Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Protezele mobile flexibile: o valoroasă alternativă la protezele clasice

Protezele mobile flexibile sunt proteze care asigură confort, rezistenţă, estetică deosebită, funcţionalitate sporită, aderenţă perfectă la relieful gingival, fixitate şi biocompatibilitate. Iată o serie de calităţi pentru care acest tip de dispozitive protetice sunt din ce în ce mai mult căutate de pacienţi şi oferite de cabinetele stomatologice.

 

În cazul în care deja sunteţi purtători de proteză clasică, rigidă, cu baza din material acrilic sau din material acrilic pe structură metalică, este posibil să nu vă mai suportaţi proteza. Iar aceasta, din cauza rigidităţii ei, învechirii, lipsei de fixitate (gingia se găseşte într-un continuu proces de transformare) sau a provocării de răni.

 

În acest caz nu trebuie să abandonaţi lupta pentru câştigarea unui aspect dentar normal, pentru posibilitatea de a zâmbi fără jenă. Cele două metode pentru înlocuirea dinţilor pierduţi rămân protezele mobile (parţiale şi totale) şi protezele fixe (coroane, implanturi, coroane pe implanturi, punţi parţiale sau totale, punţi pe implanturi, proteze pe capse) (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Din prima categorie de soluţii – protezele mobile – fac parte protezele clasice, cu baza total acrilică, protezele scheletate, cu baza pe structură metalică, dar şi protezele flexibile, parţiale sau totale.

 

stomatolog baia mare

 

Recomandarea clinică este în acord cu avantajele dispozitivului protetic

 

Tot mai mulţi medici proteticieni recomandă acest tip de proteze datorită calităţilor lor şi, mai ales, datorită faptului că elimină neajunsurile pe care vi le produc protezele clasice. Poate de aceea este timpul să treceţi la un nivel superior de sprijin stomatologic; viaţa, în fond, este în permanentă evoluţie şi progres…

 

Fiind realizate din materialul elastic reprezentat de nailonul termoplastic, aceste proteze speciale ar putea fi cea mai potrivită alternativă actuală pentru dvs. Pe lângă celelalte calităţi, în primul rând pentru că elimină disconfortul pe care vi-l produce rigiditatea actualei proteze clasice.

 

Atrăgătoare, rezistente (nefiind rigide nu se pot crăpa sau sparge), uşoare şi mai puţin costisitoare decât cele clasice, protezele elastice nu conţin metal, ci doar bază protetică realizată din răşini de nailon şi dinţii din acrilat sau porţelan dispuşi pe ea (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Sistemele de ancorare (în cazul celor parţiale) de dinţii existenţi – care în cazul protezelor mobile convenţionale sunt clemele metalice (aliaj crom-cobalt) sau croşetele din sârmă – sunt şi ele confecţionate din material elastic.

 

Preţul lor depinde în bună măsură de calitatea (materialul) dinţilor artificiali inclavaţi în baza de nailon, care restaurează golul de pe arcadă.

 

Transluciditate, confort, bio-compatibilitate, fixitate sporite

 

Deşi, în cazul protezelor clasice, baza lor acrilică poate fi colorată astfel încât să se acorde cu culoarea ţesutului gingival mai ales în particularitatea prezenţei unor decolorări produse de boli parodontale, şi proteza flexibilă din nailon este versatilă din acest punct de vedere.

 

Protezele dentare flexibile ajută la protejarea împotriva mai multor probleme cauzate de protezele convenţionale. Protezele noi declanșează de obicei disconfort și posibile inflamații în primele zile. Pacienţii ar trebui să descopere în mod precis cum să le curețe meticulos pentru a preveni astfel de neplăcute neajunsuri, până la stadiul de a se fi obişnuit cu ele.

 

Protezele flexibile oferă o valoroasă alternativă pentru persoanele care nu pot sau nu intențio-nează să utilizeze proteze normale. Unul dintre cele mai evidente beneficii este faptul că, datorită flexibilităţii,  este eliminată fragilitatea protezelor rigide – crăpare la muşcătura mai puternică sau contactul cu alimente dure, spargere prin cădere pe un teren dur, îmbătrânire etc.

 

Aderenţa perfectă la ţesuturi de datorează elasticităţii materialului de bază (nailon)

 

Elasticitatea le crează o aderenţă sporită la ţesuturile gingivale, la relieful gingival, mai ales când acesta se află în procesul de refacere de după extracţii. Căci, pentru ca o proteză mobilă să poată fi aplicată pe câmpul protetic, trebuie ca acesta să fie curăţat de elemente inutile şi împovărătoare, precum resturi dentare, dinţi mobili etc.; gingia trebuie să fie liberă şi netedă.

 

Iar aderenţa sporită determină, asa cum şi este firesc, fixitatea sporită a protezei flexibile, care nu reclamă utilizarea vreunui tip de adeziv pentru ţinerea pe poziţie a dispozitivului (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Foarte importantă, de asemenea, este transluciditatea materialului termoplastic din care sunt realizate, ce permite ca, împreună cu culoarea şi nuanţa acestui material, nuanţa ţesutului natural de dedesubt să poată transpare limpede.

 

În preţul mai accesibil intră şi confortul la mestecat

 

Realizarea în laborator a unei astfel de proteze este mai puţin laborioasă şi îndelungată decât a unei proteze mobile obişnuite, de aceea şi preţul ei este unul mai mic, mai accesibil.

 

Confortul la mestecat este un avantaj semnificativ; oamenii găsesc mestecatul mult mai simplu şi confortabil în comparaţie cu cel aferent protezelor convenţionale (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Pacientul nu se mai confruntă cu reacţiile alergice produse, în unele cazuri, de contactul cu materialul acrilic, cu metalele (nichelul, de pildă) sau cu alte componente din protezele convenţionale. Sunt eliminate, de asemenea, unele problemele legate de posibilitatea de deschidere largă a gurii (probleme legate de articulaţia temporo-mandibulară).

 

Curăţarea protezei flexibile trebuie întreprinsă zilnic cu apă, pastă şi periuţă de dinţi; utilizarea unei ape de gură menţine prospeţimea orală şi ajută la protecţia împotriva gingivitei.

 

Reţineţi însă că protezele mobile flexibile sunt doar una dintre alternativele pe care le aveţi la îndemână pentru restaurarea dentiţiei naturale!

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi proteticieni de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

 

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Stomatolog Baia Mare!

proeteza dentara flexibila, proteza dentara flexibila baia mare, proteza dentara elastica

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.