Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ce poți face pentru a crește durata de viață a unui implant?

implant dentar baia mare, implantologie baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

Implanturile dentare reprezinta o solutie permanenta pentru inlocuirea dintilor lipsa. Pentru a asigura succesul acestora, este important sa urmezi cateva sfaturi de specialitate. În continuare, iti vom prezenta cele mai importante modalitati prin care poti creste longevitatea în timp a implanturilor dentare.

 

Cei care au fost nevoiți să își pună o coroană, o punte dentară sau o proteză dentară știu că nu toate restaurările dentare durează pentru totdeauna. Aceste trei tipuri de restaurări pot ceda din diferite motive.

 

În cazul coroanelor și al punților, acestea pot ceda dacă structura dentară originală de care sunt atașate devine compromisă din cauza deteriorării . Cele mai multe proteze dentare trebuie refăcute sau înlocuite în cele din urmă, atunci când pierderea osoasă provoacă modificări în forma maxilarului.

 

Vestea bună este că, în cazul implanturilor dentare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aceleași riscuri. Unul dintre motivele pentru care implanturile sunt considerate cea mai bună și mai avansată opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă este că nu sunt susceptibile la aceleași probleme ca și coroanele, punțile sau protezele dentare standard.

 

 

Modalități de prelungire a duratei de viață a implantului dentar

 

De-a lungul tratamentului implantologic, succesul fiecărei etape de tratament va fi principalul factor care determină performanța implanturilor.

 

La fel ca și în cazul dinților naturali, sănătatea și longevitatea unui implant dentar depinde de întreținerea sănătoasă a îngrijirii dumneavoastră orale. Implanturile dentare trebuie îngrijite ca și dinții naturali, cu periajul zilnic, folosirea aței dentare și controale dentare regulate.

 

Odată ce implantul dentar este inserat, gingia și osul înconjurător sunt sănătoase, iar noul dinte confortabil și se potrivește bine, calitatea igienei dvs. la domiciliu și consecvența de a vă întoarce pentru revizuirea regulată a implantului și a igienei orale vor influența cel mai mult durata de viață a unui implant dentar.

 

Fumatul poate face ca implanturile dentare să fie mult mai predispuse la eșec, la fel ca și boala parodontală preexistentă. Acești factori ar trebui luați în considerare înainte ca un pacient să decidă plasarea implanturilor dentare.

 

Fumătorii au una dintre cele mai mari rate de eșec al implanturilor, iar datele arată că rata de eșec pentru fumători este de 10-15%. Această rată de eșec este similară în cazul pacienților care consumă niveluri ridicate de alcool.

 

Există mai multe afecțiuni medicale diferite care pot afecta integritatea osului și, prin urmare, stabilitatea unui implant, iar orice traumă facială poate afecta, de asemenea, durata de viață a unui implant dentar.

 

Atunci când v-ați decis să apelați la implanturi dentare, primul pas este alegerea unei clinici performante, care să vă satisfacă nevoile în ceea ce privește calitatea, estetica și durabilitatea rezultatelor.

 

 

Meritați implanturi dentare de cea mai bună calitate disponibilă, iar la clinica Identify sănătatea pacienților noștri este cel mai important lucru. Avem o echipă de chirurgi experimentați care vor discuta cu dvs. pentru a găsi soluția perfectă pentru nevoile dvs.

 

 Vrem să vă ajutăm să obțineți zâmbetul frumos pe care îl meritați, de aceea, venim cu opțiuni financiare flexibile. Contactați-ne astăzi pentru o consultație și vom fi bucuroși să vă răspundem la orice întrebare pe care o aveți despre serviciile noastre.

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.