Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Albirea dinţilor intră adeseori în cadrul unui pachet de proceduri cosmetice dentare

Există mai multe metode de albire a dinţilor, fiecare cu specificul ei, dar şi cu eficienţa ei, funcţie de mai mulţi factori, printre care putem enumera: rapiditatea, investiţia dvs. bănească, comoditatea, aşteptările realiste.

 

albire dentara baia amre, dentify baia mare, stomatolog baia mare

 

Despre eficienţa utilizării pastei de dinţi

 

Modul de acţiune al pastei de dinţi are la bază existenţa în compoziţie a substanţelor abrazive, care, prin frecare, vă îndepărtează petele de pe suprafaţa dinţilor ori culoarea lor întunecată, gălbuie.

 

Frecarea dinţilor se realizează într-o măsură mai mare sau mai mică, căci există paste de dinţi pentru albire cu frecare uşoară, bazată pe agenţi chimici care oferă o îndepărtare suplimentară a petelor.

 

Reputaţii medici stomatologi ai Clinicii iDentify- Stomatolog Baia Mare, experţi cu vastă experienţă şi în tratamentele de cosmetică dentară, vă atrag însă atenţia asupra realităţii că aşa numita pastă de dinţi pentru albire nu conţine, de fapt, vreo substanţă înălbitoare, ea fiind capabilă doar să îndepărteze petele de pe suprafaţa dinţilor.

 

Există, în schimb, produsele de albire profesionale, al căror component important este apa oxigenată (substanţă de albire) şi care nu au nevoie de prescripţie medicală. Acestea sunt foarte eficiente în îndepărtarea petelor de pe suprafaţa dinţilor, fiind mai eficiente decât pasta aşa numită de albire pentru uz la domiciliu, dar mai puţin eficiente decât tratamentele de albire oferite de medicul specialist prin albire electrică sau albire pe scaun.

 

De asemenea, diferenţa dintre albirea “de apartament” şi albirea “de cabinet” constă în aceea că prima vă albeşte dinţii cu o singură nuanţă, pe când cea de-a doua cu trei până la opt nuanţe.

 

Este vorba, de fapt, despre un întreg pachet de cosmetică dentară

 

Dar dacă vă preocupă aspectul mai alb al dinţilor, vă poate preocupa, în aceeaşi măsură, şi aspectul general mai bun al dinţilor, şi aici ne referim la schimbarea formei dinţilor, pentru ca dinţii să pară mai lungi, pentru reducerea sau închiderea completă a spaţiilor interdentare sau fixarea/repararea dinţilor crăpaţi sau care au pierdut aşchii din masa osoasă.

 

Astfel de opţiuni vizează lipirea, aplicarea de coroane, reconturarea sau furnirurile. De foarte multe ori, necesitatea albirii dinţilor merge mână în mână cu astfel de tratamente reparatorii.

 

Specialiştii stomatologi ai Clinicii de top iDentify - Stomatolog Baia Mare vă propun, deci, să discutăm pe scurt şi despre aceste tratamente.

 

Care sunt celelalte proceduri de cosmetică dentară?

 

  • Legarea dentară

 

În această procedură, un material din rășină colorată similar dinţilor (fabricat din plastic durabil) este aplicat pe suprafața dintelui și întărit folosind o lumină specială, care îl „leagă” de dinte.

 

  • Coroana dentară

 

Coroanele dentare, care imită forma dintelui original, funcţionează, de fapt, ca nişte “capace” care sunt fixate prin cimentare pe bontul dentar rezultat din şlefuirea dintelui natural sau pe pivotul metalic. Coroanele cimentate pe aceste structuri de susţinere acoperă întreaga parte vizibilă a unui dinte, de deasupra liniei gingivale.

 

  • Reconturarea

 

Pentru reconturarea sau remodelarea dinţilor există variate proceduri – enameloplastie, odontoplastie, slenderizare sau decapare – prin care se elimină mici cantităţi de smalţ pentru a schimba lungimea, suprafaţa sau forma unui dinte. Aceste proceduri sunt perfect şi performant stăpânite de către medicii experţi ai Clinicii iDentify - Stomatolog Baia Mare.

 

  • Furniruri

 

Furnirurile sunt denumite furniruri de porţelan ori laminate din porţelan dentar. Sunt de fapt nişte bucăţele ca dintr-o cochilie, personalizate, produse din materiale de culoare dinţilor, concepute pentru a ascunde suprafaţa dinţilor frontali. Ele sunt lipite de suprafaţa frontală a dinţilor.

 

  • Etanşanţi

 

La pol opus furnirurilor există etanşanţii. Aceştia sunt meteriale de plastic colorat, aplicat pe suprafaţa masticatorie (posterioară) a dinţilor din spate – molari, premolari – pentru a-i proteja împotriva cariilor dentare. Etanşantul, sub formă lichidă, se fixează rapid în adânciturile dinţilor pentru a forma acel scut protector pe smalţul dentar.

 

Dar şi aceşti etanşanţi trebuie verificaţi constant în  timp la cabinet, pentru examinarea apariţiei uzurii sau ciobirii. Vizitele la cabinetul stomatologic trebuie, de aceea, să respecte un regim regulat.

 

Regimul regulat al vizitei la stomatolog

 

Toate aceste proceduri, alături de albirea propriu-zisă, alcătuiesc pachetul de cosmetică dentară, variaţia efectului lor în eficienţă, rezistenţă fiind direct proporţional cu variaţia costului, a timpului de realizarea a procedurii, a altor caracteristici cosmetice.

 

Pentru deciderea asupra uneia dintre proceduri trebuie să consultaţi medicul dentist pentru a alege ce vi se potriveşte mai bine.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi cosmeticieni de înalt nivel profesional ai Clinicii IDentify - Stomatolog Baia Mare, specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Stomatolog Baia Mare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.