Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

Cum să vă mențineți îngrijirea orală atunci când purtați aparat dentar

Dacă sunteți unul dintre milioanele de pacienți care poartă aparat dentar, știți că o îngrijire orală adecvată este esențială pentru a vă menține dinții sănătoși și cu un aspect minunat. Acest tratament poate face mai dificilă menținerea dinților curați, dar cu puțin efort, puteți menține o bună igienă orală în timp ce purtați aparat dentar.

 

În această postare pe blog, vă vom prezenta câteva sfaturi pentru o buna igienă orală atunci când purtați aparat dentar.

 

aparat dentar baia mare, ortodontie baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

Sfaturi de profilaxie orală pentru posesorii de aparat dentar

 

  • Periuța de dinți trebuie să fie una adecvată

Aceasta este aleasă în funcție de indicațiile medicului și de tipul gingiilor dumneavoastră. Dacă aveți gingii sensibile, sfatul nostru este să folosiți o periuță de dinți cu peri moi pentru a evita iritarea zonei delicate.

Nu vă faceți griji, aceste periuțe sunt special concepute pentru a curăța perfect aparatul dentar chiar dacă au peri mai fini și astfel veți evita să strâmbați bracke-ții aparatului.

 

 

  • Pasta de dinți trebuie să fie atent aleasă

Puteți alege pasta în funcție de bugetul și preferințele dvs., însă recomandarea noastră este să folosiți una care să conțină fluor. Acest ingredient activ are proprietăți antibacteriene, de îndepărtare a tartrului și de prevenire a cariilor.

 

aparat dentar baia mare, ortodontie baia mare, clinica stomatologica identify baia mare

 

  • Faceți un periaj corect

Pentru a vă spăla dinții, acasă într-un mod corect și profesional, începeți cu un set de mișcări din spate, de la dinții superiori și lucrați în sensul acelor de ceasornic. Secretul este modul cum poziționați periuța la baza dintelui astfel încât să trageți în jos pentru a nu împinge resturile alimentare sub gingie. Folosiți mișcări scurte de 5-10 secunde pe fiecare dinte în parte. Continuați aceiași procedură și pentru partea interioară a danturii.

 

 

  • Neapărat folosiți apă de gură

Pentru a adăuga un strop de prospețime, folosiți un produs care previne acumularea tartrului și apariția cariilor, așa că este sugerat să vă clătiți cu apă de gură de cel puțin două ori pe zi, după fiecare periaj sau ori de câte ori aveți respirație urât mirositoare. Se sugerează să folosiți de regulă o apă de gură care conține mentol pentru o aromă proaspătă.

 

 

  • Și ața dentară este importantă

Ața dentară este un aspect important al sănătății orale, mai ales atunci când purtați aparat dentar. Aceasta trebuie să fie durabilă, astfel încât să nu o rupeți în timp ce o folosiți. Rolul ei este de a ajunge în spațiile înguste dintre dinți, greu accesibile, unde o periuță de dinți nu poate curăța. Ața dentară va ajuta la îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare dintre dinți.

 

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema refacerii esteticii şi funcţionalităţii dinţilor dvs., sprijinul medicilor ortodonţi din clinica stomatologică iDentify. Specialiştii noștri vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic individualizat!

Programează-te pentru o consultație la iDentify - Dentist Baia Mare!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.