Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Parodontoză - Ce trebuie să aveți în vedere

Parodontoza este o infecție gravă care poate apărea la nivelul gingiilor și al oaselor maxilare care susțin dinții. Dacă este lăsată netratată, parodontita poate duce la pierderea dinților.

 

În această postare pe blog, vom discuta câteva dintre lucrurile cheie pe care trebuie să le luați în considerare atunci când vine vorba de parodontoză. Vom aborda subiecte precum factorii de risc, simptomele și opțiunile de tratament. Sperăm că aceste informații vă ajută să luați decizii informate cu privire la sănătatea dumneavoastră orală!

 

parodontoza baia mare, clinica stomatologica baia mare identify

 

Factorii de risc care conduc la Parodontoză:

  •  Moștenirea bolii din familie
  •  Prezența unei boli cronice (cum ar fi diabetul)
  •  Igiena orală defectuasă
  •  Tartru care nu este îndepărtat la timp se strânge la baza gingiei și o afectează
  •  Fumatul excesiv este un factor decisiv

 

 

Ce sunt pungile parodontale?

Dacă un pacient vizitează clinica în stadiile avansate ale bolii parodontale, este aproape sigur că va avea pungi parodontale. Acest lucru indică faptul că osul s-a micșorat, iar între dinte și gingie, există un gol în care placa bacteriană, adică resturile alimentare amestecate cu salivă, se acumulează și stagnează, oferind condiții ideale pentru dezvoltarea bolii.

 

Cum prevenim apariția parodontozei?

Nu există încă un tratament prescris care să poată evita apariția acestei afecțiuni, există doar masuri de prevenție pe care medicii le recomandă pacienților:

 

  • O igienă orală adecvată

 

  • Folosirea corectă a produselor de igienă orală

 

  • Folosirea produselor adecvate de îngrijire orală în funcție de necesitățile fiecărei dentații

 

  • Vizita regulată la medicul dentist (la 6 luni)

 

  • Efectuarea regulată (la 6 luni) a unor detartraje profesionale

 

  • Folosirea dușului bucal

 

  • Folosirea aței dentare

 

  • Reducerea tutunului

 

Pentru pacienții care au în familie cazuri de parodontoză sau care au moștenit-o ereditar se recomandă:

  • Vizita regulată la 3 luni a medicului dentist
  • Efectuarea unui detartraj profesional subgingival (acesta este mult mai puternic și mai eficient pentru pacienții care prezintă primele semne ale acestei boli)

 

 

Exista vreo diferență pe sexe?

Deși nu există distincții semnificative între sexe, există anumite particularități. Femeile care au trecut prin menopauză au prezentat o rată crescută de resorbție osoasă. Cu toate acestea, parodontita este des răspândită și la bărbații, ei fiind fumători mai înrăiți.

 

 

Parodontoza se tratează?

 

Nu există un tratament standard prescris pe care pacienții sa-l urmeze dar există diferite soluții în funcție de cât de avansată este boala.

 

Un prim pas este efectuare unei radiografi la prima vizită pentru a evalua nivelul osului maxilar și, dacă este necesar, monitorizăm evoluția bolii la fiecare trei luni.

 

Tot în timpul primei vizite, oferim informații despre igiena orală și despre cum să folosiți periuța și restul produselor de igienă dentară.

 

Sugerăm ca de îngrijirea orală să se ocupe un parodontolog specializat, care să facă detartrajul subgingival. Acesta este mai avansat decât detartrajul de suprafață, deoarece include îndepărtarea depozitelor de tartru de sub gingii, depuneri care irită gingia, iar în timp duce la retragerea ei.

 

 O altă metodă utilizată la pacienții cu parodontoză este reabilitare parodontală cu lincomicină.

 

Vă așteptăm în clinica stomatologică Identify pentru un tratament amănunțit împotriva bolii parodontale, efectuat de medicii noștrii specialiști!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.