Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

Despre avantajele bretelelor şi acoladelor invizibile faţă de aparatele dentare tradiţionale

Invisalign este unul dintre cei mai importanţi şi populari producători de aparate dentare invizibile, adică nevizibile în spaţiul oro-dentar din exterior. Deci, dacă va aflaţi în contact cu un astfel de aparat, este foarte posibil să fi dat peste un Ivisalign.

 

invisalign , aparat dentar baia mare, invisalign baia mare, dentist baia mare

 

Se tot vorbeşte despre beneficiile acoladelor invizibile, dar există ele cu adevărat? Şi dacă da, care sunt acestea?

 

Cel mai important factor este chiar “invizibilitatea”

 

În primul rând, este vorba despre chiar “invizibilitatea” lor, acesta este principalul lor atu conceptual şi de realizare tehnologic-medicală. Indicaţia apare de la început. Dar acesta nu este singurul avantaj, căci în discuţia mai amplă pe acest subiect intră diferenţele dintre acoladele invizibile sau acoladele transparente faţă de acoladele tradiţionale, şi care ar putea fi consecinţele acestei diferenţe.

 

Recurgerea la sprijinul unui aparat dentar se poate impune şi poate surveni la orice vârstă, iar decizia acestei conduite reparatorii este mai întotdeauna rezultatul unei judecăţi profunde şi a unei îngrijorări şi nu este uşor de luat de către nimeni.

 

Estetica fizionomică afectată pe parcursul anilor de purtare a unui aparat dentar tradiţional, mai ales dacă această perioadă reparatorie se plasează într-un pasaj critic al vârstei individului, cum ar fi adolescenţa, poate fi un factor deosebit de frustant şi incomod.

 

Elementele metalice aferente acestor aparate se vor impune privirii celor din afară în orice moment al mâncatului, discuţiei, deschiderii gurii, fără nici o posibilitate de mascare şi cu o pregnanţă de-a dreptul violentă.

 

Iată avantajul aparatelor dentare invizibile: purtarea unui Invisalign, de pildă, este aproape imperceptibilă, nefiind palid sesizată decât atunci când, cu adevărat, cel din faţa ta priveşte ţintă şi apăsat la dinţii tăi.

 

Deci, acesta este factorul decisiv al diferenţei dintre cele două tipuri de aparate: faptul că este foarte puţin probabil ca, în cazul aparatelor invizibile, oamenii să îşi dea seama că purtaţi vreun dispozitiv de corecţie dentară.

 

Al doilea factor este purtarea secvenţială a seturilor ínvizibile

 

Celălat avantaj, în aceeaşi măsură de important, se referă la perioada necesară purtării aparatului, căci aparatele dentare invizibile necesită o perioadă mult mai scurtă de purtare decât cele tradiţionale. Astfel, dacă aparatul tradiţional trebuie purtat pe o perioadă de cel puţin doi ani, aparatul invizibil poate fi purtat doar câteva luni.

 

Deci, pe lângă avantajul major al discreţiei prezenţei în gură, acelaşi efect clinic se realizează într-o perioadă de timp mult mai scurtă. Care este explicaţia? Explicaţia este simplă: pentru purtarea bretelelor tradiţionale vi se oferă o singură pereche pentru tot parcursul tratamentului, pe când în cazul bretetelor sau acoladelor invizibile, pentru purtarea pe parcursul de aproximativ două săptămâni vi se oferă primul set al unui astfel de dispozitiv stomatologic.

 

La fiecare interval de câte două saptămâni va trebui să faceţi o nouă vizită şi consultaţie la medicul ortodont – Clinica iDentify - Dentist Baia Mare vă stă la dispoziţie cu deplin profesiona- lism – pentru revizuirea situaţiei, consult în cadrul căruia medicul vă va oferi un nou set de înlocuire a aparatului dentar (Invisalign, Byte, Candid Co sau SmileDirectClub).

 

Fiecare nou set este puţin diferit de setul anterior, fiind menit a creşte gradual presiunea asupra dinţilor, pentru deplasarea lor către o poziţie corectă.

 

De fapt, o lege fizică simplă şi general valabilă

 

În cazul aparatelor dentare tradiţionale presiunea scade cu distanţa faţă de dinte – aceasta este, de fapt, o lege fizică simplă, valabilă în cazul contactului oricăror două obiecte. Dar această scădere nu mai poate fi valabilă în cazul acoladelor invizibile, căci acestea sunt înlocuite la intervale regulate, mărind, de fiecare dată, cu un grad mai mult, cu ocazia dispunerii unui nou set, presiunea eficientă prin scăderea distanţei faţă de suprafaţa şi masa osoasă dentară.

 

Deocamadată, acest articol despre avantajele aparatelor dentare invizibile se opreşte aici, căci esenţialul a fost atins, urmând ca într-un articol viitor să continuăm analiza pe acest subiect.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi ortodonţi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify - Dentist Baia Mare, specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te acum pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

invisalign , aparat dentar baia mare, invisalign baia mare, dentist baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.