Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Pedodontie

De confortul primei vizite cu copilul la cabinet depinde viitoarea lui şi a dvs. linişte

Primii dinţi ai copilului dvs. sunt dinţii de lapte, care sunt dinţi provizorii, dinţi care se schimbă cu cei definitivi, dar aceasta nu înseamnă că şi aceşti mici dinţi, de un alb tânăr, sclipitor, nu au nevoie de aceeaşi atenţie ca şi ceilalţi, de o conştiincioasă îngrijire.

 

Sănătatea dentară acum se formeză pentru întreg viitorul adult, deoarece dinții primari (de lapte) îndeplinesc unele funcții extrem de importante.

 

Importanţa dinţilor primari şi conservarea, pentru dinţii adulţi, a spaţiului dentar

 

În primul rând, dinții primari servesc drept ghiduri pentru erupția dinților permanenți (adulți), menţinând în bune condiţii spațiul în care vor erupe acești dinți noi.

 

Reputaţii medici pedodonţi ai clinicii de top iDentify, din Baia Mare, care vă aşteaptă pentru orice fel de tratament adresat dinţilor copiilor dvs., dar şi pentru “prevenţie şi minimă intervenţie” (principiu profesional), ştiu să acorde toată atenţia prezervării optime a a cestui spaţiu pentru viitor (stomatologie copii Baia Mare).

 

Cuspizii (vârfurile) dinților permanenți împing, de fapt, rădăcinile dinților de lapte, determinându-i să facă loc erupţiei lor (străpungerii mucoasei gingivale şi ieşirii la suprafaţă). În acest fel, dinții adulţi își pot ocupa locul potrivit în arcada dentară.

 

Mai mult decât atât, dinții primari ai copilului dvs. vor fi acolo pe parcursul celei mai mari părţi a copilăriei, ajutându-l pe copil să muște, să mestece și să vorbească. În primii șase ani, băiatul sau fata se va baza exclusiv pe dinții primari pentru a îndeplini aceste funcții importante.

 

Până în jurul vârstei de 12 ani, copilul dvs. va avea un amestec de dinți primari și permanenți. Aveţi, ca părinte, datoria de a vă asigura că acești dinți rămân sănătoși și se pierd pe cale naturală, la timpul potrivit.

 

stomatologie copii baia mare, tratamente dentare copii, tratamente dentare copii baia mare

 

Câteva elemente de evoluţie şi anatomie dentară

 

Sunt 20 de dinţi de lapte în gura copilului dvs., care încep să apară de obicei între vârsta de şase şi cea de nouă luni, deși, în unele cazuri, pot începe să apară încă de la trei luni sau în decurs de douăsprezece luni.

 

Cei care erup primii sunt cei doi dinţi frontali inferiori, urmați de cei doi dinți superiori. Urmează primii molari, urmați de canini. Desigur că erupţia este, de cele mai multe ori, dureroasă pentru bebeluş, creîndu-i acestuia disconfort.

 

Există însă nişte cursuri care vă pot învăţa cum să procedaţi pentru a-i uşura copilului sarcina. (stomatologie copii Baia Mare)

 

Primul contact al copilului dvs. cu cabinetul stomatologic

 

Reputaţii medici ortodonţi ai clinicii iDentify, din Baia Mare, vă recomandă să veniţi cu copilul la cabinet atunci când îi apare primul dinte. Acesta este momentul adecvat primei vizite stomatologice.

 

Deşi acest lucru vi se va putea părea prematur, nu este aşa; experţii sunt profesionişti, ei ştiu ce spun când vă recomandă ceva: căci trebuie să învăţaţi tehnici adecvate de igienă orală, să ştiţi a cunoaşte şi verifica apariţia vreunei carii, să ştiţi a urmări spectele legate de dezvoltarea dinţilor.

 

La cabinetele iDentify veţi găsi cea mai avizată consiliere în privinţa riscului de dezvolatre a cariilor la copilul dvs., precum şi primirea instrumentelor speciale,  adecvate nevoilor copilului dvs. (stomatologie copii Baia Mare)

 

Cariile dentare timpurii se pot dezvolta rapid, progresând, în șase luni sau mai puțin, de la stratul de smalț dur și exterior al unui dinte la dentina interioară mai moale. Detectate însă timpuriu, există posibilitatea unor intervenţii care pot întârzia sau chiar elimina necesitatea unui tratament de canal, finalizat cu obturaţie şi plombă.

 

Dar cel mai important este confortul pe care copilul îl resimte în cabinet, căci de el depinde liniştea sau teama/repulsia faţă de cabinetul stomatologic pe care, în viitor, va trebui să îl frecveneteze.

 

De primele impresii – pozitive sau negative – ale experienţei stomatologice iniţiale depinde viitorul său dentar, dar şi confortul sau preocuparea dvs. în această privinţă.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii dinţilor copilului dvs., sprijinul medicilor stomatologi pedodonţi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify (www.dentify.ro), specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic.

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

stomatologie copii baia mare, tratamente dentare copii, tratamente dentare copii baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.