Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Despre abces periapical și abcesul gingival

Un abces dentar este o acumulare de puroi în țesuturile din jurul unui dinte, care poate fi dureros și poate duce la un disconfort semnificativ. Un abces dentar se dezvoltă ca urmare a unei infecții care provine dintr-o zonă din apropierea centrului rădăcinii unui dinte, în interiorul osului sau al țesuturilor gingivale care îl înconjoară.

 

Abcesele dentare sunt frecvente în gură și cauzează mult disconfort. Acest articol va discuta despre ce sunt, simptomele lor, tratamentele și care sunt cazurile care necesită îngrijire de urgență. Abcesele dentare se formează, de obicei, ca urmare a unui proces inflamator acut în țesuturile periapicale (peri- însemnând "în jurul" sau "lângă") dintelui dumneavoastră. Conținutul purulent este format din țesuturi moarte, celule bacteriene și celule ale sistemului imunitar care s-au acumulat în jurul acestor țesuturi pentru a le proteja de alte infecții.

 

Abcesele dentare sunt o afecțiune dureroasă și gravă, care necesită asistență medicală imediată. Termenul "abces" se referă la o acumulare de puroi în țesuturi, care este cauzată de inflamație. Un abces dentar se poate forma ca urmare a unui proces inflamator acut în țesuturile periapicale ale dintelui. Acest articol discută despre ce cauzează abcesele dentare, cum sunt diagnosticate și tratate și de ce este important să vă adresați imediat medicului dentist dacă suspectați sau știți că aveți unul.

 

Tipuri de abcese dentare:

  • abces periapical
  • abcesul gingival

 

abces dentar, abces gingival, abces periapical, clinica stomatologica Identify

 

Ce este abcesul periapical?

 

Abcesul periapical este prima fază a bolii în care inflamația este limitată la țesuturile periapicale. Pacientul resimte o durere puternică, pulsatilă, care crește atunci când stă întins pe spate, sub influența schimbărilor de temperatură și când mușcă. Durerea poate iradia spre ureche, maxilar sau gât. Uneori există umflături și roșeață a gingiilor. Un simptom tipic al unui abces periapic este senzația că dintele a ieșit. Acesta este primul stadiu al parodontitei apicale și apare, de obicei, la adulții tineri. Durerea poate fi resimțită atunci când vă culcați pe spate sau când mușcați.

 

Ați simțit o durere pulsatilă în dinte? Dacă da, ar putea fi momentul să vă programați o programare la medicul dentist. Un abces periapical este prima fază a bolii și poate duce la complicații mai grave dacă nu este tratat. Dentistul dumneavoastră va putea identifica această problemă și o va trata înainte de a se agrava.

 

 

Abcesul gingival

 

Abcesele gingivale pot fi cauzate de bacterii, particule alimentare sau carii dentare. Acestea sunt adesea dureroase și greu de tratat. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă consultați medicul dentist cât mai curând posibil!

 

Abcesele gingivale sunt o problemă dentară frecventă. Dacă vă confruntați cu umflături la nivelul gingiilor, ar putea fi momentul să vă programați o programare la medicul dentist. Un abces gingival este cauzat de bacteriile care au format placă sau particule de alimente în interiorul gingiei și poate duce la apariția cariilor dentare și a altor probleme de sănătate orală dacă nu este tratat.

 

Cel mai bun mod de a evita această problemă este să vă spălați pe dinți de două ori pe zi, să folosiți ața dentară în mod regulat și să vă vizitați medicul dentist pentru controale regulate. Dar dacă aveți un abces gingival, există câteva lucruri pe care le puteți face acasă înainte de a merge la cabinet pentru tratament. Aceste lucruri vor fi indicate de către medic, telefonic!

 

Dacă vă confruntați cu dureri de dinți, nu ezitați să ne sunați. Vom fi mai mult decât fericiți să vă ajutăm să vă diagnosticăm și să vă tratăm problema! De asemenea, puteți vizita site-ul nostru pentru informații suplimentare despre Clinica IDentify, inclusiv orele de funcționare, tarifele sau direcțiile de acces. Contactați-ne astăzi cu orice întrebări despre un potențial abces dentar și vom fi bucuroși să vă răspundem!

 

Nu ezitaţi în a solicita sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.