Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Stomatolog Baia Mare: de ce să nu ignorați durerile de dinți

Durerea de dinți este un semn de avertizare că nu este totul în regulă. În cazul în care durerea de dinți este severă, este posibil să aibă ca rezultat un „apel telefonic pentru a face o vizită stomatologică de urgență, dar acolo unde durerea este mai puțin resimțită, este posibil să fiți tentați să amânați să contactați medicul stomatolog pentru a rezolva problema. În cele mai multe cazuri, ceea ce se întâmplă este că durerea de dinți se înrăutățește și o întâlnire devine inevitabilă. Din când în când, durerea de dinți poate fi resimțită mai ușor sau chiar poate dispărea prin intermediul medicamentelor luate, iar vizita la stomatolog este amânată și mai mult.

 stomatolog Baia Mare

 

Dantura noastră este importantă și orice semn de avertizare nu ar trebui ignorat, deoarece problemele dentare se vor agrava de obicei dacă sunt amânate.

 

În timp ce o reducere a durerii poate veni ca o ușurare, nu ar trebui să presupuneți că problema a dispărut. După toate probabilitățile, durerea va reveni, probabil chiar mai rău decât înainte. Chiar și fără durere, oricare ar fi cauza problema ar putea provoca daune suplimentare care vor necesita în cele din urmă un tratament mai extins și costisitor pentru a fi corectat.

 

Teama de dentist poate fi foarte greu depășită. Dar, în ciuda acestui fapt, ignorarea problemelor va agrava lucrurile și poate duce la probleme suplimentare dacă ignorați semnele de avertizare timpurie.

 

Orice disconfort reprezintă un semnal și, de îndată ce observați acest lucru, trebuie să vă contactați medicul dentist pentru a vă face o programare, indiferent dacă durerea este severă sau ușoară. Cu cât vei vizita mai repede un dentist, cu atât este mai puțin invaziv orice tratament.

 

În decursul vieții o persoană adultă se poate confrunta cu mai multe tipuri de afecțiuni ale cavității bucale. Cu toții știm că, durerea de dinți reprezintă una dintre cele mai intense dureri pe care o poți resimți chiar și pentru o singură dată în viață. Atunci când te doare un dinte nu te poți concentra asupra lucrurilor pe care trebuie să le rezolvi și orice lucru devine deranjant în jurul tău. În astfel de momente, este indicat ca pacientul să meargă la dentist pentru o evaluare corectă a problemei și pentru administrarea unui tratament potrivit situației în care se află.

 

Dar, de cele mai multe ori, majoritatea alegem să ignorăm durerea și vizita la dentist, lăsând problema să se agraveze, ajungând chiar și la extracție, în cazul unor dinți care puteau fi salvați dacă pacienții nu amânau vizita la medicul stomatolog.

 

Probleme dentare care pot fi întâlnite la adulți:

  • Boli ale gingiilor;
  • Dinți lipsă;
  • Sensibilitatea dentară;
  • Gura uscată;
  • Afecțiunile parodontale și pierderea osului;
  • Gingivita;
  • Dinții pătați;
  • Cariile.

 

Simptomele care sugerează că poți suferi de o problemă dentară sunt:

  • Respirația urât mirositoare;
  • Afte bucale;
  • Sângerare gingivală;
  • Dinți sensibili;
  • Durerea de dinți.

 

Iată consecințele afecțiunilor dentare netratate la timp:

 

Nu trebuie să ignorați durerea dinților, mai ales dacă este persistentă și durează câteva zile. Durerile de dinți ar putea fi semnul apariției cariilor, al unui dinte crăpat sau al unei infecții, iar un lucru pe care îl știm este că durerea orală nu este ceva care, de obicei, se îmbunătățește de la sine.

 

Programați-vă o vizită la dentist pentru a investiga problema cât mai curând posibil. Majoritatea simptomelor afecțiunilor dentare pot fi recunoscute doar în cadrul unei vizite la medicul stomatolog, iar pentru vindecarea problemei este necesară descoperirea adevăratei cauze a durerii resimțite. Cu cât vizita la stomatolog este făcută mai repede, cu atât mai devreme problema poate fi rezolvată cu ajutorul unui tratament potrivit.

 

Cauzele durerilor de dinți pot fi multiple, adesea acestea apar atunci când igiena orală este precară sau atunci când vizitele regulate la medicul stomatolog nu reprezintă o prioritate pentru pacient.

 

Caria dentară

În faza incipientă, caria nu provoacă dureri, dar pe măsură ce aceasta evoluează poate provoca sensibilitate și durere. Caria apare în momentul în care regulile de bază ale igieniei nu sunt respectate, iar alimentația este nepotrivită, bogată în alimente dulci sau acidulate.

 

Infecția dentară

Infecția apare în momentul în care o carie evoluată nu a fost tratată. Aceasta poate fi depistată chiar și cu ochiul liber, gingia inflamată reprezentând semnul cel mai evident al prezenței infecției.

 

Boala parodontală

Simptomele bolii parodontale sunt: respirația urât mirositoare, mobilitatea dinșilor și culoarea roșie a gingiilor.

Boala parondontală reprezintă inflamarea țesutul gingival, iar această afecțiune este consecința unei igiene orale precară, dar pot exista și alți factori care agravează această problemă.

 

În cazul bolii parodontale, este recomandat să se efectueze un tratament specific, cu o durată destul de lungă.

 

O serie de motive pentru care trebuie să vizitezi medicul stomatolog dacă ai dureri de dinți:

Așa cum am menționat și mai sus, recomandarea medicului stomatolog este soluția cea mai potrivită pentru orice afecțiune dentară cu care ne confruntăm:

  • Îți va fi prezentată cauza durerii
  • Durerea va fi calmată și afecțiunea rezolvată la timp;
  • Nu va mai fi posibiliă agravarea problemei;
  • Vei descoperi dacă ai și alte afecțiuni dentare;
  • Apelând la un stomatolog Baia Mare de la clinica iDentify vei beneficia de tratamente moderne, lipsite de durere.

 

Deși există foarte multe motive pentru care pacienții evită să vină la stomatolog, cum ar fi frica de dentist, de ace, de costuri, de durere, etc., stomatologia modernă oferă soluții personalizate pentru fiecare în parte.

 

Vizitează medicul dentist la primul simptom resimțit, pentru că prevenția dentară te scapă de tratamente complexe și costisitoare! În cazul în care simți orice mică durere sau disconfort, poți apela cu încredere la un stomatolog Baia Mare de la clinica iDentify.

 

Concluzionând, durerea de dinți nu trebuie ignorată niciodată. Durerile provocate de deteriorarea dinților se pot înrăutăți dacă nu sunt tratate. Chiar dacă nu este ceva grav, durerea de dinți poate indica o afecțiune serioasă, care necesită îngrijiri medicale urgente.

Tratamentul timpuriu poate salva un dinte și, în aproape toate cazurile, va împiedica revenirea durerii de dinți.

 

Contactați echipa noastră pentru a vă face o programare la un stomatolog Baia Mare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.