Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Stomatologie Baia Mare: Tot ce trebuie să știi despre fațetele dentare

 

stomatologie baia mare

Zâmbetul tău este una dintre cele mai importante părți ale unei prime impresii, deci merită cu siguranță să investești.

 

Pentru început ar trebui să vă puneți câteva întrebări referitor la fațetele dentare. Răspunsul la aceste întrebări vă vor ajuta să vă conturați o imagine mai bună a ceea ce înseamnă a vă pune și a purta fațete dentare. Să-ți pui sau nu fațete este o alegere pe care, în general, ar trebui să o luați după ce vă informați suficient de bine.

 

Principalul avantaj de care se bucură pacienții atunci când beneficiază de fațete denatare este acela că obține rezultate perfecte într-un timp foarte scurt, iar cu ajutorul acestora se pot corecta foarte multe probleme de estetică.

 

Fațetele dentare sunt componente realizate în laboratorul dentar și aplicate pe suprafața dintelui de către medicul stomatolog în vederea îmbunătățirii aspectului dinților. Deși scopul este același în cele mai multe cazuri, acestea se diferențiază clar de albirea dentară. Spre deosebire de albirea dentară, fațetele dentare pot schimba radical atât culoarea dintelui dar mai ales forma și poziția acestuia.

 

La Clinica iDentify – stomatologie Baia Mare poți vedea înainte cum va arăta rezultatul final!

În urmă cu câțiva ani, erai nevoit să accepți ca tratamentul să fie deja realizat, fără să ai un cuvânt de spus pentru realizarea lucrării și vedeai rezultatul abia la final. Noi suntem altfel! Vrem să vezi și să alegi ceea ce ți se potrivește și îți place cel mai mult.

 

Utilizând conceptul de Digital Smile Design, tehnologia digitală care ne ajută să studiem simetria feței și armonia liniilor fiecărui zâmbet și ne ghidează în alegerea poziției, formei și culorii dinților. Tehnica simulează rezultatul final al fațetelor dentare, iar pacientul poate vizualiza digital noul zâmbet.

 

Cum este posibil acest lucru și care sunt pașii?

În prima etapă, pentru a putea stabili viitoarea formă a dinților, medicul stomatolog realizează o serie de fotografii pacientului pentru a-i putea lua amprentele dinților.

 

Cu ajutorul tehnologiei digitale DSD – Digital Smile Design, tehnologie disponibilă și la clinica iDentify – stomatologie Baia Mare, pacientului i se vor aplica niște restaurari dintr-un material provizoriu, pentru a putea vedea forma viitoarelor fațete. Apoi se va trece la testarea funcțională a acestor lucrări provizorii: pentru ca pacientul să poată mânca fără probleme, nu doar să zâmbească, trebuie ca medicul să se asigure că “mușcătura” și contactele între dinți sunt corecte. De asemenea, cu ajutorul Digital Smile Design pot fi alese forma, nuanța de alb și mărimea în armonie cu proporțiile feței.

 

Odată ce toate aceste deziderate au fost atinse, imaginile, împreună cu amprenta dentară digitală și măsurătorile sunt trimise către laboratorul dentar care va realiza fațetele conform indicațiilor primite de la medic.

 

Există și anumite situații, când dinții sunt foarte înghesuiți și este nevoie ca mai întâi pacientul să poarte un aparat ortodontic, care va ajuta la alinierea dinților, urmând ca după finalizarea acestui tratament să se aplice fațetele.

 

Nu toată lumea poate purta și își poate aplica fațetele dentare. Există anumiți factori care vă pot împiedica să beneficiați de acest tratament cosmetic:

  • Boala gingiilor (activă sau recurentă);
  • Dinți aglomerați;
  • Igienă orală slabă;
  • Carii excesive;
  • Parodontoză.

 

Faţetele dentare se folosesc pentru a corecta defecte ale danturii:

  • Dinţi pătaţi, îngălbeniţi;
  • Dinţi ciobiţi;
  • Dinţi cu defecte de aliniere mici;
  • Dinţi prea mici;
  • Dinţi erodaţi;
  • Strugăreaţa unică;
  • Dinţi prea spaţiati;
  • Dinţi cu dimensiuni inegale.

 

Curățarea fațetelor dentare

Fațetele dentare trebuie curățate la fel ca dinții naturali. Periați-vă dinții de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor pentru a elimina resturile alimentare și placa bacteriană. Cereți sfatul medicului stomatolog de la clinica iDentify – stomatologie Baia Mare despre produsele de îngrijire orală pe care le recomandă pentru a menține longevitatea fațetelor voastre.

 

Cât de rezistente sunt fațetele dentare?

Dacă pacientul respectă indicațiile medicului stomatolog și  menține o igienă orală adecvată, acestea pot rezista o perioadă îndelungată, având în vedere ca nu își modifică aspectul sau culoarea.

 

Nu poate fi considerată o opțiune reconstrucția cu ajutorul fațetelor dentare în cazul în care în urma unor afecțiuni, suprafața dintelui a fost considerabil afectată.

 

Fațetele dentare strică dinții?

Nu, fațetele dentare nu vă strică dinții naturali! De fapt, sunt concepute pentru a se potrivi perfect peste dinții naturali și pentru a vă îmbunătăți aspectul.

 

Fațetele dentare se pătează?

Întreținerea corespunzătoare și vizita periodică la stomatolog ajută la menținerea fațetelor pe o durată mai mare timp (15 – 20 ani), iar spre deosebire de dinții naturali, fațetele nu se pătează de la cafea și țigări.

 

Nu este necesar să îți pui fațete dentare pe toți dinții.

În funcție de nevoile voastre și de bugetul de care dispuneți fațetele pot fi aplicate pe un singur dinte, o parte din ei sau pe toți dinții. Aspectul zambetului se poate schimba complet și dacă apelezi pentru aplicarea acestora doar pe dinții frontali, doar cu condiția ca ceilalți dinți să fie într-o stare perfectă, fără să se observe diferențe.

 

Ești curios despre fațetele dentare? Vorbește cu unul dintre dentiștii noștri de la clinica iDentify – stomatologie Baia Mare și află dacă fațetele dentare sunt o opțiune pentru zâmbetul tău! 

Alege fațetele dentare de la Clinica iDentify: stomatologie Baia Mare, dacă vrei să ai dinții perfecți!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.