Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ce este mai exact un abces periapical?

Abcesul dentar este o urgență dentară. Acesta poate fi foarte dureros și necesită un tratament stomatologic imediat pentru a evita sechelele pe termen lung, cum ar fi infecția, pierderea dinților sau boli sistemice.

 

Abcesul dentar apare atunci când țesuturile periapicale ale dintelui sunt infectate cu bacterii. Acest lucru duce la o inflamație în zona respectivă și puroiul începe să se scurgă din dinte în gură. Abcesele dentare se pot forma pe orice tip de dinți, dar sunt cel mai des întâlnite la molari și premolari, deoarece aceștia au rădăcini adânci care se extind sub linia gingiei, unde există mai multe țesuturi din care se poate răspândi o infecție.

 

Un abces dentar este o boală dentară care apare în țesuturile periapicale ale dintelui. Un abces dentar se dezvoltă ca urmare a unui proces inflamator acut în aceste țesuturi, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar al organismului dumneavoastră reacționează la ceva și creează o inflamație. Conținutul purulent din interiorul acestui spațiu este format din țesut mort, celule bacteriene și celule ale sistemului imunitar. Dacă aveți dureri dentare sau febră, împreună cu umflături în apropierea obrazului sau a maxilarului, atunci ar putea fi momentul să consultați un medic dentist!

 

Ce este acela abces periapical?

 

Este posibil să aveți un abces periapical? Aceasta este prima fază a bolii și se caracterizează printr-o inflamație limitată la țesuturile periapicale. Pacientul simte o durere puternică, pulsatilă, care se accentuează atunci când stă întins pe spate, sub influența schimbărilor de temperatură și atunci când mușcă. Durerea poate iradia către ureche, maxilar sau gât. Uneori există și umflături și roșeață la nivelul gingiilor. Un simptom tipic al unui abces periapical este senzația că sunt pe cale să piardă un dinte!

 

abces periapical, clinica identify, clinica stomatologica baia mare

 

Te-ai confruntat cu o durere pulsatilă în gură?

 

Este posibil să aveți un abces periapical, care reprezintă prima fază a bolii. În acest stadiu, inflamația este limitată la țesuturile periapicale și veți simți o durere puternică, pulsatilă, care se accentuează atunci când stați întins pe spate sau sub influența schimbărilor de temperatură. De asemenea, poate fi declanșată și de mușcături. Dacă nu este tratată, ar putea evolua în parodontită apicală cronică (carie) sau parodontită apicală acută (infecție). De aceea, vă recomandăm să vă adresați cât mai repede unui medic stomatolog!

 

Abcesul periapical este prima fază a bolii și poate duce la complicații grave dacă nu este tratat prompt. Vă vom ajuta să vă reveniți pe calea cea bună, oferindu-vă îngrijiri stomatologice de calitate care vă vor face gura să se simtă mai bine ca niciodată! Meritați să aveți dinți sănătoși pentru toată viața!

 

Nu e doar o carie. Este un abces și trebuie să fie tratat cât mai repede. Dacă îl ignori, infecția se va răspândi și se va agrava. Scoate-ți chestia asta din gură înainte de a deveni mai gravă!

 

Știi senzația aceea când muști ceva și te doare?

 

Acesta este un abces periapical. Este cauzat de o infecție în interiorul dintelui, de obicei de la bacteriile provenite din cariile dentare netratate. Punctul de plecare sunt microbii din cariile dentare care pătrund în pulpa dintelui și apoi se difuzează prin canalul radicular în ligamente sau în osul alveolar, provocând infecții în aceste țesuturi.

 

Abcesele periapicale sunt foarte dureroase pentru că sunt foarte aproape de terminațiile nervoase. De asemenea, pot provoca umflături în jurul maxilarului, dureri de gât, febră, frisoane și dificultăți la înghițirea alimentelor sau a lichidelor

 

Nu așteptați ca durerea să dispară de la sine și nu încercați remedii casnice care ar putea să o înrăutățească. Luați legătura cu medicii noștri din cadrul clinicii IDentify astăzi și aflați ce vă recomandă pentru a elimina această problemă deranjantă.

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.