Stomatologie Baia Mare - Întrebări frecvente despre sănătatea dentară a copilului tău
Educarea copiilor despre importanța unei bune igiene orale este o etapă care necesită atenție și dedicare din partea părinților.
Crearea unei rutine dentare solide pentru copil la o vârstă fragedă va ajuta la stabilirea unor obiceiuri bune și la prevenirea posibilelor probleme stomatologice.
Cariile sunt una dintre cele mai răspândite boli în rândul copiilor. Dacă o carie, sau o altă problemă de sănătate orală, rămâne netratată, poate provoca disconfort și poate afecta sarcini comune, cum ar fi mâncatul, dicția, etc.
iDentify – stomatologie Baia Mare îi încurajează pe părinți să rămână la curent cu sănătatea dentară a copiilor lor.
Iar, pentru a vă ajuta să vă asigurați că, copii voștri au un zâmbet sănătos, am întocmit o listă cu cele mai frecvente întrebări care raspund la toate curiozitățile și preocupările voastre. De altfel, vrem să vă simțiți încrezători că la noi primiți cele mai avansate servicii stomatologice disponibile pentru copii voștri.
Părinții care vin în clinica noastră stomatologica au un lucru în comun: ei vor ceea ce este mai bine pentru copiii lor. Acesta este și obiectivul nostru.
Pentru că vrem să facem tot ce putem pentru a ajuta, am decis să răspundem la unele dintre cele mai comune întrebări pe care le primim în clinica noastră. La urma urmei, cine mai bine să răspundă decât un stomatolog cu experiență?
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine sănătatea orală a copilului și opțiunile disponibile, consultați informațiile furnizate mai jos.
1. Când trebuie să-mi duc copilul pentru primul control stomatologic?
Este bine ca prima vizită la stomatolog să aibă loc la apariția primului dinte. În plus, vizitele regulate la medicul stomatolog crează un obicei sănătos pentru copil, îi elimină acestuia posibilele frici și conturează un stil de viață bazat pe prevenție, extrem de benefic viitorului adult.
În cadrul vizitei la clinica iDentify – stomatologie Baia Mare, părintele are ocazia să primească informații prețioase despre:
- Alimentația copilului pentru a preveni cariile;
- Metode de îngrijire a dinților acasă (ce tip de periuță să folosească, pastă, ață dentară/duș bucal);
- Simptome ale erupției dentare, metode de ameliorare a efectelor lor;
- Suplimente alimentare;
- Obiceiuri vicioase (folosirea suzetei, sugerea degetului);
- Măsuri de prim ajutor de traumatisme la nivel oral.
2. De ce are nevoie copilul meu să fie văzut de un specialist pedodont?
Tratamentul dentar pentru copii diferă de îngrijirea dentară obișnuită a adulților. Medicul pedodont este specializat în tratarea problemelor specifice copiilor. Specializarea lor înseamnă ani în plus faţă de facultatea de medicină, ani în care s-a pregătit teoretic şi practic pentru interacţiunea cu copii şi tratarea lor.
3. Cât de des ar trebui să-mi duc copilul la stomatolog?
În medie, medicii stomatologi vă recomandă să vă duceți copilul la fiecare șase luni pentru un control de rutină, pentru a evita afecțiunile dentare care pot apărea. Frecvența poate varia în funcție de sănătatea lor orală personală, așa că, consultați medicul stomatolog pentru a vedea ce le recomandă.
4. La ce vârstă ar trebui să înceapă să folosească pasta de dinti și cât de mult trebuie utilizată?
Vârsta recomandată pentru a începe să folosească pasta de dinți fluorizată la copii este de trei ani. Până atunci, curățați dinții copilului cu apă și o periuță de dinți cu perii moi. Odată ce copilul a împlinit vârsta de trei ani, părinții ar trebui să supravegheze periajul și să le permită să nu folosească mai mult decât cantitatea de pastă de dinți de dimensiunea unui bob de mazăre.
5. Care este cea mai buna periuță de dinți pentru copii?
Căutați o periuță de dinți care să aibă un cap mic și perii moi, din nailon.
Sfat Pro: Găsirea unei periuțe colorate, cu lumini sau imagini cu personajele lor de desene animate preferate, vă pot ajuta în procesul de îngrijire dentară a copilului vostru.
6. Cum tratez o durere de dinți a copilului?
Pentru a vă asigura că totul este în regulă, sunați și programați o întâlnire cu medicul stomatolog pentru a putea examina în detaliu dintele. La iDentify – stomatologie Baia Mare ne puteți contacta la numărul: +40 262 227 954.
7. Sănătatea dinților copilului este afectată de dietă?
Răspunsul este cu siguranță DA. Cel mai bine este să se evite dulciurile, mâncărurile lipicioase și gustările dintre mese sau să fie urmate și de un periaj corect. Fructele, legumele și brânza sunt exemple de alimente care nu afectează dinții într-o mare măsură.
8. Care sunt cel mai des întâlnite proceduri stomatologice efectuate la copii?
În pedodonție cel mai des tratament folosit este curățarea cariilor și plombarea dinților. Această manoperă se poate face prin mai multe tehnici (cu freze, cu laser, manual cu instrumente speciale) în funcție de gradul de cooperare al copilului și de gradul de afectare a structurilor dinților.
Altă procedură din gama de stomatologie la copii este reprezentată de sigilarea dinților. Aceasta este non-invazivă, presupune curățarea prin periaj a unei suprafețe ocluzale (cea pe care se mușcă) a unui dinte fără carie și umplerea zonelor retentive cu o rășină foarte fluidă care se întărește cu ajutorul unei lămpi speciale.
De ce să vii cu copilul la medicul pedodont la clinica iDentify – stomatologie Baia Mare?
Suntem adepții principiului “prevenție și minimă intervenție”, respectiv tratarea cauzelor și nu doar a simptomatologiei afecțiunilor dentare. De aceea, venim în întâmpinarea nevoilor de sănătate dentară ale copiilor, prin soluții complete de profilaxie și prevenție, cum ar fi sigilarea dinților sau fluorizarea lor, astfel încât să fim cu un pas înaintea oricăror afecțiuni ce ar putea apărea.
Vizitele periodice la medicul stomatolog pentru copii, vitale pentru sănătatea lor!
Asigură-te că dantura celui mic nu ascunde afecțiuni pe care tu nu le vezi!
Lasă-ne un comentariu