Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Simptome, cauze și tratament pentru un abces dentar

Abcesele dentare sunt un eveniment comun pentru mulți oameni. Acestea pot fi dureroase, înfricoșătoare și dificil de tratat. În această postare pe blog, vom discuta despre simptomele unui abces, cauzele acestuia și cum să îl tratăm!

 

Un abces dentar este un spațiu care este umplut cu puroi și înconjurat de țesut. Acesta poate apărea practic oriunde în corpul dumneavoastră, cum ar fi ficatul, plămânii, limba și dinții. Conținutul purulent din acest spațiu este format din țesut mort, celule bacteriene și celule ale sistemului imunitar. Un abces dentar se formează ca urmare a unui proces inflamator acut în țesuturile periapicale ale dintelui.

 

Dintele este cel mai frecvent loc de apariție a unui abces dentar, care poate provoca disconfort și durere. În această postare pe blog, vom discuta despre ce este un abces, cum se formează și opțiunile de tratament ale acestuia.

 

Cele mai frecvente simptome ale unui abces dentar sunt:

 

  • Durere sau disconfort în apropierea dintelui. Poate fi însoțit de umflături, roșeață, febră și/sau un miros urât care vine din gură.

 

  • Durere severă atunci când mâncați anumite alimente care nu pot fi mestecate cu ușurință din cauza sensibilității dinților și/sau a maxilarului redus.

 

Dacă ai un abces dentar, este important să primești tratament cât mai curând posibil!

 

Abcesele dentare sunt cauzate de bacteriile care pătrund în țesutul gingival și formează o infecție. Infecția se poate răspândi de la rădăcina dintelui în osul din apropiere sau în țesuturile moi din gură. Netratată, aceasta poate duce la complicații grave, cum ar fi osteomielita (infecția osului) sau septicemia (otrăvirea sângelui).

 

Nu doriți mai multă durere decât este necesar, așa că asigurați-vă că vă consultați imediat medicul dentist dacă credeți că ați putea avea un abces dentar! Acesta va putea să se ocupe rapid de el cu antibiotice și alte tratamente, cum ar fi drenarea puroiului din gură printr-un ac. Și s-ar putea chiar să vă recomande să faceți mai întâi o radiografie, doar pentru a fi siguri.

 

 abces dentar, clinica stomatologica identify, clinica stomatologica baia mare

 

Simțiți o presiune la nivelul dinților?

 

S-ar putea să aveți un abces. Un abces dentar este o infecție dureroasă care apare atunci când bacteriile pătrund în dinte, de obicei prin fisuri sau carii. Acesta poate provoca umflături și durere la nivelul gingiilor, ceea ce va face dificilă mâncarea și vorbirea.

 

Dacă nu este tratat, un abces se poate răspândi în alte părți ale gurii sau chiar în corp. Dar nu vă faceți griji! Avem totul sub control cu noul nostru plan de tratament pentru abcesele dentare!

 

Cu acest nou plan de tratament, vom putea elimina inflamația și puroiul din dinți, astfel încât să vă puteți relua rapid viața! Tot ce trebuie să faceți este să ne sunați și vom stabili o programare cât mai rapidă! Nu mai așteptați nici un minut înainte de a vă trata pentru acel absece dentar supărător - suntem aici  așteptând doar apelul dumneavoastră!

 

Nu e vorba doar de durere, ci și de umflături și roșeață. Și mai sunt și acele buzunare de puroi enervante care vin să te copleșească. Dacă aceasta pare a fi situația ta, îți recomandăm să iei imediat legătura cu medicul dentist - înainte ca lucrurile să se înrăutățească.

 

Cu cât începeți mai repede tratamentul pentru un dinte abcesat, cu atât mai bine vă va fi! Dar nu vă faceți griji - dacă nu sunteți sigur ce trebuie să faceți sau unde să mergeți, echipa noastră IDentify este aici pentru a vă ajuta să răspundeți la orice întrebare sau îngrijorare. Vă vom da chiar și câteva sfaturi utile despre cum să vă îngrijiți cel mai bine acasă până când vă vom putea vedea personal!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.