Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Cele mai întâlnite întrebări despre boala parodontală

Parodontita în termeni medicali, cunoscută și sub numele de boală parodontală sau gingivită, este o afecțiune a țesutului de susținere a dintelui și a ligamentelor care îl mențin pe acesta la locul lui. Parodontoza se dezvoltă ca urmare a unui proces inflamator în zona țesutului de susținere a dintelui.

 

Aveți boală parodontală? Dacă da, nu sunteți singur. Milioane de oameni suferă de această afecțiune în fiecare an. În această postare pe blog, vom răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre această afecțiune. De asemenea, vom oferi informații despre cum să o tratăm și să prevenim apariția ei în viitor.

 

Există multe întrebări pe care oamenii din Baia Mare le au despre boala parodontală. Ce este aceasta? Cum se dezvoltă? Care sunt simptomele? În această postare, medicii de elită din cadrul clinicii stomatologice Identify vor răspunde clar pe înțelesul tuturor, astfel încât fiecare pacient să înțeleagă riscurile acestei afecțiuni gingivale.

 

boala parodontala baia mare, clinica stomatologica baia mare identify

 

Ce este paradontoza?

Exact cum explicam și la începutul articolului, boala parodontală este o afecțiune a țesutului de susținere a dintelui și a ligamentelor care îl mențin în locul său.

 

Cum se instalează boala parodontală?

Motivele nu sunt clare, dar, ca în cazul majorității bolilor, principalul factor este genetic, adică moștenit. Iar la aceste persoane a fost identificat un anumit tip de microb în gură. Alți factori care ar putea accelera dezvoltarea bolii parodontale includ:

  • prezența unei boli cronice, cum ar fi diabetul
  • igiena orală defectuasă, tartru care nu este îndepărtat la timp se strânge la baza gingiei și o afectează
  • fumatul excesiv este un factor decisiv

 

În ceea ce privește ultimul factor și boala parodontală, datele unui studiu arată că persoanele cu această afecțiune transmisă genetic și care fumează excesiv sunt mult mai susceptibile de a dezvolta o progresie mai rapidă a bolii.

 

De câte tipuri este paradontoza?

  • Parodontoză acută - atunci când răspunsul inflamator este puternic și există o mare cantitate de secreții.
  • Parodontoza cronică - atunci când începe să se formeze în timp și nu este observată până când osul se retrage, inclusiv gingia. Boala parodontală cronică poate fi clasificată în patru stadii iar cel mai grav este atunci când dinți incep să cadă.

 

Cum putem preveni apariția ei?

Singura modalitate de a preveni apariția bolii parodontale este vizitarea regulată a dentistului. În special, o vizită la stomatolog la fiecare 6 luni, mai ales pentru cei care au cazuri de parodontita în familie.

 

Cum putem opri evoluția bolii parodontale?

Nu există un tratament standard prescris pe care pacienții sa-l urmeze dar există diferite soluții în funcție de cat de avansată este boala.

 

Facem o radiografie la prima vizită pentru a evalua nivelul osului și, dacă este necesar, monitorizăm evoluția bolii la fiecare trei luni.

În timpul primei vizite, oferim informații despre igiena orală și despre cum să folosiți periuța dentară și restul produselor de igienă orală.

 

Sugerăm ca de îngrijirea orală să se ocupe un parodontolog specializat, care să facă detartrajul subgingival. Acesta este mai avansat decât detartrajul de suprafață, deoarece include îndepărtarea depozitelor de tartru de sub gingii, depuneri care irită gingia, iar în timp duce la retragerea ei.

 

O altă metodă utilizată la pacienții cu parodontoză este reabilitare parodontală cu lincomicină.

 

Vă așteptăm în clinica stomatologică Identify pentru un tratament amănunțit împotriva bolii parodontale, efectuat de medicii noștrii specialiști!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.