sângerânde, gingii umflate, dureri ușoare) sunt frecvent trecute cu vederea în loc să fie un semnal de alarmă care să aducă pacientul la cabinetul stomatologic.
După formarea plăcii și a tartrului, semnele parodontitei devin progresiv evidente:
- Gingiile se retrag ca urmare a inflamației și a rădăcinilor expuse ale dinților.
- Își face apariția respirația urât mirositoare
- Durere în timpul mestecării alimentelor
- Alimentele extrem de reci sau extrem de fierbinți pot provoca disconfort.
- Dinții încep să se miște
- Apar anumite infecții dentare (sub forma abceselor)
- Dezvoltarea parodontitei
Parodontoza are mai multe faze de dezvoltare, la fel ca orice altă boală. Medicul stomatolog va face un plan de tratament în funcție de stadiul bolii.Cele trei stadii ale parodontozei sunt:
- gingivita (afecțiune reversibilă)
- parodontita superficială
- parodontoza avansată (afecțiune ireversibilă)
Gingivita este o inflamație a gingiilor care provoacă disconfort și sângerare la periaj. Cauza principală a acesteia este igiena orală precară, care include placa bacteriană și tartrul care dăunează dinților și provoacă leziuni. Poate fi stopată și chiar complet eradicată în stadii incipiente. Gingivita, spre deosebire de celelalte două stadii, este vindecabilă.
Tratamentul pentru celelalte două stadii ale afecțiunii, parodontită superficială și parodontită profundă, care sunt ireversibile, este o provocare. Parodonțiul este grav afectat și pot apărea simptome mai grave, cum ar fi mișcarea dinților și infecțiile gingivale. Deoarece osul și țesuturile sunt distruse, există, de asemenea, posibilitatea pierderii dinților.
Parodontoza poate fi prevenită
Pentru a evita parodontoza, trebuie mai întâi să vă asigurați că dinții sunt curați și în stare bună. Medicul dumneavoastră dentist este un alt pas important în prevenirea acestei boli.
- Igiena orală
Periajul de două ori pe zi, folosirea aței dentare și apa de gură sunt cele mai eficiente strategii de prevenire a acestei boli. Utilizarea produselor de igienă dentară pe bază de clorhexidină este necesară pentru cei care suferă de gingivită sau riscă să dezvolte parodontoză. Această substanță are efecte antibacteriene și antistafilococice, împiedicând dezvoltarea plăcii dentare (tartru).
- Detartrajul profesional
Pentru a evita parodontoza, este necesară și o vizită la dentist. Această afecțiune poate fi prevenită prin curățare profesională o dată la șase luni (detartraj profesional).
Vă așteptăm în clinica stomatologică Identify pentru un tratament amănunțit împotriva bolii parodontale, efectuat de medicii noștrii specialiști!
Lasă-ne un comentariu