Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Echipamentul radiologic digital X-Mind DC face munca imagistică mult mai uşoară şi mai eficientă

În general, o procedură clasică de radiologie digitală este simplă şi decurge astfel: un medic sau un specialist radiolog, va introduce un senzor în gura pacientului pentru a face poza dinților; imaginea este gata de a fi vizualizată pe ecran în momentul în care este realizată.

 

Nu mai este nevoie ca pacientul să aştepte developarea filmului într-o cameră obscură special amenajată, aşa cum se proceda în cazul radiografiilor clasice.

 

Radiografiile digitale permit stomatologilor să capteze și să trimită imaginea dinților și a lucrărilor dentare ale pacientului instantaneu.

 

Imaginea ajunge direct la computer, unde poate fi mărită după cum este necesar, ajustată pentru luminozitate și contrast, imprimată sau trimisă prin e-mail în siguranță, fără drumuri intermediare, fizice între centrul radiologic şi cabinet.

 

Radiografiile digitale sunt de calitate superioară celor pe bază de film și nu își pierd calitatea atunci când sunt duplicate (Clinica stomatologică iDentify - dentist Baia Mare).

 

Printre avantajele sistemului radiologic digital se numără şi teleradiologia

 

De asemenea, sistemul teleradiologic, de care nivelul digital beneficiază, permite trimiterea (partajarea) radiografiei ori companiei de asigurări la care este afiliat pacientul, ori altui medic stomatolog în care se simte nevoia unei opinii suplimentare asupra situaţiei, asupra tratamentului ce se impune de a fi urmat.

 

Sunt astfel eliminate dulapurile de arhivare a filmelor, perioadele lungi de aşteptare, substan-ţele chimice dăunătoare, dezvoltate de peliculele de film fotografic (toate, aferente sistemului radiologic tradiţional).

 

Iar pacienții își pot vedea pentru prima dată dinții într-un mod pe care nu l-au mai văzut niciodată. Pacientul devine astfel, într-un mod superior, atât părtaş direct la analiza propriei situaţii dentare şi a propriului tratament, cât şi jucător activ în cadrul procesului restaurator, alături de medic.

 

Stomatologia digitală face vizitele la dentist mai sigure, mai rapide și mai ușoare și îmbunătă-țește practica medicilor stomatologi.

 

Toate cele mai sus expuse se referă la metoda clasică, să îi spunem aşa, a sistemului radiologic digital. Dar clinica de top iDentify din Baia Mare utilizează altă metodă de lucru radiologică digitală, şi anume echipamentul avansat X-Mind DC, realizat de compania Acteon.

 

radiologie dentara baia mare, radiografie dentara baia mare, radiologie dentara baia mare pret

 

X-Mind DC: calitate fiabilă, consistentă și performanță de lungă durată

 

Echipamentul radiologc X-Mind DC, al clinicii iDentify - Dentist Baia Mare)

 

Cu sistemul de raze X intraorale X-mind DC sunt garantate niveluri de expunere sigure la radiaţii și imagini de înaltă calitate.

 

Aparatul de radiologie intraorală X-Mind DC al acestei reputate clinici este dotat cu un generator performant, ce funcționează la frecvențe înalte și potențial constant, având ca rezultat emisia de radiații X de înaltă calitate.

 

 Tuburile generatoare X-Mind DC, prin poziționarea lor, asigură o mai bună protecție pentru pacient. Timpii de expunere ai sistemului X-Mind DC sunt optimizați, fiind astfel mult scăzuţi (0,02s)

 

Funcționând la frecvență înaltă, echipamentul facilitează emisia de radiații de foarte înaltă calitate ori de câte ori este folosit. Acest lucru este realizat de „camera dublă”, unde tubul și componentele electronice sunt separate.

 

Există, desigur, şi un software de control (existent, de altfel, în orice sistem de lucru digital ce foloseşte un echipament), care compensează automat variațiile tensiunilor principale. Aceasta, pentru ca radiația emisă să fie întotdeauna de cea mai înaltă calitate, pentru a oferi imagini cu parametri reproductibili.

 

Pentru o protecţie maximă, dozajul radiaţiei este controlat

 

Controlul timpului de expunere prestabilit de microprocesor asigură o doză controlată de radiaţie, pentru o mai bună protecție a dvs., a operatorului (oricare ar fi acesta, medic, radiolog, tehnician radiolog etc.), dar şi pentru cei din jurul dvs.

 

Timpii de expunere se reduc odată cu utilizarea sistemelor digitale de raze X intraorale.

 

Un sistem radiolog avansat

 

Utilizarea acestui dispozitiv oferă posibilitatea unei munci mult uşurate şi îmbunătăţite de existenţa unor aşa numite chei dedicate procesului de pre-programare. Doar prin apăsarea unui buton sunt controlaţi parametrii: 60 sau 70 kV și 4 sau 8 mA.

 

Tipurile de senzori sunt destinate a funcţiona adaptativ la morfologia pe care o prezintă situaţia dentară particulară a pacientului.

 

Timpul de expunere este în funcție de tipul de dinte şi poate fi personalizat şi programat pentru a se adapta nevoilor dvs. clinice. Totul se realizează prin mişcări uşoare, suple, totul este interconectat, flexibil, adaptabil!

 

Cel mai înalt standard de igienă

 

Sistemele de radiologie intraorală de tip X-Mind DC sunt ușor de întreținut și pot fi dezinfectate în conformitate cu cele mai stricte solicitări de asepsie impuse legal şi existente în cabinetul stomatologic respectiv. (Clinica stomatologică iDentify - Dentist Baia Mare)

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi ortodonţi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify - Dentist Baia Mare (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

 

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

radiologie dentara baia mare, radiografie dentara baia mare, radiologie dentara baia mare pret

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.