Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ce este un abces gingival?

Abceseul gingival este o problemă dentară comună care se manifestă prin umflături la suprafața gingiilor. Acestea sunt cauzate de bacterii, adesea din cauza acumulării de placă bacteriană, a particulelor alimentare sau a cariilor dentare. Abcesul gingival pote fi dureros și, uneori, poate provoca febră, deși rareori duce la afecțiuni mai grave, cum ar fi anomaliile dentare.

 

Un abces gingival este o umflătură care apare la suprafața gingiilor dumneavoastră. Este cauzat de bacterii, adesea din cauza acumulării de placă bacteriană, a particulelor de alimente sau a cariilor dentare. În cazuri rare, poate fi un simptom al cancerului oral.

 

Un abces gingival, cunoscut și sub numele de abces dentar, este o infecție care apare în gingia care înconjoară dinții. Cea mai frecventă cauză a acestei afecțiuni este reprezentată de bacteriile și de acumularea de placă pe dinți, ceea ce duce la apariția cariilor dentare. Boala gingivală poate duce la un abces prin distrugerea țesutului din jurul dintelui. Uneori, un abces gingival este doar un simptom al unei alte probleme medicale, parodontoza, așa că este important să vă consultați medicul dentist dacă aveți îngrijorări în legătură cu unul!

 

Abcesele gingivale sunt o problemă frecventă care poate fi cauzată de o igienă orală deficitară. Dacă aveți un abces, medicul dumneavoastră vă poate recomanda antibiotice pentru a vindeca infecția. De asemenea, vă poate recomanda o curățare în profunzime a gingiilor nesănătoase, obturarea canalului radicular atunci când cauza este cariile dentare și ajustarea protezelor dentare dacă acestea sunt prost montate.

 

Abcesele gingivale sunt o problemă dentară comună și dureroasă!

 

Sunt cauzate de o igienă orală deficitară, așa că este important să mențineți obiceiuri bune de sănătate orală, cum ar fi spălatul pe dinți de două ori pe zi cu pastă de dinți cu fluor și folosirea zilnică a aței dentare.

 

Dacă aveți un abces gingival în gură, medicul dumneavoastră vă poate recomanda antibiotice pentru a vindeca infecția. Acest lucru este adesea recomandat împreună cu o curățare în profunzime de către un dentist pentru gingiile nesănătoase; obturarea canalului radicular atunci când cauza este caria dentară; ajustarea protezelor dentare atunci când cauza este o proteză prost adaptată.

 

abces dentar,abces gingival, clinica stomatologica identify

 

Bolile gingivale sunt o cauză frecventă a unui abces. Bacteriile care trăiesc în gură pot pătrunde în țesutul gingival și pot forma un buzunar de puroi numit abcesul gingival. Este posibil să nu știți că îl aveți până când apar simptomele, cum ar fi durerea sau umflarea în apropierea dintelui.

 

Pentru a evita aceste complicații, programați controale stomatologice regulate la medicul dentist, astfel încât acesta să poată identifica din timp orice semn de boală a gingiilor, înainte ca aceasta să devină mai severă și mai greu de tratat. De asemenea, dentistul dumneavoastră va putea recomanda tratamente pentru boala gingivală, dacă este necesar, care vor ajuta la prevenirea apariției unor infecții viitoare, precum și la ameliorarea celor actuale prin eliminarea bacteriilor care le provoacă.

 

Abcesele gingivale sunt o problemă comună pentru persoanele cu o igienă orală precară!

 

Menținerea unei bune sănătăți orale este cel mai bun mod de a evita abcesele gingivale! Dacă ați descoperit deja un abces gingival la nivelul danturii, medicul dumneavoastră vă poate recomanda antibiotice pentru a vindeca infecția. Acest lucru este adesea recomandat împreună cu o curățare profundă efectuată de un dentist pentru gingiile nesănătoase; obturarea canalului radicular atunci când cauza este caria dentară; ajustarea protezelor dentare atunci când cauza este o proteză prost adaptată.

 

Nu ezitaţi în a solicita sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.