Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Faţetele dentare detaşabile: proba faţetelor definitive şi al efectului lor estetic

Faţetele dentare au fost introduse pentru prima dată în profesia medicală stomatologică (specialitatea esteticii dentare) în anii ‘70. În multe privințe, acestea sunt echivalentul dentar al unghiilor artificiale: sunt microdispozitive dentare (piese ca nişte solzi sidefii) plasate peste dinţii dvs. pentru a vă îmbunătăți aspectul și uniformitatea zâmbetului.

 

Ce sunt faţetele detaşabile şi care este rolul lor?

 

Dinţii oamenilor pot suferi de multe defecte, de la aspect la malpoziţionarea pe arcadă, iar faţetele vin să corecteze, atât cât le stă în putinţă, aceste neajunsuri. Mai mult decât atât – este de domeniul celorlalte tipuri de tratamente stomatologice.

 

Fațetele dentare profesioniste şi personalizate sunt lipite definitiv de suprafaţa dentară, dar fațetele amovibile, sau detaşabile, sunt faţete provizorii, sau de probă, fiind folosite de dentiști pentru a „previzualiza” noul zâmbet de care se va bucura pacientul. (Clinica iDentify - faţete dentare detaşabile).

 

Faţetele (sau furnirurile) aplicate profesionist nu sunt detașabile, sunt fixe, sunt permanente.

 

Pacienții pot opta pentru fațete detașabile pentru a-și îmbunătăți aspectul dentar şi zâmbetul în cazul în care nu sunt siguri că fațetele permanente sunt alegerea potrivită pentru aspectul lor fizionomic şi chiar pentru bugetul lor.

 

Cu faţetele provizorii, purtate în decurs de 5-7 zile, pacienţii au timp să se edifice asupra alegerii lor, asupra viitorului lor aspect dentar. Iar decizia lor va determina cursul pe mai departe al tratamentului estetic.

 

fatete dentare, fatete dentare baia mare, fatete dentare pret, fatete dentare baia mare pret

 

Faţetele detaşabile, sau provizorii, sunt faţete de probă

 

La începuturi, medicul alegea, pentru necesităţile pacientului, faţetele pe care le considera potrivite dintr-o gamă largă de astfel de dispozitive venite în diferite dimensiuni şi culori şi încerca să le lipească cât mai bine de dinţi.

 

Însă potrivirea era slabă, nu erau plăcute din punct de vedere estetic și deseori cădeau sau se rupeau. O astfel de abordare precară a tratamentului stomatologic estetic nu dădea rezultate.

 

Faţetele provizorii sunt faţete ieftine și sunt similare cu faţetele timpurii despre care am vorbit mai sus, utilizate cu zeci de ani în urmă în calitate nu de restaurări provizorii, detaşabile, ci de restaurări defintive (!).

 

Ele sunt fabricate, de obicei, din rășină compozită, în diferite forme și culori, și trebuie lipite pe dinți (suprafaţa vestibulară) de către un dentist autorizat.

 

În schimb, faţetele permanente, nedetaşabile (desigur, la nevoie, şi acestea se pot detaşa de dinţi) sunt dispozitive care oferă o soluție stabilă şi care, făcând corp comun cu dinţii naturali, se prezintă sub un aspect global cu vizibilitate şi considerare naturală (Clinica iDentify - faţete dentare detaşabile).

 

În cazurile în care nu sunteți pregătiţi încă a vă angaja la purtarea unor faţete permanente, medicul dentist estetician poate crea faţete provizorii pentru a vă ajuta să încercați (să probaţi) noul aspect dentar.

 

Şi fațetele detașabile, asemeni celor permanente, pot ascunde feluritele defecţiuni dentare (golurile, petele, decolorările) pe perioada în care le purtaţi.

 

Faţetele permanente sunt faţete profesioniste, cu deosebite virtuţi estetice şi mecanice

 

Materialele și procedurile s-au îmbunătățit foarte mult de la inventarea faţetelor. Astăzi vorbim de cu totul altceva decât despre ce vorbeam în trecut.

 

Spre diferenţă de furnirurile provizorii, furnirurile definitive, permanente sunt lucrate cu grijă şi în manieră personalizată în laboratorul de tehnică dentară, de către tehnicieni experţi, adevăraţi maeştri ai domeniului (Clinica iDentify - faţete dentare detaşabile).

 

Faţetele care ies din mâinile lor sunt atât de reuşite şi aduc o modificare atât de spectaculoasă formei şi culorii dinţilor, încât mulţi se referă la această procedură restauratorie drept  „orto-donție instantanee”.

 

La calitatea la care sunt realizate, cu o îngrijire corespunzătoare, ele pot dura şi zeci de ani.

 

Faţeta, spre diferenţă de coroană, conservă structura dintelui

 

Diferenţa principală dintre coroană şi faţetă constă în aceea că tratamentul estetic cu faţetă dentară conservă mult mai mult din structura naturală a dintelui decât tratamentul cu coroană.

 

În cazul faţetei nu este vorba de pregătirea dintelui prin reducerea dimensiunii lui la nivelul unei forme tronconice (bont) primitoare de coroană (capă), ci doar de uşoara, minima şlefuire a smalţului dentar. Astfel, tratamentul cu faţetă este mult mai conservativ decât cel cu coroană.

 

Dar nici pregătirea dintelui pentru primirea faţetei nu este uşoară – este foarte solicitantă şi migăloasă, întreg tratamentul, de la pregătirea dintelui la microdispozitivul dentar în sine, fiind un lucru de mare fineţe (Clinica iDentify - faţete dentare detaşabile).

 

Dar, odată realizate, dispuse şi lipite optim de specialişti valoroşi, ele sunt extrem de rezistente și rareori se dezlipesc de pe dinți.  

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

fatete dentare, fatete dentare baia mare, fatete dentare pret, fatete dentare baia mare pret

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.