Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Furnirurile (faţetele) de porţelan vă pot restabili estetica orală pe o durată lungă de timp

La dinţii din fundul arcadei, la molari, se pot aplica de către medicii stomatologi trei metode de restaurare, care sunt şi foarte răspândite: aurul, porţelanul sudat pe metal şi porţelanul (complet). Fiecare dintre cele trei metode prezintă avantaje şi dezavantaje pe care trebuie să le cunoaşteţi pentru a lua cea mai bună decizie.

 

De asemenea, această decizie optimă poate şi trebuie să fie luată în acord cu sfatul medicului dvs., cel care vă poate acorda consilierea avizată.

 

Dinţii de aur, cu o vechime de peste 100 de ani şi o rezistenţă ce poate atinge peste 50 de ani, reprezintă şi astăzi, datorită calităţilor lor, asemănării cu smalţul dinţilor naturali, o metodă valoroasă de restaurare în arsenalul medicilor stomatologi.

 

Dar, depăşindu-i, dinţii de porţelan, cu o vechime de aproximativ 25 de ani, reprezintă astăzi una dintre cele mai solicitate metode de restaurare, mai ales datorită asemănării uluitoare a acestor dinţi cu dinţii naturali.

 

În schimb, prezintă dezavantajul rezistenţei destul de scăzute şi a uzurii dinţilor naturali opuşi, cu care intră în contact masticatoriu. Dar, tehnologia şi tehnica medicală fiind în continuă dezvoltare şi implementare de noi materiale şi metode terapeutice, dinţii din porţelan lansează noi şi tot mai avansate promisiuni.

 

fatete dentare baia mare, dentify baia mare, stomatolog baia mare, dentist baia mare

 

Dinţii de porţelan cei mai răspândiţi sunt coroanele şi furnirurile (faţetele)

 

În domeniul dinţilor din porţelan vorbim de două lucruri: coroanele şi faţetele din porţelan. La care, desigur, se pot adăuga, ca lucrări mai ample, punţile de porţelan laminat pe metal (parţiale sau totale).

 

Frecvenţa lor în tratarea pacienţilor este mare, iar rezultatele estetice şi funcţionale, obţinerea unui zâmbet îmbunătăţit şi frumos, sunt remarcabile. Indiferent însă care va fi metoda aleasă de către dvs., rezultatul ei va depinde în mare măsură de starea danturii dvs. în momentul începerii lucrării dentare.

 

Cealaltă parte a rezultatului depinde de calitatea echipei pe care o formează medicul stomatolog şi tehnicialul dentar – cel care confecţionează efectv în laborator lucrarea –, iar aici, corpul de specialişti ai Clinicii iDentify - Stomatolog Baia Mare) se bucură de o reputaţie excelentă pe piaţa serviciilor stomatologice din România.

 

Rezultatul ieşit din mâinile acestor experţi seamănă atât de mult cu aspectul estetic şi cu capacităţile funcţionale ale unui dinte natural, încât doar dvs. şi medicul stomatolog vor putea şti diferenţa naturii lor de a celorlalţi dinţi.

 

Şi, după cum am mai spus, lucrurile nu se opresc aici, avansul şi în stomatologie, în domeniul dinţilor din porţelan, este unul care nu poate decât să-i bucure pe actualii şi viitorii pacienţi.

 

Calităţile estetice şi structurale (rezistenţă) excepţionale ale furnirurilor (faţetelor) de porţelan

 

Furnirurile (faţetele) de porţelan, cu aspectul unor bucăţi sidefii de cochilie aplicate pe dinţii pătăţi sau decoloraţi, prea scurţi sau prost poziţionaţi, vin să acopere şi să remedieze aceste defecte cu un succes care le face foarte căutate, iar rezultatul aplicării lor este unul foarte rezistent, putând dura chiar şi zeci de ani. Ele pot fi utilizate în cazul, problemelor la un singur dinte sau la mai mulţi dinţi, şi, de asemenea, pot închide spaţiile interdentare inestetice

 

Furnirurile dentare din porţelan laminat, după cum am mai menţionat, nu sunt altceva decât straturi subţiri de material restaurativ dentar aplicat şi lipit pe suprafaţa inconvenabilă a dintelui. Ele vin să corecteze eficient forma, dimensiunea şi culoarea dintelui original defect.

 

Pregătirea redusă a dintelui primitor

 

Ceea ce este foarte preţios în cazul acestor furniruri este că procedura implică o preparare foarte redusă a dintelui despre care e vorba, adică subţierea smalţului de pe acest dinte; iar la o pregătire atât de redusă, vine marele beneficiu al unei restaurări a esteticii orale pentru decenii de acum înainte.

 

De asemenea, faţetele din porţelan (furnirurile) aplicate fără necesitatea utilizării sfredelirii cu freza a smalţului sunt o foarte bună opţiune pentru oameni, căci sunt, şi ele, foarte rezistente, putând dura de la şapte la douăzeci de ani, şi chiar mai mult.

 

Rezistenţa furnirurilor depinde de sănătatea orală a pacientului. Spălaţi-vă constant pe dinţi!

 

Factorul foarte important care condiţionează această rezistenţă în timp este sănătatea gurii pacientului, gradul de deterioarea a ţesutului gingival, retracţia gingivală de la nivelul rădăcinii dinţilor.

 

De aceea, medicii stomatologi esteticieni ai Clinicii iDentify - Stomatolog Baia Mare vă recomandă să nu neglijaţi nici o clipă igiena dentară regulată, realizată cu perie şi pastă de dinţi sau cu aţă dentară, precum şi utilizarea apei de gură pentru protecţia antibacteriană pe timpul nopţii, dar şi al zilei.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify - Stomatolog Baia Mare, specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Stomatolog Baia Mare!

fatete dentare baia mare, stomatolog baia mare, dentify baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.