Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Dentist Baia Mare

Dentist Baia Mare

Clinicile marca iDentify şi-au creat un foarte bun renume, astfel încât, astăzi, numele iDentify este pe buzele multor pacienți care caută dentist Baia Mare.

 

Lumea evoluează în ritm rapid. Nu ne mai tratăm la dispensarul de cartier, ci avem la dispoziție mulți medici dintre care să îl alegem. Alegerea medicului care îţi va trata problemele stomatologice este foarte importantă pentru sănătatea ta orală pe termen lung.

 

Dar ce-ai zice dacă în loc de un medic, ai alege o echipă întreagă, multidisciplinară, de specialişti în medicină dentară, ce îţi pot trata în cel mai profesionist mod, orice problemă de sănătate orală?

 

Medicină stomatologică modernă în Baia Mare

 

Pacienţii zilelor noastre sunt mai conştienţi ca niciodată de beneficiile stomatologiei moderne.

 

Din ce în ce mai mulţi dintre noi recurg la stomatolog în mod constant, regulat, în comparaţie cu obiceiul trecut de a merge la dentist doar în caz de urgenţă, în ultimă instanţă, după recurgerea la orice alte metode pentru stoparea respectivei dureri sau infecţii dentare.

 

Vizita la dentist este astăzi pentru mulţi pacienţi o alegere, şi nu o nevoie urgentă.  

 

Astfel, când se gândesc la dentist Baia Mare, pacienţii se gândesc cum să facă cea mai bună alegere posibilă.

 

Medici specializaţi, experţi în domeniu lor

 

Medicina stomatologică modernă înseamnă specializare, în contrast cu timpurile în care un singur medic dentist trata orice problemă de sănătate orală.

 

Modernitatea a adus cu ea siguranţă şi o rată mult mai mare de succes a tratamentelor. Dentist Baia Mare înseamnă astăzi altceva decât însemna în trecut. Timpul a dovedit faptul că este mult mai sigur și eficient ca medicii să se specializeze într-un anumit domeniu restrâns.

Carti de vizita dentist baia mare

Avantajele pacienţilor

 

  • Accesul la medicină dentară de calitate premium. Medicii au cunoştinţe aprofundate în acel domeniu, urmând o specializare suplimentară după terminarea facultăţii de medicină;
  • Medicii acumulează zi de zi experienţă într-un singur domeniu, devenind astfel experţi în acest domeniu şi putând trata cu succes cazuri oricât de complexe;
  • Accesul pacienţilor la tehnici noi, moderne de tratament. Medicii sunt permanent la curent cu noile descoperiri şi tehnici de prevenţie şi tratament, căci se perfecţionează continuu prin cursuri şi participarea la conferinţe, în acelaşi unic domeniu;
  • Tratamente mai rapide, efectuate în mult mai puţine şedinţe de tratament;
  • Tratamente de succes, cu rezultate durabile;
  • Intervenţii minuţioase, minim-invazive, cu conservarea ţesutului sănătos, realizate cu ajutorul tehnologiilor moderne, precum microscopul sau laserul.

 

iDentify oferă pacienţilor toată gama de servicii stomatologice, prin medici specializaţi în principalele domenii ale stomatologiei.  

 

Ce înseamnă, mai exact, pentru un pacient, accesul la servicii specializate în cadrul clinicilor iDentify?

 

Înseamnă că fiecare problemă a sa de sănătate orală va fi tratată doar de către un specialist. Medicul specialist în protetică dentară nu tratează carii, infecţiile ajunse la rădăcina dintelui sunt tratate doar de către endodont, prin microscop, pentru asigurarea eliminării complete a ţesutului afectat şi pentru salvarea dintelui.

 

Specializările de care beneficiază pacienţii clinicilor iDentify

 

  • Terapia cariilor
terapia cariilor baia mare

În trecut această afecţiune era de multe ori trecută cu vederea de către pacienţi, până în momentul în care agravarea ei determina dureri, infecţii şi devenea o urgenţă.

 

Unul dintre principiile medicinei moderne ne învață că fiecare mică afecţiune a organismului creează un efect asupra întregului organism, într-o măsură sau alta. Chiar şi o mică carie dentară ne poate afecta organismul şi mod sigur sănătatea celorlalţi dinţi.

 

Toate afecţiunile dentare sunt, de obicei, cauzate de igiena orală necorespunzătoare şi neefectuarea consulturilor stomatologice regulate. Formarea şi respectarea unor obiceiuri sănătoase de profilaxie orală sunt esenţiale pentru prevenirea şi detectarea afecţiunilor în stare incipientă.

