Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Boala parodontală poate afecta fertilitatea femeilor

Parodontita este o boală gravă a dinților, adesea numită parodontoză. Dacă nu este tratată, parodontita poate duce, în timp, la pierderea dinților. Afecțiunea are, de asemenea, unele simptome mai puțin grave, care ar putea să nu fie la fel de ușor de recunoscut la prima vedere. De exemplu, pungile parodontale sunt zone de pe linia gingivală în care există o acumulare de placă și resturi alimentare între rădăcina dintelui și țesutul gingival - aceste pungi pot duce în cele din urmă la parodontoză dacă rămân necontrolate prea mult timp.

 

Această afecțiune este o boală delicată care, lăsată netratată, poate duce la pierderea dinților în timp. Boala parodontală afectează țesutul parodontal și osul care înconjoară și susțin dinții. Ligamentul parodontal ține dintele la locul său în osul maxilarului, iar dacă parodontita se instalează, va distruge în cele din urmă atât țesuturile parodontale, cât și osul din jurul dintelui, ceea ce va duce la slăbirea sau chiar la eventuala pierdere a dintelui.

 

Parodontoza are multe cauze, dar mai jos vom analiza principalele cauze, simptomele, opțiunile de tratament și metodele de prevenire, astfel încât să știți cu ce vă confruntați dacă aveți semne.

 

Parodontita este o boală parodontală cronică, progresivă, care poate duce la pierderea dinților dacă nu este tratată. Se caracterizează prin inflamarea parodonțiului (gingii și os) care în cele din urmă duce la apariția pungilor parodontale. Aceste buzunare se formează atunci când gingivita se acumulează în jurul dinților, iar acumularea de bacterii produce toxine care atacă țesutul gingival. În acest articol vom discuta în detaliu despre parodontită, inclusiv despre principalele cauze, simptome, opțiuni de tratament și metode de prevenire.

 

Aveți respirație urât mirositoare?

 

Dacă da, este probabil că suferiți și de parodontoză. Bacteriile din gură cauzează acumularea plăcii bacteriene și infectează gingiile. Acest lucru poate duce la pierderea dinților dacă nu este tratată. Noi vă oferim un tratament parodontoză Baia Mare care vă va ajuta să eliminați bacteriile și să opriți alte daune!

 

Tratament parodontoză Baia Mare este un proces  nedureros, accesibil și eficient! Ne ia doar aproximativ o oră pentru a scăpa de toți acei germeni urâți. Nu va mai trebui să vă faceți griji că veți mai pierde dinți sau că veți avea respirație urât mirositoare!

 

tratament parodontoza baia mare, parodontoza baia mare, clinica stomatologica baia mare

 

Riscurile bolii parodontale

 

Este important să știți că sănătatea dumneavoastră orală poate afecta restul corpului. Parodontita este o afecțiune gravă care provoacă distrugerea țesuturilor și duce la trecerea în circulație a unor agenți nocivi. Din acest motiv, boala parodontală a fost asociată cu bolile cardiovasculare, cu diabetul de tip II și chiar cu anumite boli renale și pulmonare. Acestea nu sunt singurele asocieri medicale; studii recente au arătat o legătură între fertilitatea femeilor și parodontită. Se estimează că 10% din populația globală suferă de forme severe de boală parodontală.

 

Cercetările au arătat faptul că femeile cu boală parodontală au avut nevoie de aproximativ șapte luni pentru a rămâne însărcinate, cu două luni mai mult față de femeile ce nu prezentintă astfel de afecțiuni. Mai mult, conform studiilor, femeile din Europa au reprezentat grupul cel mai afectat, cu o perioadă de 12 luni necesară pentru a deveni gravide.

 

Înțelegem cât de frustrant poate fi atunci când nu te simți tu însuți pentru că suferi de durere cronică sau disconfort cauzat de probleme gingivale, cum ar fi gingivita sau stadii avansate de parodontită. Echipa noastră oferă îngrijire dentară de înaltă calitate, prin tratament parodontoză Baia Mare într-un mediu în care pacienții se simt confortabil, știind că vor primi un remediu delicat cu tehnologie de ultimă generație pentru nevoile lor de curățare a dinților! Oferim servicii complete care includ tratamente de stomatologie de înaltă calitate. Nu meritați nimic mai puțin decât servicii de calitate excepțională! De aceea, lucrăm din greu în fiecare zi pentru a oferi pacienților noștri rezultate excelente, făcându-i în același timp să se simtă confortabil în timpul vizitei la Clinica IDentify din Baia Mare.

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.