Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

Sfaturi iDentify pentru îngrijirea aparatului dvs. dentar

Astăzi, aparatele dentare sunt un lucru obişnuit în gura a milioane de oameni, iar vizibilitatea lor nu mai este considerată un factor jenat ori frustant, ci, din contră un lucru cu care te poţi mândri, cu o îndrăzneală, un firesc al conştiinţei de sine  şi o lipsă de prejudecăţi fermecătoare. Dar, mai ales, sănătoase…

 

dentist baia mare, identify baia mare, stomatologie baia mare, aparat dentar baia mare

 

Aparatele dentare reprezintă un remediu la care apelează oameni de toate vârstele atunci când decizia personală impune apelul la sprijinul lor clinic.

 

Medicii ortodonţi experţi ai Clinicii iDentify - Dentist Baia Mare, profesionişti cu vastă expe-rienţă, cazuistică şi performanţe ce le-au adus reputaţia în întreaga ţară pe piaţa serviciilor stomatologice, vă oferă câteva importante sfaturi în privinţa întreţinerii aparatelor dentare pe care le purtaţi.

 

Purtarea unui aparat dentar implică grijă şi îndatoriri faţă de el

 

Vizibile sau invizibile, mobile, amovibile, fixe sau funcţionale – doar purtarea lor nu este sufici-entă, eficienţa şi rezistenţa lor depinzând de câteva importante obligaţii pe care dvs. le aveţi faţă de ele. Aceste sarcini, deşi pot părea, nu sunt deloc incomode, iar beneficiile pe care le atrag în urma lor vizează economisirea timpului, energiei dvs., a bătăilor de cap şi a banilor.

 

Îndatoririle pe care le veţi avea faţă de ele, grija împotriva ruperii lor depind în bună măsură de tipul aparatului pe care îl folosiţi. De pildă, bretetele invizibile marca Invisalign au altă structură şi necesită alte precauţii faţă de bretelele metalice vizibile. Însă îndatoririle dvs. trebuie să fie prezente şi corespunzătoare indiferent de tipul de aparat pe care îl purtaţi.

 

Sfaturi pentru îngrijire

 

  • Locul în care îl puneţi

 

Acoladele invizibile, prin natura lor, sunt nişte dispozitive mobile, putând fi scoase în timpul în care mâncaţi, beţi sau vă spălaţi pe dinţi cu pastă şi perie. Deci, aveţi grijă, atunci când îl scoateţi, unde îl puneţi, unde îl aşezaţi, cu ce stabilitate, în ce poziţie.

 

Graba de a-l aşeza într-o manieră improprie poate duce la căderea lui pe jos şi fracturarea sau ruperea lui completă. De asemenea, aveţi grijă să nu îl uitaţi – pentru totdeauna –  în locul în care îl aşezaţi provizoriu, aşa cum s-a întâmplat şi se întâmplă de atâtea ori cu ceasul de la mână pe la vreun spălător ori grup sanitar.

 

  • Curăţarea permanentă

 

Acoladele Invisalign (de exemplu) vi se oferă spre purtare împreună cu kitul lor special de curăţare. Deci, folosiţi acest kit la igienizarea aparatului sau, dacă nu îl folosiţi, utilizaţi atunci în schimb, pentru curăţare, apa caldă.

 

În cazul în care aveţi acolade metalice, sfaturile pentru a evita ruperea lor sunt următoarele:

 

  • Mîncatul şi mestecatul

 

Mâncatul nu va mai fi niciodată, în timpul tratamentului, unul întâmplător şi de o siguranţă masticatorie indiferentă la natura alimentelor. Va trebui să analizaţi ceea ce mâncaţi, ceea ce muşcaţi, să evitaţi produsele lipicioase sau dure (nuci, alune, oase, resturi osoase, jeleu, caramele), să mâncaţi alimentele în bucăţi mici sub muşcătură, să mestecaţi cu dinţii din spate.

 

Ţineţi minte alimentele cu potenţial de pericol: mere, carne, morcovi, ştiuleţi de porumb etc.!

 

  • Spălarea aparatului

 

În legătură cu modalitatea de spălare, este bine de ştiut că, în cazul aparatelor dentare, folosirea unei periuţe electrice este de multe ori superioară periuţei clasice, cu păr natural sau fire de plastic, pentru că eficientizează pătrunderea în detaliile aparatului, mărind potenţailul lui de curăţare.

 

De asemenea, proxabrush-ul este o ustensilă ce poate fi manevrată eficient în jurul acoladelor. La fel, waterpick-ul. Cât priveşte aţa dentară pe care o folosiţi – la acest capitol tot medicul stomatolog ortodont vă poate oferi o părere avizată înaintea cumpărării de la magazinul specializat.

 

În caz, totuşi, de rupere

 

Însă, în pofida tuturor precauţiilor, aparatul ortodontic se poate rupe la un momemnt dat. În această situaţie nu trebuie în nici un caz să întârziaţi cu vizita la medicul dvs. ortodont, căci a- cest lucru este rău pentru parcursul tratamentului dvs. ortodontic.

 

Şi nu vă jucaţi în gură sau nu muşcaţi pixuri, creioane, agrafe şi o mulţime de alte lucruri pe care, din plictiseală, ticuri sau nervi, obişnuim adesea să le chinuim.

 

Vizita la doctorul ortodont

 

Vizita regulată la medicul ortodont este una dintre obligaţiile cele mai însemnate, pe parcursul purtării bretelelor sau acoladelor vizibile sau invizibile, mobile, amovibile, fixe sau funcţionale, pentru menţinerea stării lor de perfectă integritatea şi eficienţă clinică.

 

Reţineţi: acumularea de placă dentară în jurul acoladelor poate duce la decalcifierea smalţului dinţilor sau provoca erodarea lor. Primul semn al decalcifierii este apariţia urmelor albe care, de obicei, sunt permanente!

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi ortodonţi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify - Dentist Baia Mare, specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

dentist baia mare, stomatologie baia mare, identify baia mare, aparat dentar baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.