Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Riscurile unui implant dentar inserat greșit

Dacă luați în considerare tratamentul cu implant dentar, este important să fiți conștienți și de riscurile asociate cu un inserarea greșită a acestuia. Plasarea incorectă poate duce la o serie de probleme, inclusiv infecții, leziuni ale gingiilor și chiar pierderea lucrării. Asigurați-vă că vă consultați cu un profesionist dentar calificat pentru a vă asigura că implantul dvs. este plasat corect pentru rezultate optime.

 

Implantul dentar reprezintă acea rădăcină artificială din titan, în formă de șurub realizat din materiale 100% biocompatibile cu țesutul uman, care are ca scop înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă de pe arcadă.

 

Pierderea dinților este încă răspândită în rândul populației generale, în ciuda progreselor și a eforturilor depuse de specialiștii în stomatologie. Potrivit statisticilor, 7 din 10 persoane au lacune dentare.

 

implant dentar baia mare, implantologie baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

Să aflăm de la medicii Identify riscurile unui implant dentar inserat greșit:

 

  •  Infecții severe apărute în jurul implantului – Acestea pot apărea în zona gingivală și reprezintă unul dintre cei mai mari factori de risc. Netratarea la timp a acestor situații poate duce la  extinderea infecției și chiar la nereușita intervenției cu implant dentar. Infecțiile pot aparea atunci când medicul implantolog nu a respectat normele de igienă impuse în timpul procedurii sau dacă nu a instruit corespunzător pacientul despre ce norme de igienă trebuie să respecte acasă în perioada de recuperare.

 

 

  • Pierderea implantului dentar – Este o consecință a inserării necorespunzătoare. O inserare neconformă influențează în mod direct mobilitatea lucrării. Dacă este cazul, înlocuirea implantului dentar ar trebui să fie făcută cât mai curând posibil, iar locul unde a fost inserat inițial va beneficia de un retratament.

 

 

  • Nerealizarea fuziunii dintre implant și osul maxilar – Un alt factor riscant este nerealizarea osteointegrării, procesul în care osul maxilar și rădăcina din titan a implantului se unesc. Acest factor de risc tine exclusiv de modul de inserare al implantului, deoarece acesta în sine este conceput din materiale biocompatibile cu țesutul uman, fapt ce îi asigură o reușită de 100%.

 

 

  • Apariția leziunilor la nivelul nervilor și a țesuturilor moi - Deși sunt destul de rare, în anumite circumstanțe, procedura de implantare, dacă nu este făcuta corect, poate produce inflamații sau deteriorarea nervilor și a țesuturilor moi, ceea ce poate duce la pierderea implantului dentar dacă nu este tratată cu promptitudine.

 

 

  • Deteriorarea implantului dentar – Un tip de implant nepotrivit pentru cerințele unice ale pacientului sau pentru procesul de implantare necesar, îl expune pe pacient la riscul ca lucrarea să se rupă sau să se deterioreze. În acest caz, garanția implantului dentar îi permite pacientului să primească o altă lucrare.

 

 

Medicii implantologi de excepție din clinica stomatologică Identify, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit, dar în acelaș timp vă îndeamnă să cereți mai multe păreri să să aveți grijă pe mâna cui vă lasați soarta danturii.

 

Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar în Baia Mare. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.