Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Endodonție

Chiar şi procedurile prea dese aplicate dintelui pot fi cauza apariţia pulpitei

Clinica iDentify, din Baia Mare, ca de altfel toate clinicile acestei prestigioase reţele medicale, oferă întreaga gamă de servicii stomatologice și sunt dotate cu aparatură modernă, beneficiind de un corp medical cu valoroasă expertiză şi bogată cazuistică.

 

Tratamentul endodontic devine esențial dacă țesutul pulpar din interiorul canalului radicular se inflamează sau se infectează, afectând astfel alimentarea cu sânge a nervului şi ţesutului conjunctiv constituente.

 

Acest lucru se poate datora unor multiple cauze, cum ar fi cariile profunde, fisurile sau ciobirile dinților, dar şi dacă procedurile efectuate asupra dintelui sunt prea dese. Dacă există vătămări ale dinților, precum traumele – şi acestea ar putea fi o cauză a afectării pulpei dentare (şi a bolii aferente ei, pulpita), chiar în ciuda faptului că nu sunt prezente fisuri vizibile (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

O inflamație sau infecție netratată a pulpei poate duce la durere sau abces. Este posibil să nu simțiți nici o durere în stadiile incipiente ale infecției. În unele cazuri, culoarea dintelui dvs. ar putea deveni întunecată, indicând astfel limpede că nervul dintelui este mort (dintele este devitalizat).

 

stomatolog baia mare, dentify baia mare, identify baia mare, clinica stomatologica baia mare

 

Care este procedura aferentă tratamentului de canal radicular?

 

Un tratament endodontic corect se desfăşoară pe parcursul mai multor etape:

 

  • Îndepărtarea pulpei dentare atât din camera pulpară cât şi de pe canalele radiculare;
  • Curăţarea, dezinfecţia şi prepararea camerei pulpare şi a canalelor radiculare cu ace endodontice specifice şi soluţii de irigare;
  • O medicaţie specifică poate fi plasată pe canalele radiculare pentru câteva săptămâni; Aceasta este o etapă opţională şi este cu atât mai importantă cu căt infecţia pulpară este mai severă;
  • Ultima etapă a oricărui tratament endodontic este obturaţia de canal. Această procedură presupune sigilarea canalelor radiculare cu materiale de obturaţie specifice (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Tratamentul de canal radicular implică îndepărtarea pulpei infectate și înlocuirea acesteia cu un înlocuitor sintetic. Procedura este finalizată, în general, pe parcursul a trei şedinte clinice.

 

În primul rând, medicul dentist va fora în dinte pentru a accesa camera pulpară. Pulpa infectată, împreună cu orice dezintegrare, este îndepărtată cu atenție.

 

Ace speciale, de diferite grosimi, sunt utilizate pentru a curăța și răzui canalele rădăcinii goale, ocazie cu care canalele sunt şi lărgite.

 

Interiorul dintelui (inclusiv canalele radiculare) va fi apoi dezinfectat și spălat, pentru a elimina bacteriile și resturile rămase. Curăţarea trebuie să fie perfectă, nu trebuie lăsat nici un rest infecţios.

 

Apoi, un material sintetic numit gutapercă va fi introdus în canalele radiculare pentru a umple spațiul.

 

Ultimul pas este sigilarea dintelui și restabilirea integrității sale structurale și a aspectului original  (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Tipul de restaurare necesar va depinde de cantitatea de deteriorare structurală a dintelui, dar poate include rășină compozită, o coroană dentară sau, în cazul distrucţiei carioase extinse a pereţilor coronari, se foloseşte o reconstituire corono-radiculară (RCR).

 

Aceasta constă dintr-un pivot metalic sau din fibră de sticlă, constituit dintr-o parte intrara-diculară, cimentată în canal, şi o parte supraradiculară, bontul artificial, ce serveşte drept stâlp pentru montarea coroanei.

 

Avantajul pivoturilor din fibră de sticlă este acela că aceasta, nefiind atât de rigidă precum metalul, nu supune rădăcina la aceleaşi forţe mari de presiune care o solicită, slăbesc şi o pot distruge.

 

Tratamentul de canal radicular este unul dureros?

 

Ştim: nimic nu sperie mai mult în stomatologie decât tratamentul de canal. Imaginea pacientului “torturat” pe scaunul dentar este una curentă. Aceasta, deoarece în trecut el era, într-adevăr, dureros, mai ales când anestezia era greşit sau insuficient aplicată. Ca să nu mai vorbim de “mâna grea” a stomatologului…

 

Însă realitatea este că tratamentul modern al canalului radicular este o procedură nedureroasă, asemănătoare unei plombări de rutină. Tratamentul este simplu și se efectuează folosind anestezic local. (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Vă puteți aștepta în mod cert la o experiență confortabilă în timpul și după procedura dvs. Iar medicii endodonţi ai clinicii iDentify fac întotdeauna tot posibilul ca experienţa dvs. clinică să fie una cât mai liniştită, mai lipsită de dureri.

 

Ei sunt recunoscuţi pentru această manieră de lucru. De aici provine, în parte, şi excelenta reputaţie de care ei se bucură în oraşul Baia Mare. Clinica iDentify este o clinică de top care activează în acest important oraş al ţării.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.