Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Protezele mobile flexibile se integrează perfect anatomiei şi fiziologiei orale

Producătorii  de proteze dentare mobile elastice înţeleg şi cunosc foarte bine ce caută pacienţii. Ei au elaborat o metodă de restaurare dentară care nu necesită absolut nici o intervenție chirurgicală, metalică sau plastică pentru a vă îmbunătăţi zâmbetul şi a-l transforma într-o componentă deosebit de valoroasă a fizionomiei dvs., a evoluţiei dvs. sigure pe sine în societate.

 

Producătorii îşi elaborează produsul în funcţie de necesităţile pacienţilor. Studiile lor asupra cerinţelor şi aprecierilor pacienţilor oferă datele ce stau la baza confecţionării, la cele mai înalte standarde, a acestor lucrări.

 

Este vorba despre protezele flexibile. Din această categorie de proteze dentare mobile (detaşabile şi reatasabile oricând de pe/pe arcadă) cele mai utilizate şi populare sunt cele de tipul Valplast şi TCS, ale căror caracteristici au fost reproduse în întreaga lume.

 

Cabinetele dentare le oferă cu mare încredere, încredere care se susţine apoi prin comportarea lor în gura şi în existenţa pacientului, prin părerea deosebit de pozitivă a pacientului asupra calităţilor lor (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Astăzi, protezele dentare flexibile sunt produse în laboratoarele de tehnică dentară ale clinicilor sau în laboratoarele cu valoroasă extertiză din exterior, cu care clinicile colaborează.

 

Materialul din care ele sunt confecţionate este nailonul (răşinile de nailon) şi până şi clemele (croşetele) de ancorare pe dinţii existenţi sănătoşi ajungând să fie elastice, neproducând nici un fel de disconfort, iritaţie, reacţie alergică etc.

 

proteza dentara flexibila, proteza dentara flexibila baia mare, proteza dentara elastica, proteza de

 

Protezele flexibile nu conţin metal şi sunt elastice

 

Protezele flexibile nu conţin deloc metal.

 

Ele oferă o estetică perfectă, confort, durabilitate, stabilitate și longevitate – calităţi pe care pacienții le caută în mod deosebit la astfel de restaurări mobile parţiale sau totale.

 

Elasticitatea lor – principala calitate – face ca ele să se poată adapta, să se poată mula perfect pe relieful gingival, adaptare la care se adaugă o succiune (vacuum-ul dintre baza protezei şi gingie sau cerul gurii) superioară celei realizate de bază acrilică tradiţională.

 

Această calitate, pe lângă stabilitatea superioară a protezei pe câmpurile protetice, are mare importanţă în cazul gingiilor aflate în proces de vindecare după extracţii, al căror relief, desigur, este neuniform şi schimbător (aflat în evoluţie) (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

De asemenea, elasticitatea (sau lipsa rigidităţii) face ca aceste proteze să se poată adapta permanent la mişcarea structurilor externe, moi ale gurii, demonstrând o maleabilitate și precizie excepţionale.

 

Tot  mai mulţi medici stomatologi proteticieni apelează la acest tip de tratament, la solicitările în creştere ale pacienţilor pentru acest dispozitiv protetic mobil. Iar aceasta, deoarece ei îl consideră superior celui clasic, cu baza din material acrilic sau din material acrilic pe structură metalică.

 

Un dispozitiv protetic versatil şi rezistent

 

Ei îl consideră a fi un aparat mai bun, mai versatil (adaptabil) şi mai solid (este exclusă ruperea sau fracturarea lui din pricina rigidităţii bazei pe care sunt dispuşi dinţii artificiali). Designul şi biocompatibilitatea lui cu condiţiile naturale din gură sunt remarcabile (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Proteza mobilă flexibilă este o proteză care nu conţine în structura ei metal. Chiar îndoită între degete, ea nu se deteriorează. Purtătorul o poate îndepărta şi repune pe arcadele dentare după dorinţă, oricând simte nevoia să o facă, mai ales noaptea, când ţesuturile gingivale au nevoie de odihnă.

 

Aceste proteze sunt disponibile în diferite nuanţe ale culorii ţesutului dvs. bucal natural, oferind un aspect de naturaleţe care le face insesizabile din exterior.

 

De asemenea aceste dispozitive, prin bio-compatibilitatea materialului de bază, despre care am vorbit mai sus, elimină reacţiile alergice la acrilatul convenţional, pe care le resimt unii pacienţi.

 

Termoplasticitatea nailonului (răşinilor din nailon) conferă o multitudine de avantaje

 

Nailonul (răşinile de nailon) este un material termoplastic, protezele parţiale flexibile realizate din acest material sunt proteze subţiri, ușoare, termoplastice. Ele se încadrează perfect în decorul oro-dentar existent, confundându-se cu naturalul dimprejur.

 

Estetica deosebită, confortul pe care îl asigură pacientului, funcţionalitatea, biocompatibilitatea sunt calităţi care fac din protezele flexibile o metodă din ce în ce mai solicitată pentru înlocuirea dinţilor pierduţi, pentru că sunt mai apropiate de natural, de anatomia şi fiziologia oro-dentară naturală decât protezele rigide clasice (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Parţialele flexibile permit reglarea dispozitivului restaurator în funcție de morfologia gurii, de morfologia mobilă, funcţională a gurii. Sunt rezistente la pete şi nu provoacă răni, căci totul la ele, în afara, desigur, a dinţilor acrilici sau de porţelan, este elastic.

 

Preţul lor diferă mai ales în funcţie de factorul reprezentat de calitatea şi numărul dinţilor folosiţi şi inclavaţi în baza termoplastică. După cum am spus, există proteze flexibile atât parţiale, cât şi totale.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi proteticieni de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Stomatolog Baia Mare!

proteza dentara flexibila, proteza dentara flexibila baia mare, proteza dentara elastica, proteza de

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.