Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Despre preţul şi îngrijirea faţetelor dentare detaşabile

Când vine vorba despre preţul faţetelor detaşabile (provizorii), ca dealtfel despre faţete dentare în general, este foarte riscant a prezenta preţuri, inclusiv comparative. Preţul este dictat de specificul clinicii respective şi variază în funcţie de mulţi factori: poziţia clinicii în oraş, prestigiul ei, reputaţia medicilor stomatologi, reputaţia tehnicienilor dentari etc.

 

Aşa încât cel mai bine este ca pacientul să se informeze asupra acestui aspect important în economia aventurii sale dentare direct de la sursa respectivă, sursă care îi va şi prezenta eventuale facilitări ale plăţii tratamentului (Clinica iDentify - faţete dentare detaşabile).

 

Şi nu uitaţi de casa dvs. de asigurări, care poate acoperi o parte din cheltuieli – dar numai în cazul în care clinica respectivă are contract de colaborare cu instituţia!

 

Există şi o sumedenie de faţete detaşabile disponibile pe scară largă online (aceasta în cazul în care optaţi pentru un tratament ieftin, neprofesionist şi care va rezista puţin).

 

fatete dentare baia mare, estetica dentara baia mare, fatete dentare provizorii baia mare

 

Preţul “de laborator” este diferit de preţul “de cabinet” al faţetelor

 

De asemenea, poate exista o diferență substanțială de cost între faţetele fabricate în laboratorul de tehnică dentară – este cazul faţetelor definitive, nedetaşabile, de porţelan sau zirconiu – şi faţetele detaşabile, provizorii, realizate chiar de către medic, în propriul cabinet.

 

De asemenea, fie că este vorba depre faţete permanente, din porţelan, de pildă, fie despre faţete provizorii, din compozit, preţul lor diferă în diferite regiuni ale ţării, în diferite oraşe. Un articol ca acesta, cu deschidere editorială largă, nu poate specifica un preţ anume, căci acela ar fi valabil doar într-un anumit oraş (şi nici acolo pe întreaga lui suprafaţă, la toate clinicile).

 

În orice caz, faţetele (furnirurile) detaşabile, fiind faţete provizorii, de probă, nenecesitând lucru pretenţios, sunt, desigur, mai ieftine decât faţetele permanente, lucrate în laborator. Iar dintre acestea, cele mai ieftine sunt cele realizate de către medic într-o singură şedinţă clinică (Clinica iDentify - faţete dentare detaşabile).

 

Îngrijirea faţetelor va trebui să devină o constantă a conduitei dvs.!

 

Chiar şi pe durata scurtă (5-7 zile) de purtare a faţetelor provizorii – interval în care aveţi timp să vă decideţi asupra noului aspect al danturii şi zâmbetului dvs., aspect ce va deveni unul definitiv – se pot întâmpla accidente…

 

Trebuie să aveţi grijă atât de faţeta provizorie, cât şi, mai ales, de cea permanentă, definitivă, chiar dacă rezistenţa porţelanului este una mare! Iar cu această grijă trebuie să vă obişnuiţi de acum, din perioada de probă a acestor microdispozitive estetice.

Orice lucru care poate ciobi un dinte natural poate distruge şi un furnir. Iar o faţetă, odată deteriorată, este foarte greu de a fi reparată; mai întotdeauna ea trebuie înlocuită cu una nouă – deci, alt cost, alt timp pierdut, altă distracţie…

 

Nu vă mâncaţi unghiile, nu mestecați gheață, nu deschideți sticlele cu dinții, nu vă folosiți dinții pe post de varii instrumente, feriţi-vă de alimente dure şi lipicioase! (Clinica iDentify - faţete dentare detaşabile).

 

Desigur că medicul stomatolog estetician la care vă trataţi vă va oferi valoroase îndrumări legate de conduita ulterioră montării faţetei. Dar este foarte bine să vă consultați cu el pentru orice îngrijorare de natură estetică pe care o aveți cu privire la aspectul dvs. dentar, la evenimentele ce pot apărea pe parcurs, la calitatea zâmbetului dvs.

 

Despre legătura cu medicul stomatolog şi despre faţetele de compozit

 

Este bine ca legătura cu medicul stomatolog să fie una permanentă. Un sfat avizat, profesionist vă poate economisi timp, energie, bani și îngrijorări pe termen lung. În plus, vizitele regulate la cabinet vă vor ajuta să vă asigurați că vă mențineți zâmbetul frumos timp de mulți ani.

 

Dacă sunteţi mulţumit de noul dvs. aspect dentar, faţetele provizorii sunt detaşate uşor de pe supraţata vestibulară a dintelui (a fost folosit un adeziv slab, provizoriu) şi înlocuite cu faţetele definitive, din porţelan (Clinica iDentify - faţete dentare detaşabile).

 

Trebuie specificat însă că, vorbind despre faţete de compozit, nu vorbim exclusiv despre faţete detaşabile, sau provizorii. Există şi faţete de compozit care sunt alese ca faţete definitive de către pacienţi – aspectul lor este unul foarte plăcut, iar preţul este mult mai mic decât cel al furnirurilor definitive de porţelan (sau zirconiu).

 

Este, drept, rezistenţa lor atât chimică, la pătare, cât şi mecanică este mai mică decât a faţetelor de porţelan, iar calităţile estetice sunt mai reduse, însă, cu toate acestea, ele reprezintă o soluţie restauratorie foarte bună şi mai accesibilă din punct de vedere financiar.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Stomatolog Baia Mare!

fatete dentare baia mare, estetica dentara baia mare, fatete dentare provizorii baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.