Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Despre valoarea şi diferenţele restaurărilor protetice fixe cu punţi şi implanturi

Atât utilizarea tratamentelor cu punţi dentare, cât şi cu implanturi sunt favorabile restaurării situaţiei dvs. dentare, a zâmbetului, a siguranţei întregii fizionomii. Ele sunt folosite în cazul în  care aţi pierdut dinţi de pe arcadă din diferite motive – îmbătrânire, degradare, boala parodon-tală, extracţii dentare.

 

Dar cele două tipuri de tratamente protetice sunt semnificativ diferite prin natura lor. Puntea dentară este un dispozitiv protetic constând în mai mulţi dinţi artificiali sudaţi între ei (un grup unitar de dinţi), montată pe dinţi sănătoşi de pe arcadă.

 

În schimb implanturile dentare sunt dinţi protetici ataşaţi prin intermediul unei rădăcini sintetice de titan la osul maxilarului. Aparţin, ambele, aceleiaşi familii de proteze fixe permanente, dar indicaţiile lor sunt diferite, fiecare se utilizează într-o anumită situaţie.

 

Fie că se numeşte medic stomatolog protetician ori medic stomatolog estetician, acest expert trebuie consultat, căci de părerea lui (dar şi de starea dvs. de sănătate, de bolile de care suferiţi) depinde reuşita tratamentului dentar restaurator de care veţi beneficia (stomatologie Baia Mare).

 

proteze dentare fixe, proteze dentare fixe baia mare,  punte dentara, punte dentara baia mare, impla

 

Cât de importantă este sănătatea oro-dentară şi întreţinerea ei?

 

Îngrijirea sănătății bucale este la fel de importantă ca restul sănătăţii fizice. Când vorbim despre sănătatea orală, dinții sunt cea mai importantă parte a acesteia. Dinții joacă un rol important în multe funcții zilnice necesare, cum ar fi mâncatul şi vorbitul.

 

În afară de aceasta, a avea un set de dinți frumos îți face zâmbetul și personalitatea generală mai sigure pe sine, mai impetuoase şi mai atractive. Prin urmare, este necesară o îngrijire bună a dinților pentru a preveni orice boală orală sau probleme dentare.

 

Pierderea unuia sau a mai multor dinți poate provoca probleme în vorbire și alimentare și, de asemenea, vă degradează zâmbetul și personalitatea. Montarea punţilor dentare este una dintre cele mai populare şi sigure metode de înlocuire a mai multor dinţi lipsă, de îmbunătăţire a zâmbetului şi de întărire a personalităţii dvs. (stomatologie Baia Mare).

 

Puntea dentară – poate cea mai populară metodă de restaurare a edentaţiei extinse

 

Două sunt componentele importante ale restaurărilor dentare cu punţi dentare: • capetele de pod (punte) – coroanele fixate pe bonturi dentare, pe pivoţi (reconstituri radiculare metalice)  sau pe bonturile artificiale ale implanturilor – şi • corpul propriu-zis al podului (punţii) – segmentul care înlocuieşte dinţii lipsă.

 

Deci, dinţii învecinaţi zonei edentate sunt pregătiţi prin şlefuire pentru a primi coroanele de sprijin ale punţii dentare. De aceea numele acestei proteze fixe este cea de “punte” (stomatologie Baia Mare).

 

Deci, punţile sunt folosite atunci când este necesară înlocuirea prin tratament protetic a unui număr mai mare de dinţi. Drept materiale de confecţionare a ei sunt utilizate aurul, aliajele metalice, porţelanul, zirconiul sau combinaţii ale acestor materiale. Materialul utilizat depinde de localizarea dintelui lipsă și de starea pacientului.

 

Uneori, înainte de montarea unui implant dentar este nevoie de o grefă osoasă

 

De obicei, medicii stomatologi oferă pacientului o proteză provizorie, constând într-o punte sau o coroană, care pot fi purtate în aceeași zi după instalarea implanturilor. Această tehnică procedurală susţine procesul de vindecare a osului maxilar şi al ţesuturilor.

 

Această fază de vindecare poate dura câteva luni. În acest timp, osul și implantul trebuie să se contopească într-un proces numit osteointegrare.

 

Odată ce procesul de vindecare a fost finalizat, pacientul este acum gata să primească un bont care se atașează la implantul dentar. Acest bont artificial, metalic, imită reconstituirea corono-radiculară (RCR) sau pivotul montat în canalul radicular sănătos, existent în arcadă.

 

Rolul RCR-ului, precum şi al bontului implantului este de a susţine coroana. Dar nici acum nu puteţi căpăta dintele permanent atât de dorit, căci ţesutul moale va mai trebui să se vindece o dată până să primească coroana, puntea sau proteza dentară (stomatologie Baia Mare).

 

Medicul trebuie să îi prezinte pacientului toate aspectele implantului

 

De obicei, medicii din cabinetele stomatologice nu îi prezintă pacientului decât avatajele implantului –  rapiditate, disconfort mic, soliditatea, înlocuirea unui loc gol, susţinerea viitoarei lucrări dentare –, dar nu îi vorbesc şi despre timpul sau procesul de recuperare, care sunt lungi.

 

Apoi, despre eligibilitatea, despre candidatura pacientului la o astfel de operaţie stomatologică complexă. Este posibilă necesitatea efectuării unei grefe osoase înainte de primirea implantului, pentru a o face posibilă.

 

Aceştia reprezintă paşi suplimentari adăugaţi la procedura implantologică standard. Iar vindecarea este esenţială, precum foarte importantă este şi respectarea întocmai a recomandărilor medicului dentist pentru îngrijirea ulterioară permanentă.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi ortodonţi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Stomatologie Baia Mare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.