Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Află cele mai des întâlnite întrebări despre implant dentar pe care le primesc medicii implantologi

Implant dentar Baia Mare reprezintă acea componentă în formă de șurub realizat din titan și alte alte materiale de aliaj, care are ca scop înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă.

 

Cele mai importante caracteristici ale implantului dentar:

  • Poate susține o lucrare protetică fixă pentru pacienții care doresc să scape de proteza mobilă
  • Este 100% biocompatibil cu țesutul uman
  • Cea mai eficienta modalitate de a înlocui dinții lipsă
  • Readuce încrederea de sine

 

Stomatologii care se ocupă de inserarea rădăcinii artificiale se numesc medici implantologi. Aceștia au toată pregătirea necesară pentru a supraveghea în mod sigur toate etapele tratamentului, cu o rată de succes cât mai mare.

 

Miturile implantologiei:

 

De-a lungul anilor au fost împrăștiate foarte multe mituri legate de tratamentele stomatologice, mai ales despre cel de implantologie. Cele mai recente studii arata că miturile au influențat o mare parte din posibili pacienți, care doreau să scape de problema si jena dinților lipsă, din cauza informațiilor eronate sau exagerate induse, să renunțe la tratamentul care le-ar fi ușurat stilul de viață.

 

Trebuie să înțelegem ca implant dentar Baia Mare nu este doar o rădăcină artificială care susține o lucrare protetică pentru a reda estetica zambetului, aceasta are diferite beneficii si pe plan funcțional.

 

implant dentar baia mare, implantologie baia mare, clinica stomatologica identify

 

Beneficiile implantului dentar:

 

  • Îmbunătățește procesul de masticație
  • Readuce estetica zâmbetului
  • Corectează mușcătura
  • Oprește resorbția gingivală
  • Oprește migrarea dinților vecini
  • Schimbă fizionomia feței
  • Împiedică tocirea dinților invecinați, predispuși la carii

 

Întrebări frecvente întâlnite de medicii implantologi:

 

Î: Implantul dentar este un tratament dureros?

R: O întrebare care a speriat foarte mulți pacienți, ba chiar mai mult, i-a făcut să reunțe la unica soluție care le-ar fi recăpătat funcționalitatea danuturii. Raspunsul este NU, inserarea unui  implant dentar Baia Mare prpriu zis nu doare, aceasta se face sub efectul anesteziei. La începutul perioadei de refacere dupa inserare este posibil să apară mici dureri mai mult decât suportabile care se pot remedia cu ajutorul analgezicelor slabe.

 

Î: Voi sta fără dinți și nu voi putea mânca în timpul întregului proces de implantare?

R: NU, nu va decurge așa situația. Foarte importantă este aici calitatea și cantitatea osului maxilar, a.î. putem insera un implant dentar Baia Mare cu stabilitate ridicată ceea ce înseamnă o recuperare rapidă ce constă in 4-6 luni. În tot această perioadă pacientul va avea pusă o coroană provizorie pentru a-si putea desfăsura activitătile de zi cu zi în mod normal. Dupa această perioadă de refacere va fi inserată si coroana definitivă.

 

Î: Există situații în care nu pot fi un candidat ideal pentru un astfel de tratament?

R: Din păcate aici raspunsul este afirmativ. Există anumite situații în care nu puteți beneficia de tratamentul cu implant dentar Baia Mare. Factori care influențează aceste situații pot fi:

 

  • Fumatul
  • Calitatea și cantitatea osului maxilar
  • Sistemul imunitar, daca este deficitar
  • Infecțiile active la nivelul gingiilor
  • Probleme la nivelul dinților învecinați locului unde va fi inserat implantul
  • Bolile care afectează sistemul imunitar

 

De regulă acești factori sunt puțini și în majoritatea cazurilor pot fi remediați înainte de începerea tratamentului cu implant dentar Baia Mare.

 

Î: Implantul dentar are limită de vârstă?

R: Nu, acest tratament nu are în mod implicit limită de vârstă. Oricine poate beneficia de acest serviciu atâta timp cat are toți dinții de lapte schimbați cu cei permanenți și nu are restricții atunci când vine vorba de anestezie.

 

Î: Cât de des trebuie făcute vizitele la stomatolog atunci când ai implant dentar?

R: În mod normal implantul dentar trebuie verificat conform programului stabilit de către medicul care a efectuat această operațiune. De regula la un interval maxim de 4-6 luni în funcție de caz sau ori de câte ori simțiți nevoia de un control pentru ca ceva vi se pare deranjant.

 

 

Medicii implantologi de excepție din clinica stomatologică Identify, vă recomandă să nu amânați în mod nejustificat unicul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze din cauza unor lucruri înțelese greșit. Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar Baia Mare. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.