Care sunt cei mai predispuși pacienți la parodontoză?
Dacă sunteți un pacient care este îngrijorat de posibilitatea de a dezvolta parodontoză, poate vă întrebați dacă există vreo modalitate de a prezice dacă veți avea sau nu această afecțiune.
Vestea bună este că cercetătorii studiază această problemă de mulți ani și au identificat anumiți factori care fac ca pacienții să fie mai predispuși la dezvoltarea acestei afecțiuni. În această postare pe blog, vom discuta despre cei mai comuni factori de risc pentru această boală.
Ești predispus la boala parodontală, dacă:
- Igienta ta orală nu este una prea riguroasă
Cauzele parodontozei sunt numeroase, dar placa bacteriană este principalul vinovat. Boala parodontală este o afecțiune cronică care afectează gingiile și oasele dinților.
Este cauzată de bacterii, care se dezvoltă pe particulele de alimente prinse între dinți și țesutul gingival de fiecare dată când mâncați. Atunci când vă periați dinții și folosiți ața dentară, aceaste resturi ies la iveală ori de câte ori alimentele rămân blocate; acesta este momentul în care se formează placa bacteriană. Principala cauză a parodontozei.
Placa se întărește și se fixează în gingie, devenind în cele din urmă tartru, dacă nu este îndepărtată în mod regulat. Dacă nu este controlat, tartrul poate distruge țesuturile care susțin dinții și le poate dăuna acestora.
- Dacă nu vă faceți periodic detartraj profesional
Periajul poate îndepărta doar o parte din tartru. Este important de reținut că periajul nu va scăpa de el în întregime. Detartrajul, care se face de către un dentist, îndepărtează depozitele prin această abordare. Această procedură este indicată o data la 6 luni pentru a menține o sănătate orală completă.
- Reducerea tutunului
Fumătorii sunt predispuși la formarea parodontozei, fiind un viciu ce afectează atât gingiile cât si oasele maxilarului.
- Bolile cronice
Bolile de nivel cronic, precum diabetul sau dereglările hormonale reprezintă mari factori de risc în cazul parodontozei.
- Cei care au cazuri de parodontoză în familie
Da așa cum ați auzit, boala parodontală se poate moșteni, aceasta fiind o afecțiune ereditară. În cazul în care vă numărați printre astfel de pacienți cu probleme parodontale în familie, medicii recomandă controale și igienizări profesionale mai dese, de exemplu la 3 luni pentru a tine această boală sub observație.
Înțelegem cât de frustrant poate fi atunci când nu te simți tu însuți pentru că suferi de durere cronică sau disconfort cauzat de probleme gingivale, cum ar fi gingivita sau stadii avansate de parodontită.
Echipa noastră oferă îngrijire dentară de înaltă calitate, prin tratament parodontoză Baia Mare într-un mediu în care pacienții se simt confortabil, știind că vor primi un remediu delicat cu tehnologie de ultimă generație pentru nevoile lor de curățare a dinților! Oferim servicii complete care includ tratamente de stomatologie de înaltă calitate.
Nu meritați nimic mai puțin decât servicii de calitate excepțională! De aceea, lucrăm din greu în fiecare zi pentru a oferi pacienților noștri rezultate excelente, făcându-i în același timp să se simtă confortabil în timpul vizitei la Clinica IDentify din Baia Mare.
Lasă-ne un comentariu