Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Marca “iDentify”: tratament confortabil şi punţi dentare de o calitate excelentă

Punţile dentare sunt una dintre numeroasele opțiuni de restaurare disponibile pentru a înlocui dinții lipsă. După cum sugerează și numele, puntea dentară este utilizată pentru a „umple” golul cauzat de pierderea dinților de pe arcadă.

 

 

În ce constă o punte dentară?

 

Acest dispozitiv dentar este alcătuit din trei segmente: • cele două coroane situate la ambele capete ale dispozitivului (uneori, mai multe coroane) servesc drept piese de ancorare la dinții sănătoși adiacenți spaţiului gol, iar • corpul de punte, segmentul din mijloc, servește drept unul sau un grup sudat unitar de dinţi artificiali.

 

În cazurile în care nu există dinți adiacenți sănătoși disponibili pentru a servi drept bonturi, se folosesc în locul lor implanturile dentare.

 

O punte dentară este o proteză restauratorie fixă, ceea ce înseamnă că cele două (sau mai multe) coroane de sprijin şi fixare sunt cimentate pe dinții sănătoși adiacenți sau pe un implanturi dentarr (bonturi dentare naturale sau artificiale) (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Puntea este realizată din diferite materiale, care includ metale – aur și argint, aliaje metalice – crom, cobalt, structuri pe care este fuzionată structura total fizionomică a lucrării – compozit, porțelanuri. Dar există şi punţi lipsite complet de structură metalică interioară (miez metalic), fiind complet ceramice.

 

După terminarea procedurii de montare a punţii dentare

 

Imediat după cimentarea punţii dentare nu este recomandat să mâncați timp de o oră. După ce anestezicul dispare, este posibil să simțiți durere și sensibilitate termică (cald, rece) dacă bonturile dinților sunt vitale. Această sensibilitate este normală și va dispărea în 1-2 săptămâni.

 

După montare, este foarte important să mențineți o igienă orală adecvată. Se recomandă utilizarea unei perii moi, care poate fi utilizată pentru masarea gingiilor fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la deteriorarea acestora (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

La câteva zile după cimentare, este recomandabil a fi acordată mai multă atenție gingiilor (puteţi folosi şi paste ori substanţe speciale, care se găsesc în farmacii).

 

De asemenea, acolo unde este posibil, utilizați ață dentară și/sau o perie interdentară.

 

Controlul ulterior la medic este foarte important şi trebuie întreprins la aproximativ o săptămână după cimentare. El este menit a detecta calitatea raporturilor ocluzale (muşcătură, alunecare a dinţilor, răspunsul ţesuturilor moi), durerile, sensibilităţile persistente etc.

 

Toate instrucţiunile oferite de către medic trebuie reţinute şi respectate întocmai pentru ca durata de viaţă a punţii dvs. să fie cât mai mare.

 

Durata de viaţă a punţii depinde şi de factorul biologic al ţesutului dvs.

 

Tratată cu grijă, la un regim igienic constant şi în condiţiile respectării instrucţiunilor medicului stomatolog protetician, puntea dentară poate dura între 5 şi 15 ani.

 

Dar această durată depinde şi de factorul biologic al țesutului dvs. (starea dinților folosiţi drept stâlpi, gingia de la marginea de jos a coroanelor-stâlpi – retracţie gingivală – sau a implantului dentar care, inevitabil, se retrage şi el, treptat, în timp (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Dacă suferiți de bruxism trebuie să evitați a mușca și a rupe mâncarea tare, nu trebuie să vă mâncaţi unghiile, nu trebuie să mestecați gheață, creioane și alte obiecte.

 

Trebuie să vă menţineţi zilnic o igienă orala adecvată şi să vă programați controale la medicul dumneavoastră de medicină dentară la fiecare 6-12 luni.

 

De ce să alegeţi a vă realiza puntea dentară la clinica iDentify?

 

  • Experţii de aici au o solidă experiență în realizarea punților dentare. Expertiza lor în domeniu este unul dintre factorii care au construit şi menţin buna reputaţie a clinicii;
  • Corpul medical de aici vă asigură confortul, relaxarea pe parcursul procedurilor, înlăturându-vă motivul de teamă;
  • Aici vă sunt respectate dorințele legate de sănătatea și frumusețea viitorului dvs. zâmbet și se încearcă, responsabil, îndeplinirea lor completă;
  • Scopul medicilor de aici este de a vă reface dantura în mod estetic şi funcţional optim;
  • Puntea dvs. dentară va fi produsă într-un laborator stomatologic renumit și va fi de o calitate și estetică remarcabile;
  • Munca în gura dvs. va fi nedureroasă și sigură, se va face tot posibilul pentru a o realiza cât mai puţin sesizabil (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Etape procedurale ale tratamentului

 

De obicei, este nevoie de două vizite la cabinet pentru a finaliza un tratament protetic cu punte dentară.

 

  • I. Prima vizită la cabinet

 

În timpul primei vizite stomatologice se injectează un anestezic local în dreptul dinților care servesc ca bonturi, pentru ca dvs. să nu simţiţi nici o durere în timpul procedurii.

 

Dinții sănătoși care vor servi drept bonturi sunt pregătiți prin şlefuire la nivel de bont, bun primitor al coroanelor ce vor susţine puntea pe poziţie (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Apoi se ia o amprentă dentară a bonturilor (incluzând în ea dinţii vecini şi opuşi) și se trimite la un laborator stomatologic, pentru a fi confecţionată puntea dentară personalizată.

 

În cele din urmă, se montează o punte provizorie, pentru a proteja bonturile pregătite şi a menţine estetica.

 

  • II. A doua vizită la cabinet

 

La a doua vizită, puntea provizorie este detaşată uşor (cimentul folosit a fost unul slab, provizoriu) și înlocuită cu puntea definitivă

 

Urmează reglajul fin pe poziţie, ca raporturi şi contacte (inclusiv cel al muşcăturii, al raportului ocluzal), pentru o fixare corectă (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Dacă totul este în regulă şi vă simţiţi confortabil cu lucrarea, ea este cimentată definitiv.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi ortodonţi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

punte dentara, punte dentara baia mare, proteza fixa, proteza fixa baia mare, punte ceramica, punte

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.