 

Implantologie baia mare

Este una dintre cele mai noi specializări stomatologice, care a redat zâmbetul şi masticaţia corectă multor pacienţi. Implantologii sunt cei care, prin tehnologii moderne, reuşesc să înlocuiască rădăcina unuia sau mai multor dinţi pierduţi, cu un implant artificial, inserat în os.

 

Implantul dentar nu este o alternativă, ci singura soluţie de înlocuire a dinţilor pierduţi şi de evitare a sacrificării unor dinţi sănătoşi, pentru constituirea unei punţi dentare.

 

Implanturile sunt realizate din materiale biocompatibile, foarte uşoare şi rezistente, cu proprietăţi ce asigură integrarea lor în os (osteointegrare).  

 

Specialiştii iDentify utilizează materiale de calitate premium, pentru cele mai stabile implanturi. Gama de implanturi Bredent este recunoscută în plan mondial, pentru calităţile deosebite.

 

Avansările medicinei dentare au adus noi posibilităţi, prin crearea de noi zâmbete, perfecte, prin înlocuirea întregii danturi cu lucrări protetice susţinute de un număr de implanturi.

 

IDentify utilizează cele mai noi tehnologii de implantologie avansată, printre care sistemul Fast & Fixed, patentat de compania Bredent. Avantajul pe care îl oferă acest sistem este acela că într-o singură ședință se extrag dinții mobili, se poziționează implanturile și se realizează o lucrare provizorie fixă, așezată pe implanturi.

 

protetica dentara baia mare

Implantologia înlocuieşte rădăcina dintelui, iar protetica înlocuieşte partea vizibilă a dintelui: coroana dentară. Protetica dentară este o specializare modernă, de mare fineţe, ce reface frumuseţea zâmbetelor.

 

Protetica are o parte fixă, formată din punţi dentare, faţete, coroane şi proteze fixe şi una mobilă, reprezentată de proteze mobile.

 

Înlocuirea unui dinte prin implant are două etape: de implantologie şi de protetică. După inserarea implantului şi trecerea perioadei de vindecare, pe implant se aplică o piesă numită bont protetic, ce conectează piesa protetică cu implantul. Astfel, înlocuirea funcţională şi estetică a dintelui este desăvârşită.

 

stomatologie pediatrica baia mare

Denumit şi pedodont, medicul stomatolog specializat în tratarea copiilor a devenit o necesitate în lumea modernă, în care a fost pe deplin înţeles conceptul de prevenţie. Cu alte cuvinte, este esenţial să prevenim afecţiunile dentare şi să le tratăm pe cele existente, încă din copilărie.

 

Un pedodont va şti întotdeauna cum să comunice cu un copil speriat, cum să îi câştige încrederea şi să îi atragă simpatia.

 

Obiceiurile sănătoase se învaţă din copilărie, iar regulile de profilaxie orală au o contribuţie importantă în asigurarea sănătăţii copiilor şi a viitorilor adulţi.

 

Stomatologia pediatrică modernă a găsit o cale de prevenire a carierii molarilor, prin sigilarea dentară a fosetelor dentare, locurile cele mai predispuse la formarea cariilor. Materialul sigilant se înlocuieşte regulat şi este non-toxic şi nu are efecte adverse.

 

Denumit şi pedodont, medicul stomatolog specializat în tratarea copiilor a devenit o necesitate în lumea modernă, în care a fost pe deplin înţeles conceptul de prevenţie. Cu alte cuvinte, este esenţial să prevenim afecţiunile dentare şi să le tratăm pe cele existente, încă din copilărie.

 

Un pedodont va şti întotdeauna cum să comunice cu un copil speriat, cum să îi câştige încrederea şi să îi atragă simpatia.

 

Obiceiurile sănătoase se învaţă din copilărie, iar regulile de profilaxie orală au o contribuţie importantă în asigurarea sănătăţii copiilor şi a viitorilor adulţi.

 

Stomatologia pediatrică modernă a găsit o cale de prevenire a carierii molarilor, prin sigilarea dentară a fosetelor dentare, locurile cele mai predispuse la formarea cariilor. Materialul sigilant se înlocuieşte regulat şi este non-toxic şi nu are efecte adverse.

 

dentist baia mare

Endodonţia tratează afecţiunile pulpei dintelui, aflată în canalele radiculare, precum şi afecţiunile ţesuturilor învecinate apexului (vârfului rădăcinii). Practic, principalul obiect al endodonţiei este unul dintre cele mai de temut tratamente stomatologice: tratamentul de canal (aşa cum este el cunoscut de către pacienţi).

