Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Efectuat din vreme, tratamentul cariei dentare este unul simplu şi eficient

Aţi început să observaţi apariţia de pete pe dinţi sau aţi început să simţiţi dureri uşoare? În aceste cazuri este posibil să fi început un proces de dezvoltare de carie. Luaţi foarte în serios problema, nu o neglijaţi şi nu întârziaţi tratarea ei, căci, netratată, caria poate provoca leziuni grave ale dinţilor!

 

Iar leziunile, avansând în timp, pot duce la compromiterea şi pierderea dintelui. Prezentaţi-vă la medicul stomatolog cât mai din timp, pentru a vă scuti de durere, disconfort şi pentru ca şanse-le de a vă salva dintele să fie cât mai mari!

 

Caria dentară este un fenomen care poate fi prevenit printr-o igienă dentară consecvent practicată şi prin metode clinice profilactice. Dar vizita periodică la medicul dentist este general valabilă şi o puteţi realiza la intervale periodice.

 

Astfel depistată, caria nu are timp de dezvoltare, de extindere, iar stadiul ei incipient, afectarea minoră a structurii osoase dentare poate fi remediată printr-o simplă plombă.

 

Cu cât vă hotarâţi să mergeţi la medic mai târziu, cu atât tratamentele şi procedurile viitoare aferente lor vor fi mai complicate, mai consumatoare de timp şi energie prin şedinţele clinice multiple şi mai costisitoare (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

carie dentara, carie dentara baia mare, tratament carie dentara, tratament carie dentara baia mare

 

Cum se formează şi evoluează caria dentară?

 

O carie dentară se formează atunci când acidul produs de bacteriile conținute în placa dentară afectează smalțul dinților duri și, pătrunzând, ajunge la porțiunea mai moale de sub dinte, numită „dentină”.

 

Odată ce dentina este infectată, există șansa de a se forma un abces, care poate fi tratat numai printr-o procedură de canal radicular sau, în cazul unei infecţii avansate, când tratamentul de canal nu mai dă rezultate, se impune ultima soluţie, cea chirurgicală: extracţia dintelui bolnav.

 

Căi de abordarea clinică a cariei dentare

 

Există patru metode generale de abordare clinică a cariilor dentare, în funcție de gravitatea lor, care se practică cu deosebit succes de către reputaţii experţi stomatologi ai clinicii de top iDentify, din Baia Mare (Dentist Baia Mare).

 

1. Umplerea cavităţii, adică plombarea ei;

2. Tratament endodontic, sau tratamentul canalului radicular (daca a fost afectat și nervul), urmat de pivot de fibră de sticlă și obturație sau coroană dentară;

3. Aplicarea unui inlay ceramic (dacă mai mult de 40% din structura dintelui a fost distrusă);

4. Extracție, dacă rădăcina dintelui și/sau coroana acestuia sunt compromise.

 

Despre metodele procedurale ale tratamentului cariei dentare

 

Semnele unei afectări carioase incipiente sunt, după cum am spus, în primul rând, decolorările sau petele albe sau negre care apar pe dinte. Dentistul le curăţă bine cu o piesă dentară manuală şi apoi umple cavitatea cu un material de umplere foarte moale și flexibil (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare).

 

Datorită acestei consistente a lui iniţiale, materialul, asemănător unei paste, prin întindere uniformă, umple şi compactizează toate spaţiile cu probleme ale dintelui, după care, prin lumina unei lămpi speciale, substanţa se întăreşte. Lumina acţionează asupra materialului de umplere, care, în nu mai mult de 20-30 de secunde, devine foarte dur.

 

Dar, la momentul întârziat la care v-aţi decis să consultaţi medicul stomatolog, structura osoasă poate fi suficient de deteriorată încât să impună utilizarea de plombe metalice mari pentru salvarea dintelui.

 

În acest caz, medicul vă va sfătui să recurgeţi la tratamentul protetic cu coroană dentară. Dar, pentru ca acesta să fie posibil, dintele trebuie pregătit prin şlefuire la nivel de bont dentar (structura dentară tronconică ce rămâne), pentru a putea primi în condiţii corespunzătoare microproteza.

 

Apoi se ia o amprentă (negativul), pentru ca pe modelul din ghips ce rezultă din umplerea ei (pozitivul) şi care este replica fidelă a situaţiei dvs. dentare (ce include, fireşte, ca piesă principală, bontul dentar) să vi se confecţioneze, în laborator, coroana dentară.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi ortodonţi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.