Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Stomatolog Baia Mare: îți explicăm de ce este importantă prevenția dentară

stomatolog Baia Mare

 

Ce este stomatologia preventivă?

 

Prin stomatologia preventivă, pot fi evitate neplăceri cauzate de durerile dentare, sângerări ale gingiei la periaj, mirosul neplăcut al gurii și problemele parodontale, de mobilitate a dinților, care duc la pierderea precoce a acestora.

 

Pentru a menține o sănătate orală optimă, iDentify - Stomatolog Baia Mare recomandă vizite la stomatolog la intervale regulate.

 

Există multe forme de stomatologie preventivă, cum ar fi periajul zilnic și igienizarea orală profesională (detartraj + periaj + air-flow). Aceste practici sunt concepute pentru a se asigura că îți păstrezi dantura sănătoasă. Astfel, nu îți vei pierde dinții și vei avea nevoie de mult mai puține tratamente stomatologice.  

 

Cele mai comune cauze ale pierderii dinților sunt cariile și afecțiunile gingivale. Cu cât ai mai multă grijă, cu atât șansele să îți păstrezi dinții pe viață sunt mai mari.

 

De aceea, cea mai simplă modalitate de a evita tratamentele stomatologice complexe și costisitoare este prevenția dentară.

 

Citiți mai jos pentru a afla mai multe despre măsurile pe care le puteți lua pentru a vă menține dinții sănătoși.

 

1. Periați-vă dinții zilnic

Cea mai importantă parte a stomatologiei preventive este să vă spălați dinții zilnic cu pastă de dinți cu fluor. De asemenea, pacienții ar trebui să-și înlocuiască periuțele de dinți de trei până la patru ori pe an.  

 

Nu uitați să vă periați limba. Acest lucru vă ajută la eliminarea bacteriilor din cavitatea bucală și vă ajută, de asemenea, să vă îmbunătățiți respirația.

 

2. Vizitați medicul stomatolog regulat

Ar trebui să vă vizitați stomatologul cel puțin o dată pe an pentru a verifica dacă există probleme la nivelul dinților sau gingiilor. Dacă aveți un risc ridicat pentru probleme dentare, veți beneficia probabil de vizite dentare mai frecvente. Dar, dacă aveți un risc scăzut pentru probleme dentare, este posibil să prezentați avantajul ce se rezumă la o singură vizită pe an.

 

Vizitele regulate permit medicilor stomatologi să identifice problemele și să prevină agravarea acestora.

 

3. Dietă echilibrată

O dietă echilibrată ajută, de asemenea, la protejarea dinților, oferindu-le nutrienții de care au nevoie. Limitați-vă aportul de zahăr, inclusiv carbohidrații simpli ca pâinea albă și beți multă apă pe parcursul zilei.

 

Vitaminele sunt importante pentru sănătatea orală. Menținerea unei diete variate vă va ajuta să obțineți toate vitaminele de care aveți nevoie pentru a avea un zâmbet sănătos.

 

Ce face stomatologia preventivă pentru zâmbetul tău?

Stomatologia preventivă împiedică oamenii să dezvolte probleme dentare ulterior. Dacă vizitați medicul stomatolog frecvent, puteți evita sau reduce efectele acestora:

 

  • Carii;
  • Parodontoza;
  • Afecțiuni gingivale.

 

Pentru a evita toate neplăcerile cauzate de problemele dentare trebuie să acordăm o atenţie deosebită prevenţiei!

 

Cine beneficiază de stomatologie preventivă?

Toată lumea poate beneficia de stomatologie preventivă. Copiii, în special, pentru că le permite dinților nou dezvoltați să devină puternici și sănătoși. De asemenea, prevenția este benefică și în cazul adulților pentru a-și păstra dantura fără probleme stomatologice care în timp pot deveni chiar costisitoare.   

 

Sănătatea orală este legată de sănătatea corpului în ansamblu. Altfel spus, menținerea cavității bucale fără probleme stomatologice aduce sănătatea generală a corpului.

 

iDentify – stomatolog Baia Mare vine în sprijinul tău! Care sunt avantajele stomatologiei preventive?

Cu o igienă dentară bună, puteți reduce foarte mult riscul de a avea carii, afecțiuni gingivale, parodontoza și alte probleme dentare. La rândul său, acest lucru poate reduce riscul de probleme secundare cauzate de o sănătate orală precară. Unele probleme de sănătate care pot fi legate de sănătatea orală deficitară sunt:

 

  • Diabet;
  • Boala de inima;
  • Osteoporoza;
  • Boala respiratorie;
  • Cancer.

 

Pe lângă reducerea riscului pentru alte probleme de sănătate, practicarea unei sănătăți preventive bune vă poate economisi bani. Chiar și în cazul asigurărilor stomatologice, costurile asociate cu igiena orală deficitară pot crește.

 

Care este rolul vostru în îngrijirea dentară preventivă?

O mare parte din îngrijirea dentară preventivă începe cu voi. Dezvoltarea unor obiceiuri dentare sănătoase la începutul vieții poate ajuta la reducerea cariilor și a afecțiunilor gingivale.

 

Este foarte important să păstrați o rutină bună acasă pentru a vă menține dinții și gingiile sănătoase.

 

Iată elementele de bază ale unei bune sănătăți orale:

  • Periați-va dinții de cel puțin 2 ori pe zi, de obicei dimineața și seara, folosind o periuță cu peri moi și o pastă de dinți cu fluor. Dentistul vă poate recomanda cea mai bună periuță și pastă de dinți pentru voi. De asemenea, vă pot instrui cum să periați dinții corect;
  • Evitați alimentele acide care pot dăuna smalțului dinților;
  • Folosiți ața dentară;
  • Folosiți o apă de gură.

 

Puteți aplica și alte măsuri pentru a preveni pierderea dinților, apariția cariilor și necesitatea tratamentului costisitor:

 

  • Reduceți alimentele și băuturile care contin mult zahar;
  • Mestecați gumă fără zahăr;
  • Vizitați cu regularitate medicul stomatolog, de câte ori vă recomandă.

 

Cauți un stomatolog Baia Mare pentru a te ajuta în procesul de prevenție dentară?

 

Iată locațiile la care ne găsești:

1. Str. Progresului, nr. 2A, Baia Mare. Telefon: 0362 424 228.

2. Bdul. Republicii, nr. 22, Baia Mare. Telefon: 0262 227 954.

3. Tineretului, str. Tineretului, nr. 9 - 11, Târgu Lăpuș. Telefon: 0746 906 368.

 

Lasă-te tratat doar de către cei mai buni medici. Atunci când cauţi stomatolog Baia Mare, te aşteptăm în clinicile iDentify!

Programează-te acum la o consultație!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.