Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Cum să prelungești durata de viață a implanturilor dentare: Sfaturi de la medici

Dacă aveți implanturi dentare, este important să aveți grijă de ele pentru ca acestea să dureze cât mai mult timp posibil. Din păcate, mulți oameni nu știu cum să aibă grijă în mod corespunzător de implanturile lor, ceea ce poate duce la probleme pe parcurs.

 

În această postare de pe blog, vom discuta câteva sfaturi de la profesioniștii din domeniul dentar despre cum să prelungiți durata de viață a implanturilor dentare.

 

Implanturile dentare reprezintă o evoluție care schimbă regulile jocului în stomatologie. Acestea sunt rădăcini protetice de înlocuire care includ o parte artificială din titan și, în cele mai multe cazuri, o coroană.

 

implant dentar baia mare, implantologie baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

Implantul dentar necesită înlocuire?

 

Oricine a apelat la o coroană, o punte sau o proteză dentară știe că nu toate restaurările dentare sunt menite să reziste. Toate cele trei tipuri de restaurări pot ceda din diverse cauze, coroanele și punțile fiind cele mai frecvente.

 

Acestea pot ceda dacă dintele de fundație de care sunt atașate se deteriorează din cauza cariei. Atunci când pierderea osoasă face ca maxilarul să-și modifice forma, majoritatea protezelor trebuie restaurate sau înlocuite.

 

Din fericire, cu implanturile dentare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aceleași pericole. Unul dintre motivele pentru care implanturile dentare sunt considerate a fi cea mai bună și mai avansată opțiune pentru înlocuirea dinților pierduți este faptul că nu sunt afectate de aceleași dificultăți ca și coroanele, punțile sau protezele dentare.

 

Longevitatea implanturilor este estimată de obicei la aproximativ 25 de ani. Faptul că acestea vor dura o viață întreagă nu a fost încă determinat, deoarece nu au existat încă multe studii pe termen lung privind implanturile dentare.

 

 

Ce poți face pentru a crește durata de viață a unui implant dentar?

 

Succesul fiecărei etape a tratamentului va fi cel mai important factor în determinarea performanței implanturilor pe parcursul întregii perioade.

 

Implanturile dentare, ca și dinții naturali, sunt sensibile la aceiași factori care influențează sănătatea și longevitatea dinților dumneavoastră.

 

Implanturile dentare ar trebui tratate în același mod ca și dinții naturali, cu periaj de două ori pe zi, folosirea aței dentare și controale regulate la stomatolog.

 

Dacă implantul dentar nu este îngrijit corespunzător, se vor dezvolta placa bacteriană și tartrul, la fel ca și în cazul dinților naturali. Dacă nu este tratată, acumularea de tartru poate duce la gingivită și parodontită. Există o șansă mai mare de eșec dacă un pacient nu vizitează un dentist sau un igienist în mod regulat după finalizarea tratamentului.

 

implant dentar baia mare, implantologie baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

De asemenea, fumatul poate face ca eșecul implantului dentar să fie mai probabil, la fel ca și boala parodontală preexistentă. Acești factori ar trebui luați în considerare înainte ca un pacient să decidă plasarea implanturilor.

 

Există numeroase probleme medicale care pot compromite stabilitatea osului și, bineînțeles, sănătatea unui implant dentar, inclusiv și a lucrărilor protetice.

 

Medicii implantologi de excepție din clinica stomatologică Identify, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit, dar în acelaș timp vă îndeamnă să cereți mai multe păreri să să aveți grijă pe mâna cui vă lasați soarta danturii.

 

Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar în Baia Mare. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.