Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Fluorizarea dentară întăreşte dinţii şi previne apariţia cariei

Tratamentul cu fluor al dinţilor (fluorizarea dentară) aparţine specialităţii de stomatologie profilactică şi este o formă de terapie dentară efectuată de către medicul stomatolog pentru a fi prevenită apariţia cariei dentare. Prin urmare, dacă intenționați să vă mențineți o sănătate orală bună, este necesară o vizită la medic.

 

După cum se ştie, sursa de fluor a organismului sunt alimentele şi, bineînţeles, apa. Dar tratamentul clinic cu fluor este important nu numai pentru adulți, ci și pentru copiii care și-au pierdut deja dinții din lapte, iar dinții permanenți au început să le crească.

 

Fluorul este important la orice vârstă

 

Cu siguranță este important ca şi sugarii și copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 16 ani să aibă contact cu fluorul. Acesta este intervalul de timp în care apar dinţii de lapte (primii dinţi) și dinţii permanenți.

 

Noi cercetări indică faptul că fluorurile topice – din pastele de dinți, clătirile orale cu apă de gură fluorurată și tratamentele cu fluor – sunt la fel de importante în combaterea cariilor dentare ca și în întărirea dinților în curs de dezvoltare.

 

Dar în acest articol vorbim despre tratamentul cu fluor aplicat în cabinet adulţilor şi vă oferim câteva sfaturi şi îndrumări pentru ca sănătatea dvs. orală să nu reprezinte motiv de îngrijorare pentru dvs. sau pentru membrii familiei dvs. (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Afecţiunea principală pe care o vizează şi o previne tratamentul profilactic de fluorizare este caria dentară, afecţiune foarte frecventă în rândul adulţilor de toate vârstele. Fireşte că, din pricina vârstei, a îmbătrânirii efective a dinţilor, a anilor lungi de expunere la bacterii, adulţii sunt mult mai predispuşi la a dezvolta caria dentară decât copiii.

 

profilaxie dentara baia mare, profilaxie dentara baia mare pret, fluorizare dentara baia mare pret

 

Cauze ale cariei dentare: atacurile acide şi zaharurile

 

Fluorul vă protejează dinții de atacurile acide care ar putea produce cariile dentare în lipsa unui tratament adecvat.

 

Asemeni cauzei de producere a plăcii dentare bacteriene, zahărul, alături de atacurile acide, este şi el cauză importantă pentru producerea cariilor dentare.

 

De aceea, pentru reducerea posibilităţilor de apariţie a cariei dentare, cu toate complicaţiile aferente ei (care pot merge până la pierderea dintelui), precum şi  pentru prevenirea apariţiei respiraţie urât mirositoare, la un moment dat în viaţă se impune efectuarea unui tratament cu fluor (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

Cine are nevoie cel mai mult de tratamentul cu fluor?

 

Necesitatea efectuării unui tratament profilactic de fluorizare vizează toată lumea, dar există şi cazuri în care efectuarea tratamentului se impune cu stringenţă. Numai medicul stomatolog, profesionist cu experienţă al domeniului, este cel care poate aprecia şi indica gradul de oportunitate clinică a procedurii.

 

  • De pildă, dacă aveți un istoric al cariilor dentare, este limpede că aveţi nevoie de un tratament de remineralizare fluorică.

 

  • De asemenea, se ştie că boala gingivală este prima cauză a bacteriilor prezente în gură şi care netratată poate de asemenea, genera apariţia cariilor dentare. Dar tratamentul cu fluor este foarte eficient în distrugerea majorităţii bacteriilor din gură, mai ales când este efectuat la timp (Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare).

 

  • Pe lângă cele de mai sus, există pacienţi care prezintă o afecţiune numită “gură uscată”, şi care este cauzată de producerea insuficientă de salivă – cea care spală resturile de particulele alimentare din cavitatea bucală. Dacă nu este produsă în cantitate suficientă pentru a exercita a-cest rol, particulele alimentare devin restante şi produc cariile dentare.

 

În concluzie, fluorul este imperios necesar în sănătatea noastră orală generală.

 

Iar cantitatea suficientă de fluor, care completează pierderile, poate fi obţinută fie printr-un tratament de fluorizare dentară, fie prin perierea dinţilor de cel puţin două ori pe zi (şi este indicat după orice priză alimentară) cu pastă de dinți îmbogățită cu fluor sau clătirea gurii cu o apă de gură fluorurată.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat! 

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Stomatolog Baia Mare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.