Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Este necesară tomografia (CT) atunci când alegi să îti inserezi un implant dentar?

O tomografie computerizată (CT) este o modalitate non invazivă de diagnosticare a unor leziuni interne ce altfel nu pot fi depistate decât cu ajutorul unei intervenții chirurgicale sau a unei autopsi. Această imaginistică mai este cunoscută și ca tomografie computerizată axială sau scanare CAT.

 

Ce este și cum funcționează computerul Tomograf:

 

Este un aparat care încorporează tehnologia razelor X ce sunt preluate apoi de un sistem de soft computerizat care redă imaginile părții analizate sau a întregului corp in format 3D, permițând astfel medicilor sa analizeze în detaliu organele interne, vasele de sânge sau structura ososasă.

 

În literatura de specialitate cuvântul tomografie provine din grecescul tomos care înseamnă secțiune ori felie și graphos care înseamnă scriere și a fost inventată de către cercetători Britanici.

 

Aparatul radiologic emite razele X ce pătrund corpul sau partea analizată. Acestea sunt  absorbite în mod total diferit de țesuturile umane, în contextul densității lor diferite. Acestea fiind spuse, fiecare parte/ țesut vor reacționa diferit , iar imaginea colorată în nuanțe de gri albăstrui pe care acestea o produc se va reflecta dincolo de corp, pe o placă specială, fotografică sau electronică, rezultand în acest fel radiografia pe care o cunoastem cu toții.

 

Examinarea CT este una de mare finețe, pacienții trebuie sa stea nemișcați în timpul procedurii care de regulă durează câteva minute. Tomografia dentară nu este dureroasă și nu presupune alte pregătiri în prealabil.

 

implant dentar baia mare, implantologie baia mare, clinica stomatologica identify

 

Rolul Tomografiei computerizate în inserarea unui implant dentar Baia Mare:

 

Tomografia computerizată dentară este un instrument important pentru măsurile pregătitoare tratamentului cu implant dentar Baia Mare. Aceasta creză un model 3D al maxilarului, foarte important pentru premeditarea intervenției chirurgicale și urmărirea postoperatorie.

 

CT-ul tridimensional ajută semnificativ la calitatea definitorie a diagnosticului și reduce riscul de erori pentru medicii implantologi. În zilele noastre și cu o tehnologie așa avansată este de neimaginat inserarea unui implant dentar Baia Mare fără o astfel de radiografie în prealabil.

 

Cu ajutorul acestei tomografii medicul implantolog poate determina:

 

  • Calitatea și cantitatea osului maxilar
  • Nevoia de adiție ososasă
  • Prezența anumitor infecții la nivel interdentar sau inflamații intergingivale și gradul de dezvoltare al acestora
  • Poziția formațiunilor anatomice ce trebuie pastrate intacte în timpul intervenției
  • Protecția sinusurilor  maxilare și al canalului mandibular
  • Localizarea și înclinarea rădăcinilor dinților adiacenți ce trebuie luate în considerare pentru a nu le leza în timpul operației

 

O analiză atentă și corectă a acestor factori definitorii este o garanție a succesului tratamentului cu implant dentar Baia Mare.

 

O tomografie CT face diferența:

 

O astfel de tomografie face diferența între un rezultat promițător cu rată de succes de 100% și un eșec iremediabil.

 

Dacă medicul implantolog căruia i-ai încredințat zâmbetul tău nu îți cere o astfel de tomografie înainte de întocmirea planului de tratament fugi cât mai repede! Doar un amator sau un medic care nu știe ce face omite să analizeze o astfel de probă atât de importantă.

 

Medicii cu o vastă experiență în inserarea implanturilor dentare Baia Mare de la clinica stomatologică Identify sunt aici să îți explice fiecare etapa a tratamentului astfel încât să înțelegi importanța fiecărui detaliu care face diferența.

 

Suntem pregătiți să recomandăm și să analizăm fiecare detaliu care poate crește rata de succes a implantului tău dentar astfel încât sănătatea, timpul și bani tăi să nu fie puse în pericol.

 

Te așteptăm în sediul nostru călduros și primitor din Baia Mare pentru a ne ocupa împreună de noul tău zâmbet, care pe lângă estetică își va recupera și funcționalitatea!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.