Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Importanța unui consult stomatologic periodic

consult stomatologic

 

Cu toții ne dorim să avem o dantură sănătoasă, fără existența unor afecțiuni endodontice, dar mai ales fără probleme ortodontice.


Ne dorim dinți albi și frumos aliniați, fără să facem nimic în privința sănătății orale, mai ales consult stomatologic periodic.

 

Este greu de spus, însă adevărat, faptul că o dantură frumoasă nu există fără anumite metode de profilaxie care să întrețină sănătatea dinților, dar și să prevină apariția afecțiunilor dentare de orice tip.

 

Tot ce este frumos, vine în urma unor compromisuri, sacrificii sau prin munca. În ceea ce privește o dantură sănătoasă și dinți albi, trebuie să ne “sacrificăm” pentru a putea respecta câteva reguli de bază ale igienei orale și de asemenea, trebuie să facem un “compromis”: din timpul nostru, trebuie o dată la șase luni să alocăm 1 oră pentru consult stomatologic periodic.

 

Foarte mulți pacienți sunt sceptici când vine vorba de consult stomatologic periodic. Ei se gândesc fie la faptul că medicii stomatologi vor doar să le ia banii pe consultație, deși pacienții nu au nicio problema dentară, fie că atât timp cât nu simt nicio durere în zona danturii, înseamnă că nu există nicio afecțiune. Însă acest lucru este complet GREȘIT!

 

Afecțiunile dentare, în starea incipientă, nu prezintă nicio durere pe care pacientul o poate lua în calcul și astfel să facă consult stomatologic. În momentul în care pacientul începe să simtă o durere atunci când consumă alimente sau băuturi reci sau calde sau și mai grav, atunci când durerea devine greu de suportat, abia atunci se duce la dentist.

 

Aceste probleme intervin în dorința de a avea niste dinți albi și o dantură sănătoasă.

În acest articol ne-am propus să vă oferim câteva motive pentru care un consult stomatologic periodic este necesar.

  • Examinarea cavității bucale și a structurilor înconjurătoare
    Consultul începe cu o discuție între medic și pacient. Pacientul informează medicul asupra oricăror schimbări ce s-au produs de la ultima vizită sau schimbări pe care pacientul le simte.

Medicul examinează atât dantura, cât și gingiile sau alte țesuturi pentru a putea depista orice afecțiune.

  • Igienizarea cavității orale
    Igienizarea cuprinde procedurile de detartraj, periaj profesional, duș bucal cu air flow. Aceste proceduri au ca rol eliminarea bacteriilor din cavitatea bucală. Detartrajul este metoda prin care tartrul este îndepărtat, ulterior se folosește și periajul profesional și dușul bucal cu air flow pentru a se asigura o curățare perfectă a danturii.
  • Depistarea unor carii
    Cariile descoperite în faza incipientă sunt mult mai ușor de rezolvat și de asemenea mult mai ieftin. Unele probleme endodontice nu au nevoie de anestezie, deoarece fiind foarte mici, acestea nu produc durere pacientului. În momentul în care pacientul se prezintă la stomatolog cu o durere în zona afectată, acesta este un semn că afecțiunea a ajuns la nerv, iar pentru a putea rezolva această problemă, medicul stomatolog are nevoie de mai multe ședințe de tratament. Poate acesta este cel mai important motiv pentru care oamenii ar trebui să se gândească de doua ori atunci când amână un consult stomatologic.
  • Controlul obturațiilor, lucrărilor protetice sau implanturilor dentare
    Dacă pacientul are anumite tratamente sau proceduri existente cu atât mai mult trebuie să vină la consult stomatologic periodic. Implantul dentar, spre exemplu, are nevoie de o îngrijire atentă și corespunzatoare pentru a avea o durată de viață cât mai mare. Medicul stomatolog, în cadrul unei consultații va observa orice procedură pe care pacientul a suferit-o și analizând-o atent îi va putea spune pacientului în ce stadiu se află.

 

Este important să nu credem că odată rezolvată o problema, nu trebuie să mai vizităm stomatologul. Chiar și aceste lucrări, perfect realizate, se pot deteriora daca nu avem grijă de ele și dacă nu respectăm regulile de igienă dentară.

 

Acestea sunt cele mai importante motive pe care oamenii ar trebui să le ia în calcul în momentul în care se gândesc că o consultație periodica la stomatolog nu înseamnă decât pierdere de timp și bani.

 

Înainte să ne gândim cât de mult ne dorim dinți albi, ar trebui să ne gândim dacă avem afecțiuni dentare despre care nu știm. Afecțiuni dentare ce, cu timpul, se vor transforma în adevărate probleme, mult mai mari și complexe.

 

Scopul Clinicii iDentify este de a oferi pacienților săi o gamă largă de servicii stomatologice de înaltă calitate, într-o ambianță plăcută, cu echipamente de ultimă generație.

 

În cadrul Clinicii iDentify puteți beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuală, atât din punct de vedere estetic, funcțional, cât și al durabilității.

 

În clinica nostră, prin atenția și profesionalismul personalului, precum și prin ambientul modern, împreună cu tehnologia de ultimă generație, începând  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar și materiale, până la instalația de radiologie intraorală, prin toate acestea dorim să obținem o atmosferă plăcută și sigură pentru pacienții noștri.

Programează-te acum!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.