Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Pedodontie

Durerea de dinţi, cea mai neplăcută durere resimţită de către copil. Cauze şi remedii

Durerea de dinţi este poate cea mai neplăcută durere pe care o resimte un copil. Dacă între-baţi orice copil care este cea mai nesuferită durere pe care a simţit-o, vă va spune fără ezitare: “durerea de dinţi”.

 

Aceasta, din cauza faptului că durerea de dinţi este violentă, acută, iar copilul nu este înarmat cu doza de înţelegere şi răbdare pe care o deţine tânărul sau adultul.

 

Există diferite cauze ale durerii dentare, medicii specializaţi în stomatologie pediatrică ai reputatei clinici iDentify, din Baia Mare, putându-vi-le explica şi găsi cele mai bune soluţii de tratament pentru îndepărtare lor din gura copilului dvs. şi refacerea pe termen lung a dintelui/ dinţilor afectaţi (tratamente dentare copii Baia Mare).

 

Medicii pedodonţi de aici acordă o mare importanţă şi profilaxiei şi prevenţiei, fiind pasionaţi de munca lor, de abordarea problemelor la copii în modul cel mai adaptat vârstei şi cel mai eficient. Materialele folosite sunt ecologice, bio-active, iar procedurile sunt minim-invazive.

 

Aceşti medici pasionaţi de munca lor şi iubitori de copii vă vor spune că există diferite cauze ale durerilor dentare.

 

tratamente dentare copii, tratamente dentare copii baia mare, durere dentara, durere dentara copii

 

Cauze ale durerii dentare la copii

 

  • Cariile dentare

 

Cariile dentare, de pildă, constă în cavităţi formate în dinte/dinți. Proces de erodare cauzat de  consumul de dulciuri în exces. Resturile alimentare remanente reacționează cu acidul din gură, şi astfel se formează cariile.

 

Dacă pulpa din interiroul dintelui este afectată, atunci durerea se va produce pe măsură ce vasele de sânge și nervul sunt afectate.

 

  • Erupţia dentară

 

De asemenea, erupţia dentară (spargerea mucoasei gingivale şi ieşirea dintelui de lapte la su-prafaţă) este, fireşte, însoţită de durere.

 

  • Ruperea (fracturarea) dintelui

 

Joaca este adesea cauzatoare de accidente ce se soldează cu ruperea, cu fracturarea dintelui sau, foarte adesea, a dinţilor.

 

  • Periajul

 

Periajul prea puternic poate provoca uzura și ruperea dinților.

 

  • Gingivita

 

Boala gingiilor apare atunci când copilul se confruntă cu inflamaţii ale gingiilor. Este, în princi-pal, cauzată de prezenţa unei carii care evoluează către rădăcina dintelui şi poate provoca şi abces gingival.

 

Apare, în principal, datorită formării cariei dentare și răspândirii sale către rădăcină. Poate provoca abces în gingii (tratamente dentare copii Baia Mare).

 

  • Extracţia dentară şi conservarea spaţiului dentar

 

O extracţie dentară poate lăsa în zona respectivă o durere timp de câteva zile.

 

Dacă un dinte de lapte se confruntă cu o carie, mai ales dacă este vorba despre premolar, cel mai indicat lucru de făcut este de a extrage, de a scoate dintele, căci infecţia se poate răspândi şi de foarte multe ori chiar o face, la nivelul gingiilor.

 

Dar acel spaţiu dentar poate fi afectat de această problemă, iar spaţiul trebuie să fie în bună stare de sănătate pentru dintele permanent care va apărea în acel loc. De aceea el trebuie foar-te bine tratat şi conservat, tratamente în timpul cărora copii pot resimţi dureri în acea zonă.

 

Remedii ce stau părinţilor la îndemână în casă

 

Ori de câte ori, în calitate de părinţi, aveţi de-a face cu o durere cauzată de o carie, trebuie i-mediat să duceţi copilul la dentist.

 

Dar nu întotdeauna copilul poate fi dus la dentist în acea clipă în care apare durerea – noaptea sau într-un moment total nepropice unei vizite medicale la cabinet. În această situaţie aveţi, în casă, la îndemână câteva soluţii de moment, care merită încercate:

 

Aplicarea uleiului de cuișoare (trebuie să îl aveţi în dotare, în casă) în zona afectată o poate amorţi, iar persoana nu va mai simți durerea (tratamente dentare copii Baia Mare).

 

Este cunoscută, de asemenea (şi la adulţi), metoda aplicării unui pacheţel cu gheaţă în zona afectată, în zona dureroasă. Gheaţa se înfăşoară într-un tifon mic şi se aşează în acea zonă, ceea ce duce la amorţirea ei.

 

Alte remedii de moment sunt:

  • căldura, apa fierbinte aplicată pe exteriorul obrazului;
  • clătirea cu soluţie uşoară de sare fierbinte – acest lucru trebuie făcut în mod repetat, de 2-3 ori pe zi, şi nu trebuie folosită apa rece.

 

Există în farmacii şi sirop de paracetamol, al cărui dozaj trebuie adaptat vârstei copilului. Dar pot fi utilizate şi alte analgezice.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii dinţilor copilului dvs., sprijinul medicilor stomatologi pedodonţi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Stomatolog Baia Mare!

tratamente dentare copii, tratamente dentare copii baia mare, durere dentara, durere dentara copii

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.