Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

Obiceiuri ce trebuiesc evitate în timpul tratamentului ortodontic

Tratamentul cu aparat dentar este acea modalitate prin care pacienții, de toate vârstele, își pot rezolva problemele de aliniere dentară cu ajutorul unor aparate special concepute pentru a ajuta la:

 

  • Recăpătarea aspectului estetic al danturii
  • Scăderea riscului de parodontoză
  • Reducerea riscului de acumulare de tartru și carii
  • Eliminarea riscului de tulburărilor digestive cauzate de masticația incorectă
  • Îmbunătățirea foneticii
  • Îmbunătățirea calității vieții

 

aparat dentar baia mare, ortodontie baia mare, clinica stomatologica baia mare identify

 

Tratamentul ortodontic este un proces care poate dura de la câteva luni până la doi ani. În această perioadă, este important să urmați instrucțiunile ortodontului și să evitați anumite obiceiuri care vă pot deteriora dinții sau pot perturba progresul tratamentului. În această postare pe blog, vom discuta patru obiceiuri nepotrivite pe care ar trebui să le evitați în timpul tratamentului ortodontic!

4 Obiceiuri pe care trebuie să le evitați în timpul tratamentului ortodontic și nu numai!

 

Consumul sau spartul în dinți al alimentelor dure

 

Unele persoane consideră că decojirea nucilor, alunelor sau fisticului cu dinții este o idee bună. Această concepție greșită este incorectă, deoarece dinții nu au fost creați pentru a face acest lucru, mai ales în timp ce se află sub tratament ortodontic.

 

Aparatele dentare se pot slăbi sau chiar rupe în timp, iar dinții se pot fractura sau crăpa din cauza forțelor exercitate asupra lor. De asemenea, nu este o idee bună să mănânci ceva greu de mestecat, deoarece aparatul dentar s-ar putea deforma sau rupe în timpul procesului.

 

Alimentele care sunt mai flexibile (mai moi) vor facilita masticația, ceea ce va face mai simplă acomodarea cu aparatul dentar.

 

 

 

 

 

aparat dentar baia mare, ortodontie baia mare, clinica stomatologica baia mare identify

 

 

 

 

aparat dentar baia mare, ortodontie baia mare, clinica stomatologica baia mare identify

Rosul obiectelor sau al unghiilor

 

Un obicei destul de dăunător pentru aparatul dumneavoastră dentar este rosul pixului sau mușcatul creionelor. Aceste ticuri trebuie eliminate cât mai repede posibil din obiceiurile dvs. zilnice sau pe care le manifestați în situații stresante.

 

Dacă am spus mai sus că alimentele tari pot dăuna dinților, mestecatul sau mușcatul obiectelor nealimentare ar putea provoca daune la fel de ireversibile.

 

Rosul unghiilor trebuie, de asemenea, stopat cât mai repede posibil. Acestă practică poate duce la deteriorări costisitoare ale aparatului, ceea ce poate influența rezultatul final sau poate prelungi durata tratamentului.

Amânarea sau anularea controalelor periodice la ortodont

 

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care, din păcate, tot mai mulți pacienți o fac, este să își amâne controalele de ajustare ale aparatului dentar. Prin această amânare nu faceți decât să prelungiți cursul tratamentului și, în unele circumstanțe, să îi influențați eșecul.

 

Controalele lunare sunt foarte importante și sunt gândite astfel încât medicul dvs. ortodont să vă supravegheze evoluția și să regleze aparatul în funcție de progresele făcute de acesta.

 

 

aparat dentar baia mare, ortodontie baia mare, clinica stomatologica baia mare identify

 

 

aparat dentar baia mare, ortodontie baia mare, clinica stomatologica baia mare identify

Igiena precară

 

Igiena orală necorespunzătoare afectează dantura indiferent dacă purtați aparat dentar sau nu. Pentru o persoană fară aparat dentar, indicat este periajul de 2 ori pe zi, dimineața și seara.

 

Atunci când purtați aparat dentar, lucrurile se schimba puțin, iar periajul este necesar după fiecare masă, altfel dinți riscă să se îngălbenească, să apara carii sau chiar depunerile de alimente să rămâna prinse în aparat afectându-i integritatea.

 

Și depunerile de tartru pot constitui un pericol pentru integritatea aparatatului dentar. Acesta se poate deplasa de pe locul unde a fost inserat și astfel va suferi pagube costisituare sau chiar amanarea rezultatului final.

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor ortodonţi din clinica stomatologică iDentify. Specialiştii noștri vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.