Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ce trebuie neapărat să ştiţi despre performanţele coroanelor dentare de porţelan

Distrucţia de masă dentară, degradarea ei sau pierderea completă a dintelui reclamă apelul la felurite intervenţii stomatologice. Dar, astăzi, când tehnologia medicală şi calitatea actului me-dical permit cu succes acest lucru, dintre toate procedurile posibile, dispunerea unor coroane dentare din porţelan se situează la un nivel superior al ofertei şi alegerii de către pacient.

 

coroane dentare de portelan, stomatolog baia mare, identify baia mare, identify

 

Iar aceasta, pentru că aceste dispozitive dentare, aceste microproteze prezintă două avantaje evidente şi fundamentale:

 

  • primul se referă la naturaleţea aspectului lor, la imitarea aproape de perfecţiune a formei, culorii şi nuanţei dintelui natural,
  • iar cel de-al doilea factor se referă la calitatea lor funcţională (masticatorie).

 

Cu menţiunea că aceste coroane pot fi dispuse atât pe masa dentară originală (naturală) prelucrată prin şlefuire (“pregătită”), cât şi pe pivoturi metalice aparţinând unor reconstituiri corono-radiculare sau unor implanturi.

 

Şi dinţii din faţă, dinţii frontali ciobiţi, pătaţi, traumatizaţi sau decoloraţi din pricina materialelor de obturaţie pot beneficia de acoperiri prin coroane de porţelan, ba am putea spune că această utilizare a lor este chiar una ideală pentru redarea aspectului natural unor dinţi de asemenea însemnătate (principală) în complexul fizionomic facial.

 

Dispozitive dentare de mare fineţe estetică şi precizie funcţională

 

Coroanele dentare de porţelan sunt piesele dentare ideale pentru îmbunătăţirea esteticii feţei şi a zâmbetului, pentru restabilirea structurii, rezistenţei şi funcţiei dinţilor.

 

Coroanele dentare din porțelan, atunci când sunt cimentate corespunzător, pot proteja ceea ce a mai rămas din dinte.

 

Dispuse pe structura supragingivală, de suport a implantului dentar, ele pot ajuta implantul să lucreze eficient împreună cu ceilalţi dinţi sănătoşi pentru susţinerea fermă a unei proteze sau punţi dentare totale (care acoperă întreaga arcadă).

 

Execuţia lor corectă – şi aici ne referim atât la realizarea, la producerea efectivă a coroanei în laboratorul de tehnică dentară, cât şi la amplasarea ei de către medicul stomatolog (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare) poate ajuta la restabilirea unei muşcături corecte, la un contact ocluzal adecvat şi echilibrat între dinţii superiori şi cei inferiori.

 

După cum am menţionat, tehnologia dentară a avansat. Coroanele de porţelan implică în confecţionarea lor tehnologii avansate de prelucrare, precum presare la cald, proiectare asistată de computer (”CAD”) şi fabricarea asistată de computer (“CAM”), combinate cu dezvoltarea materialelor mai rezistente din porţelan şi a recentelor descoperiri în domeniul adezivilor. De aceea, superioritatea lor din punct de vedere estetic şi funcţional faţă de coroanele tradiţionale din metal turnat este una evidentă şi spectaculosă.

 

Surprinzător, dar coroanele de porţelan prezintă şi dezavantaje

 

  • Există un mare dezavantaj al coroanelor dentare din porţelan, şi anume acela al insuficientei lor rezistenţe la forţele uriaşe masticatorii, în pofida credinţei unanim răspândite că rezistenţa lor este una indestructibilă.

 

Se poate chiar aprecia că ele sunt mai puţin durabile decât alte tipuri de restaurări şi, deci, mai predispuse la crăpături sau ruperi.

 

Cea mai bună poziţie de utilizare a lor este la dinţii frontali, şi nu sunt de obicei recomandate la utilizarea pe molari sau premolari sau în înlocuirea molarilor sau premolarilor, pentru că puterea lor funcţională nu este menită şi capabilă a susţine întreaga forţă a muşcatului şi mestecatului.

 

  • De asemenea, la capitolul dezavantaje ar putea fi trecută şi tehnica de fixare (montare) mai complicată şi care nu este predată adeseori în facultăţile de stomatologie.

 

Iar, ultimul dezavantaj se referă la costul mult mai ridicat al acestora faţă de coroanele convenţionale sau alte variante de restaurare dentară.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify - Stomatolog Baia Mare, specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Stomatolog Baia Mare!

coroane dentare de portelan, identify, identify baia mare, stomatolog baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.