Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

De la producţia computerizată a aparatelor dentare la metodologia clinică ortodontică

Cele mai populare şi frecvente tipuri de bretele, în cadrul familiei aparatelor ortodontice, sunt bretelele tradiționale din argint, care, datorită calităţii suportului, reglează corector mișcarea precisă și mai eficientă a dinților.

 

stomatolog baia mare, ortodontie baia mare, aparat dentar baia mare

 

Cât priveşte estetica lor, şi aceasta poate beneficia de o producţie digitalizată, căci computerul, prin şabloanele programelor sale, poate genera varietatea de culori şi combinaţii cromatice adaptate specificaţiilor utilizatorului. Acestea se înscriu în categoria unor decoraţiuni, la care pacientul ţine foarte mult, căci ele influenţează prezenţa lui în societate.

 

În acest sens, al calităţilor estetice ale aparatelor ortodontice, la Clinica iDentify - Stomatolog Baia Mare găsiţi, în dotarea şi arsenalul clinic al specialiştilor ortodonţi de top de aici, şi acola-dele aurii: aceste tipuri de acolade metalice sunt formate din arcuri de aur și sunt preferate în mare parte datorită felului lor atrăgător în care arată.

 

Aparate dentare invizibile, bretele şi acolade invizibile, bretele metalice din fire şi benzi metalice înfăşurătoare

 

Dar există şi pacienţi care nu prezintă malocluzii severe. Acestei categorii i se potriveşte cel mai bine aparatele dentare invizibile. Ele funcţionează pe baza unor tăvi de tratament personalizate, de asemenea, realizate cu ajutorul tehnologiei computerizate de ultimă oră, în baza structurii naturale, originale a maxilarului.

 

Faptul că aceste aparate nu sunt vizibile le redă specificul de “invizibilitate” orală, chiar dacă plasarea lor este îndeobşte pe partea din faţă a dinţilor, pe suprafaţa vestibulară a lor. Bretelele sau acoladele invizibile precum Clearstep sau Invisalign sunt foarte populare astăzi, fiind rezistente şi prezentând surse minime de iritare a obrajilor şi gingiilor.

 

Pe de altă parte, experţii iDentify vă pot recomanda şi aplica un aparat dentar plasat invers, adică în spetele dinţilor, pe suprafaţa lor orală. De asemenea, şi acestea sunt neobservabile, căci, prin construcţia lor tradiţională de bretele metalice realizate din fire şi prin plasarea lor, nu sunt vizibile din exterior.

 

Sau vă pot recomanda aparatele sub formă de benzi metalice care înfășoară dinții, aliniatorii Inman, care îşi găsesc utilizarea, în general, în cazul problemelor dentare minore, ori aparatele dentare fără frecare, destinate îndreptării dinților.

 

Despre metodologia plasării bretelelor dentare

 

  • 1. Consultaţia iniţială

 

Până la alegerea procedurii potrivite ce vi se va aplica, specialiştii ortodonţi ai Clinicii iDentify - Stomatolog Baia Mare recurg la consultaţia iniţială a pacientului, ca primă etapă, stadiu care implică examinarea orală şi a câmpului dentar, realizarea radiografiilor gurii şi dinţilor, precum şi discutarea cu dvs. a istoricului dentar.

 

În urma tuturor acestora, rezultatele globale ale situaţiei dentare duc la realizarea unei ampren-te dentare, ce va oferi posibilitatea observării limpezi a cazului şi, în consecinţă, adoptarea celui mai potrivit plan de acţiune.

 

  • 2. Procedura

 

Procedura reprezintă cel de-al doilea pas în cadrul algoritmului metodologic clinic şi implică mai multe activităţi, printre care menţionăm:

- aplicarea pe dinţi a substanţelor care se întăresc, pentru a permite cimentului să se lipească de suprafata dentară;

- aplicarea unui suport pe un dinte prin intermediului unui ciment stomatologic de calitate, urmată de întărirea cimentului prin utilizarea unei lămpi luminoase, până la întărirea completă.

 

  • 3. Deplasarea liniei mediane

 

Apoi, finalul constă în înfăşurarea unui fir cu rol de arc între suporturi, precum şi ataşarea benzilor metalice sau a unui elastic colorat, ce foloseşte la deplasarea liniei mediane, operaţie sprijinită de tragerea puternică de către pacient a maxilarelor sau dinţilor în direcţia necesară pentru închiderea ocluziilor deschise.

 

  • 4. Reglarea acoladelor

 

Urmează etapa de reglare a acoladelor.  Aici, se efectuează ajustări ale acoladelor la intervale regulate pentru a permite dinților să se deplaseze în direcția corectă. Firul-arc metalic, conformat în jurul arcului alveolar sau dentar şi care este folosit, împreună cu bretele dentare, ca sursă de forţă în corectarea iregularităţilor de poziţie a dinţilor, este apoi modificat, îndepărtat sau înlocuit în gură. Apoi se realizează fixarea de noi benzi de cauciuc suporturilor metalice.

 

  • 5. Ultima etapă (ulterioară tratamentului)

 

După îndepărtarea aparatelor dentare se impune purtarea dispozitivelor de fixare, pentru a fi astfel evitată căderea dinţilor, din pricina faptului că gingiile şi oasele aparatului dento-maxilar necesită mai mult timp pentru a se stabiliza. Perioadele la care purtarea acestor fixatoare se impune sunt dictate de starea pacientului.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor stomatologi ortodonţi de înalt nivel profesional ai Clinicii iDentify - Stomatolog Baia Mare, specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te acum pentru o consultație în cadrul Clinicii iDentify - Stomatolog Baia Mare!

aparat dentar baia mare, ortodontie baia mare, identify baia mare, stomatolog baia mare

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.