Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Detartrajul şi lustruirea trebuire realizate de către medicul cosmetician dentar (igienist)

Este un lucru normal, este un lucru firesc şi este un lucru recomandat acela de a vă frecventa regulat medicul stomatolog, o dată pe lună. Relaţia dvs. cu acesta poate fi chiar una mai veche, aţi devenit între timp prieteni, consultul şi tratamentul s-au transformat în nişte activităţi chiar plăcute.

 

detartraj dentar, identify baia mare, curatarea dintilor

 

Dar parcă simţiţi că ceva nu este în regulă, că aţi dori ceva mai mult de la specialist. Explicaţia şi realitatea este aceea că, în legătură cu necesitatea albirii dinţilor dvs., procedura trebuie întreprinsă de către un medic care stăpâneşte domeniul cosmeticii dentare – albire, detartraj –, care este un foarte bun igienist, ori acest lucru nu se întâmplă cu toţi medicii stomatologi obişnuiţi, cei care acoperă preponderent sectorul tratamentelor şi procedurilor de însănătoşire dentară.

 

Fiecare specialitate stomatologică necesită expertul său pentru ca treaba să fie făcută aşa cum trebuie. Iar acest lucru este resimţit până la urmă (sau de la început) de către pacient.

 

Ce sunt, de fapt, detartrajul şi lustruirea?

 

Cuvintele detartraj şi lustruire sunt similare cu acelea de detartraj şi curăţare sau curăţare dentară. Dar termenul “curăţare” nu se referă la curăţarea obişnuită, pe care o face fiecare în toaleta lui de apartament, ci la procedurile stomatologice de cosmetică dentară – detartraj, lustruire, periere profesionistă, prophy jet airflow (curăţare profilactică). Iar detartrajul se referă la desprinderea de pe suprafaţa dentară a tartrului, a plăcii calcificate de pe dinţi.

 

Iar lustruirea chiar acest lucru înseamnă: lustruirea dinţilor şi îndepăratrea petelor cu puţină pastă prophy, pe bază de particule de siliciu.

 

Folosite pentru lustruirea dinților pacienților în timpul şedintelor prophy standard de curăţare dentară, pastele prophy sunt printre materialele dentare cele mai frecvent utilizate. Ambalate în general în cupe de unică folosință, aceste paste sunt disponibile într-o gamă largă de granula-ţii și arome, pentru a oferi igieniştilor dentari puterea de lustruire de care au nevoie și pacienți-lor aroma pe care o preferă.

 

Aceste materiale ar trebui să ofere clinicienilor cosmeticieni și pacienților efectele dorite, în timp ce aceştia din urmă îşi curăţă uşor dinții. Păstrarea la îndemână a unei largi varietăți de arome ajută pacienții să îşi exprime opțiunea și le crește nivelul de confort în cabinetul dentar.

 

Toate acestea şi multe altele se găsesc regulat în arsenalul experţilor dentişti cosmeticieni ai Clinicii de top iDentify - Dentist Baia Mare, stomatologi cu vastă experienţă şi care vor şti să vă aplice tratamentul de înfrumuseţare dentară optim.

 

Experienţa de cabinet a pacientului

 

Da, este o realitate: în timpul procedurilor, pacientul urmăreşte în minte ceea ce face medicul.

Graficare, sondare parodontală ... “De ce nu a insistat mai mult în cercetarea deteriorărilor? Poate că ar fi putut să petreacă un pic mai mult timp verificând stadiul actual, afectat al dinţilor…”, se întreabă pacientul. Apoi, detartrajul cu ultrasunete și câteva lovituri cu instrumenetele de detartrare manuale... „De ce este atât de multă apă?” Prophy, fluoride, şi gata…

 

La final, el se întreabă dacă acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul celorlalţi pacienţi ai acestui doctor şi dacă şi ei au resimţit acelaşi disconfort. Sau setul lor de dinţi a fost tratat în alt mod?...

 

Iar peste toate, el se întreabă pe sine firesc: “De ce nu am fost, pentru această cosmetică dentară, la un igienist dentar, la un expert în acest domeniu stomatologic?”.

 

Neplăcerile trebuie evitate

 

Desigur, pacientul poate apela la serviciul vreunui prieten care se ocupă cu aşa ceva, dar răspunsul principal la întrebarea de mai sus este simplu: din cauză că la cabinetul stomatologic pe care pacientul l-a frecventat până acum pur şi simplu nu există un igienist dentar, un medic stomatolog cosmetician specializat în astfel de proceduri de curăţare şi înfrumuseţare.

 

Există însă larg răspândită temerea legată de utilizarea mai mare de către igienişti a instrumentelor de detartrare manuale decât o fac dentiştii. De obicei, stomatologii obişnuiţi folosesc doar detartrajl cu ultrasunete, dar igienistul dentar foloseşte atât ultrasunetul, cât şi instrumentele şi procedurile manuale – ceea ce creşte durata tratamentului.

 

Pe lângă aceasta, instrumentele manuale folosite pot cauza neplăceri dacă nu sunt mânuit cum trebuie, în mod profesionist. Există chiar reclamaţii şi comentarii negative la adresa modului dureros în care au fost atinse, în timpul procedurii de curăţare, gingiile şi dinţii sensibili.

 

Găsiţi-vă un expert în domeniul cosmeticii dvs. dentare!

 

La capătul tuturor acestor experienţe proprii, pacientul poate aprecia că atenţia asupra celui care îi lucrează în gură trebuie să mare. Oricine îşi doreşte un detartraj şi o lustruire realizate de către un expert. Iar experienţele duc toate la o singură conluzie: aceea că igienistul dentar se pricepe mult mai bine la aceste proceduri stomatologice decât medicul dentar obişnuit.

 

Găsirea unui astfel de specialist este un lucru esenţial în demersul pe care doriţi să vi-l întreprindeţi.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi cosmeticieni de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify - Dentist Baia Mare, specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

dentist baia mare, stomatolog baia mare, identify, detartraj dentar

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.