Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Coroana din porţelan – o minunată restaurare dentară, dar nu eternă…

Un dinte, la un moment dat, poate prezenta fie o coroană naturală, fie o coroană artificială, cea artificială fiind amplasată de către medicul stomatolog (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare) în cazul în care, din varii motive, se impune înlocuirea celei naturale.

 

Puţină morfologie şi fiziologie dentară nu strică: dintele este alcătuit din trei părţi: rădăcină, colet şi coroană. Dintre cele trei, exceptând coletul care reprezintă zona de demarcaţie dintre cele două părţi (subgingivală şi supragingivală), coroana este segmentul dentar expus privirii oamenilor, alimentaţiei, factorilor de mediu şi sănătăţii persoanei.

 

Ea se ciobeşte şi se decolorează din cauza dulciurilor, acizilor, bacteriilor etc. Coroana este cea implicată în actul masticaţiei şi ruperii. Forţele la care este supusă coroana sunt foarte mari şi, de aceea, de natură a cauza deteriorări semnificative ale acesteia, începând cu stratul protector, care este smalţul. Deterioarea coroanei poate surveni în timp sau brusc, printr-un traumatism.

 

dentist baia mare, coroana dentara portelan baia mare, dentify baia mare

 

Ce înseamnă deteriorarea coroanei naturale?

 

Coroana naturală (şi cea artificială) funcţionează ca un înveliş protector pentru dinte, este “zaua” acestui organism care este dintele. Deci, dacă acest înveliş se degradează, este firesc ca întregul dinte să aibă de suferit, iar suferinţa începe cu sensibilitatea dentară.

 

Sensibilitatea dentară nu este o vulnerabilitate dentară cu un areal determinat de răspândire, ce vizează atât persoane în sine, cât şi la spaţiile geo-climatice şi condiţiile de mediu şi sociale,

ci ea reprezintă o problemă dentară majoră şi larg răspândită în întreaga lume.

 

Sensibilitatea dentară reprezintă primul semnal că lucrurile încep să nu mai fie în regulă cu dinţii dvs., iar în cazul apariţiei ei, confortul vieţii dvs. este grav perturbat. O durere şi o usturime la feluriţi agenţi nu este uşor de suportat şi este foarte sâcâitoare. Iar caldul şi recele sunt stimulii care pot provoca chiar dureri violente, acute, extrem de greu tolerabile.

 

De asemenea, prin alterarea smalţului, prin ruperea “zalei” de protecţie a dintelui, dintele viu devine deschis şi expus atacului bacteriilor dăunătoare, care, găsind un loc fertil de dezvoltare (cavitatea bucală poate găzdui colonii de diferite specii de bacterii), pot provoca infecţii.

 

Iar infecţia este cea care, netratată, sau cu un tratament întârziat, poate distruge dintele, ca să nu mai vorbim de dificultatea acestui tratament, de durerile, consumul energetic şi financiar implicate de procedurile antiinfecţioase sau de încercarea de recuperare a dintelui (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Prin urmare, coroana dentară este foarte importantă pentru protecţia dintelui de deteriorarea cauzată de bacteriile orale. Deci, etapa premergătoare celei de infecţie şi carie este cea de deteriorare a aspectului dintelui. Aceasta înseamnă că până la a simţi durerea aferentă sensibilităţii dentare, dvs. vă confruntaţi cu aspectul precar al dintelui (dinţilor).

 

Acesta este exact momentul în care coroanele artificiale din porţelan, personalizate, pot interveni cu o eficienţă care le-a adus căutarea şi popularitatea în întreaga lume.

 

Despre calităţile coroanei dentare din porţelan

 

Calităţile coroanei din porţelan sunt recunoscute. Porţelanul laminat şi sudat de corpul metalic al coroanei poate reda estetica totală a dintelui (a tuturor feţelor sale), conferindu-i, în acelaşi timp, o foarte bună rezistenţă funcţională.

 

Uzura, cu timpul, a smalţului natural, urmare a forţelor de masticaţie şi rupere extrem de mari, nu trebuie să reprezinte o surpriză. Durata de viaţă a coroanei de porţelan, comparativ cu alte tiupuri de coroane, este foarte lungă şi sigură, în condiţiile, desigur, ale menţinerii unei igiene orale constante şi corespunzătoare, dar şi a execuţiei şi aplicaţiei ei clinice corecte.

 

De asemenea, un motiv principal al succesului dinţilor din porţelan este acela al asemănării lor uluitoare cu dintele natural. Practic, nimeni – cu excepţia dvs. şi a medicului – nu poate sesiza faptul că în gura dvs. există un dinte sau mai mulţi dinţi artificiali. Dacă declaraţi însă acest lucru celui din faţa dvs, atunci este altceva…

 

Însă, trebuie menţionat cu onestitate că nici dinţii din porţelan nu durează o veşnicie. La fel ca alte restaurări dentare, o coroană de porțelan ar putea fi necesar a fi înlocuită la un moment dat.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify - Dentist Baia Mare, specialişti care vă aşteaptă cu căldură, deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

dentist baia mare, coroana dentara portelan baia mare, dentify baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.