Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Despre alternativele eficiente la detartrajul dentar clasic, prin răzuire şi lustruire

Detartrajul dentar este o procedură foarte curentă de revigorare a aspectului dinţilor dvs. afectaţi de decolorări şi  pete inestetice, ce aparţine domeniului stomatologic al cosmeticii dentare şi care trebuie efectuat de către un specialist dentar igienist.

 

dentist baia mare, detartraj dentar baia mare, identify baia mare

 

Detartrajul dentar, asa după cum îi arată şi numele, este o procedură stomatologică destinată eliminării tartrului și a plăcii de pe suprafețele dinților. De asemenea, detartrajul este una dintre cele mai eficiente modalităţi de tratament aplicat bolii gingiilor, înainte ca aceastea să devină severă şi să ducă la complicaţii ce necesită un tartament mult mai îndelungat, mai complex şi mai costisitor.

 

Suntem tentaţi, când observăm că dinţii noştri arată galbeni şi pătaţi, să apelăm imediat la acest tratament întineritor, să începem imediat a ne interesa unde putem găsi cel mai bun medic stomatolog cosmetician, fără a lua în calcul faptul că, la tratamentul de detartraj efectuat în cabinet, există alternative foarte eficiente.

 

Medicii stomatologi de top ai Clinici iDentify - Dentist Baia Mare sunt bucuroşi a vă prezenta 5 alternative la detartarj, pe care este bine să le cunoaşteţi din vreme.

 

Se ştie că bolile parodontale reprezintă unul dintre motivele de pierdere a dinţilor. Pentru astfel de afecţiuni ale mucoasei gingivale şi osului parodontal, sunt disponibile multe tratamente. Detartrajul reprezintă, desigur, un important remediu la această afecţiune, căci el curăţă profund tartrul şi placa depusă în timp pe suprafaţa dinţilor şi în buzunarele parodontale situate de obicei în gingii şi stimulează eliminarea toxinelor chiar de la nivelul profund al rădăcinilor dentare.

 

Alternative la detartrajul tradiţional

 

Dar iată mai jos o listă cu alternative la detartrajul dentar (la detartrajul dentar tradiţional, prin răzuire):

 

  • 1. Detartrajul cu ultrasunete

 

O procedură rapidă, din familia detartrajelor, de eliminare a tartrului de pe suprafaţa dinţilor. Se foloseşte un vârf de detartrare care vibrează cu o frecvență a ultrasunetelor cuprinsă între 18 kHz și 32 kHz. La nivelul acestui vârf activ se generează, desigur, căldură, dar ea este răcită cu jet de apă, iar în cadrul procedurii clinice este esenţială deplasarea vârfului peste dinţii mineralizaţi pentru îndepărtarea plăcii.

 

A se ţine cont de faptul că instrumentul de detartraj nu trebuie utilizat mai mult de 10 secunde pe un dinte individual şi nu trebuie apăsat pe suprafaţa dentară; el trebuie utilizat cât mai delicat, dar şi eficient în acelaşi timp.

 

  • 2. Periowave

 

Tehnica se numeşte Periowave şi este bazată pe o lumină laser combinată cu o soluţie fotosensi-bilizantă, concepută special pentu a ucide bacteriile toxice ce se dezvoltă odată cu boala gingiilor. Rolul ei este de a elimina calculii produşi în buzunarele gingivale şi de a ameliora bolile gingivale.

 

  • 3. Vita Pick

 

Tehnica Vita Pick are ca efect de uciderea bacteriilor dăunătoare din buzunarele gingivale, similar tehnicii Periowave, dar metoda de realizarea a acestui efect este diferită: în acest caz se utilizează aplicatorul Vita Pick, care are dimensinile unui stilou reutilizabil şi durabil, conceput pentru a furniza soluții antiseptice eficiente, compuse din soluție de peroxid de hidrogen și sare, în buzunarele gingivale mai adânci de 12 mm, și a elimina astfel toxinele bacteriene.

 

  • 4. Gelul de metronidazol

 

Se ştie că metronidazolul este un agent antiinfecţios. Ştim acest lucru din reţetele furnizate de către medicul stomatolog atunci când ne confruntăm cu infecţii dentare şi abcese deosebit de neplăcute, dar iată că metronidazolul reprezintă şi o alternativă bună la detartrajul profund şi la netezirea radiculară (curăţarea subgingivală a rădăcinilor dentare de depunerile de placă şi tartru) aplicată adulţilor. Este conceput pentru a trata infecțiile dentare de origine bacteriană de pe suprafețele dinților. Nu este recomandat dacă sunteți alergic la medicamente noi.

 

  • 5. Straturile de țesut moale

 

Placa şi bacteriile toxice din rădăcinile dinţilor pot fi eliminate prin utilizarea de către medicii stomatologi (Clinica iDentify - Dentist Baia Mare) a laserelor. Prin această procedură, bacteriile acumulate în buzunarele gingivale sunt captate şi astfel vă scutesc de viitoare vătămâri dentare şi dureri asociate cu diferite boli ale gingiilor, cauzate de formarea plăcii dentare.

 

Acest articol este realizat de către scriitorul expert în directă colaborare cu medicii stomatologi specializaţi în probleme de cosmetică dentară, pentru a vă putea oferi cele mai bune informaţii în acest domeniu.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi cosmeticieni de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify - Dentist Baia Mare, specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te acum pentru o consultație la clinica iDentify - Dentist Baia Mare!

detartraj dentar baia mare, dentist baia mare, identify baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.