 

Acest tratament a fost în trecut blamat şi temut, datorită durerilor implicate, tehnicilor acelor vremuri şi insuccesului datorat tratamentelor incomplete, incorecte ce conduceau adeseori la recidiva infecţiei şi afectarea dinţilor vecini.

 

Datorită minuţiozităţii şi atenţiei necesare, medicii endodonţi au dezvoltat abilităţi deosebite de concentrare şi precizie, utilizând totodată tehnologii moderne, precum microscopul dentar.

 

Acesta oferă o precizie deosebită tratamentelor stomatologice, ducând la pulpotomia completă, la înlăturarea definitivă a infecţiei şi la obturarea corectă, completă a canalelor radiculare.

 

Endodonţia are o importanţă vitală pentru menţinerea dinţilor pe arcade timp cât mai îndelungat.

 

parodontologie baia mare

În trecut, parodontoza era considerată de nestopat şi netratat, având drept consecinţă directă căderea dinţilor şi necesitatea protezei dentare, chiar la persoane de vârstă mijlocie.

 

Cauza sa este, în cele mai multe cazuri, una banală: profilaxia necorespunzătoare, neregulată sau chiar inexistentă. Igiena orală precară, neregulată, mişcările greşite în cadrul periajului dentar, neînlocuirea periuţei uzate, nutriţia bogată în zaharuri şi carbohidraţi, toate contribuie la formarea plăcii dentare şi a tartrului, ducând la apariţia gingivitei, ce constituie debutul bolii parodontale.

 

Medicina modernă se bazează pe profilaxie, dar şi pe tratarea afecţiunilor dentare, în moduri cât mai eficiente şi conservatoare. Nu există tratament mai bun decât prevenţia, astfel încât apanajul modernităţii sunt consulturile stomatologice regulate, odată la 6 luni, cu ocazia cărora se efectuează o curăţare profundă a tartrului dentar, pentru prevenirea parodontozei şi a cariilor dentare.

 

Parodontologul modern are cunoştinţe extinse, o vastă experienţă şi aplică metode, tehnici şi tratamente noi, menite să stopeze rapid evoluţia bolii parodontale şi să redea danturii funcționalitatea şi estetica.

 

Laserul dentare este utilizat în tratarea parodontozei, cu foarte mare succes,

 

chirurgie dentara baia mare

Unele dintre cele mai importante intervenţii stomatologice trebuie să fie efectuate de către un medic specializat în chirurgie dentară, pentru că doar acesta are cunoştinţele, experienţa şi priceperea necesare efectuării anumitor manevre specifice.

 

Chirurgul dentar efectuează cu succes extracţii dentare complexe (canini incluşi, molari de minte incluşi, semiincluşi, rezecţii apicale, sinus lift, extragerea de chisturi maxilare, granuloame apicale, frenectomii, frenoplastii, adiţii osoase şi regularizarea crestelor alveolare.

 

 

Estetica dentară are rolul de a restaura aspectul alb, natural şi armonios dinţilor pătaţi sau cu mici defecte de poziţie.

 

Faţetele dentare reprezintă cea mai estetică restaurare sau transformare a zâmbetului. Faţetele dentare E-MAX reprezintă categoria de lux a faţetelor dentare, realizate prin tehnici computerizate, din cea mai calitativă ceramică.

 

Albirea dentară este metoda modernă de a obţine dinţi de un alb natural, prin metode profesionale, fără sacrificarea integrităţii şi rezistenţei acestora.

 

În clinicile iDentify, albirea dentară este realizată în etape sigure, cu protejarea dintelui şi cu rezultate durabile şi foarte estetice.

 

radiologie baia mare

Pentru că un tratament stomatologic eficient se bazează în zilele noastre pe imagini radiologice performante, clinicile iDentify sunt dotate cu performante echipamente de radiologie dentară digitală intraorală şi extraorală.

 

Performantul nostru echipament radiologic permite realizarea celor mai  performante tomografii dentare, fără de care intervențiile chirurgicale nu pot fi efectuate cu precizie şi în siguranţă.

 

Astfel pacienţii nu trebuie să se deplaseze pentru obţinerea de radiografii şi tomografii dentare, ci le pot efectua chiar la noi în clinică.

 

Atunci când diagnosticul este corect, tratamentul are mult mai multe şanse de succes. Un diagnostic incorect poate uşor duce spre o tratare ineficientă, inutilă şi agravarea problemelor de sănătate orală existente.

Atunci când ai nevoie de un dentist Baia Mare, apelează cu încredere la iDentify, pentru tratamente performante, cu cele mai bune rezultate ce pot ţine o viaţă întreagă.

dentist baia mare

Solicita o programare